توضیحاتی در مورد عضویت رهبری در فیس بوک
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی اخوان بهآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور دراین هفته با بیان اینکه شبکه های اجتماعی در دنیا با اهداف مختلف توسط تیم های مختلف راه اندازی می شود که در برخی مواقع نظرات قابل توجهی دارند، خاطر نشان کرد: با اخذ شبکه های اجتماعی موافق هستیم و عضویت در شبکه های اجتماعی، جرم نیست، اما دور زدن سامانه فیلترینگ برای دسترسی به این شبکه ها در کشور جرم محسوب می شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی در مورد عضویت دفتر مقام معظم رهبری در شبکه اجتماعی فیس بوک خاطر نشان کرد: بنده اطلاعیه ای از دفتر رهبری مبنی بر تایید این موضوع ندیده ام، اما معمولا این حرکات در کشور به صورت خودجوش انجام می شود که به قصد دفاع از رهبری و یا اهداف مشابه است اما با این حال تأییدیه مبنی بر اینکه حاکمیت، فیس بوک را به رسمیت بشناسد تاکنون ارائه نشده است.
افزایش رشد گیاه با انتقال یک ژن توسط باکتری
پژوهشگران دانشگاه تهران که با استفاده از یک نوع باکتری ژن مورد نظر را به داخل گیاه منتقل و موجب افزایش عملکرد آن شدند، امیدوارند از این روش بتوانند کمبودهای علوفهای کشور را مرتفع کنند.
میثم ملک پور- مجری طرح عنوان این ژن را "اکپنسینس (Expansins) ذکر کرد و افزود: این ژن از جمله ژنهایی است که در افزایش سطح سلول گیاه نقش مهمی ایفا می کند. افزایش سطح سلولی باعث افزایش سطح برگ، افزایش طول ساقه و افزایش عملکرد گیاه میشود. این باکتری میتواند سلول گیاهی را آلوده کند و از این طریق بخشی از ژنوم خود را وارد ژنوم گیاه کند.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این طرح بر روی گیاه توتون اجرایی شد، خاطر نشان کرد: با بیان ژن اکسپنسینس به داخل گیاه توتون مشاهده شد که این ژن موجب افزایش ارتفاع و افزایش سطح برگها شده است ضمن آنکه منجر به کاهش زمان گلدهی گیاه شد.
موفقیت محققان کشور در تولید یک ماده استراتژیک برای صنایع پیشرفته
پژوهشگران کشور توانستند ماده استراتژیک نانو کربن تیوب را برای صنایع پیشرفته و تولید IC ها با خلوص بالا تولید کنند.
هفته گذشته دکتر حمزه شامانی مجری این طرح نانو کربن تیوب (CNT) را از جمله مواد استراتژیک دانست و افزود: به دلیل آنکه سنتز (تولید) این ماده بسیار سخت و دشوار است، قیمت هر گرم آن در نوع تک لایه بیش از 250 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه قیمت این محصول استراتژیک از طلا گرانتر است، اظهار داشت: با اجرای پروژهای در این زمینه موفق به تولید نانو کربن تیوب با خلوص بالا و در مقیاس صنعتی شدیم. نانو لولههای کربنی در بسیاری از صنایع چون در صنایع بتن، تولید میکروچیپها، IC ها، نانو حسگرهای بسیار دقیق، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع هوافضا کاربرد دارد.
الزام دولتیها به استفاده از نرمافزار بومی
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران طی روزهای هفته گذشته از تصویب آیین نامه ای در کارگروه مدیریت فاوای دولت خبر داد که براساس آن با راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی کشور، دستگاههای دولتی ملزم به استفاده از نرم افزارهای بومی تولید داخل می شوند.
علی اصغر انصاری با اشاره به راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی و متن باز – اپن سورس- در کشور اظهار داشت: آیین نامه این مرکز و شرح وظایف آن توسط دولت به تصویب رسیده است.
وی تاکید کرد: با تصویب این آیین نامه و راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی و متن باز کشور از این پس دستگاههای دولتی باید در خرید، توسعه و استفاده از نرم افزارها تحت چارچوب هایی که این مرکز اعلام می کند عمل کنند.
کشف نورونهای جدید در مغز برای درمان بیماریهای قلبی
دانش پژوهان هفته گذشته گروه ناشناخته ای از سلول های عصبی را در مغز کشف کرده اند که راه را برای درمان بیماری های قلبی هموار می سازد.
این سلول های عصبی که توسط محققان موسسه کارولینسکا در سوئد با همکاری پژوهشگران آلمانی و هلندی کشف شده است؛ عملکرد قلب و عروق مانند ضربان قلب و فشار خون را تنظیم می کند. محققان امیدوارند، این کشف در بلند مدت به درمان بیماری های قلب و عروق در انسان بیانجامد.
یک خرده سیاره برای اولین بار تسخیر می شود
دانشمندان ناسا درنظر دارند یک خرده سیاره 500 تنی را تسخیر کرده، آن را جا به جا کنند و در نهایت این خرده سیاره را به یک پایگاه فضایی در راه فضانوردان برای رسیدن به مریخ مورد استفاده قرار دهند.
اگر این طرح اجرایی شود این نخستین باری خواهد بود که یک جسم کیهانی توسط انسانها جا به جا شده است و همچنین کاوشگران فضایی به یک پایگاه ایستا دسترسی خواهند داشت که از طریق آن می توانند سفرهای خود را به اعماق فضا انجام دهند.
بازسازی چهره ایرانیان باستان از طریق جمجمه
پژوهشگر ایرانی دانشگاه پورتموث انگلیس چهره دو ایرانی باستان را بر اساس جمجمه های آنها بازسازی کرد.
دکتر "مازیار اشرفیان بناب" متخصص ژنتیک که در بازسازی چهره بر اساس جمجمه تخصص دارد می گوید: این دو جمجمه از طرف موزه تاریخ پزشکی ایران به دست او رسیده است.
در این فرآیند بر اساس ضخامت نسج نرم جمجمه و همچنین شکل و اندازه آن، عضلات از عمقی ترین لایه به سطحی ترین لایه بازسازی می شود و در نهایت پوست روی آن قرار می گیرد. این نخستین بار است که جمجمه های به دست آمده از منطقه ایران در آزمایشگاه بازسازی چهره دانشگاه پورتموث بازسازی می شود.
زمستان سیاره سرخ را سفید پوش کرد
با پوشانده شدن دهانههای برخوردی سطح مریخ از یخ، سیاره سرخ حال و هوای زمستانی به خود گرفته است.
تصاویر شگفت انگیزی که هفته گذشته توسط دوربین استریو فضاپیمای مریخ اکسپرس سازمان فضایی اروپا گرفته شده نشان دهنده منطقه کوهستانی چاریتوم در مریخ است.
این منطقه نزدیک دهانه برخوردی گیل است که مریخ نورد کنجکاوی ناسا در آن فرود آمده و نشان دهنده یخ فصلی دی اکسید کربن در سطح این سیاره است.
نظر شما