۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۷:۵۱

همايش نكو داشت استاد مطهري در مشهد برگزار شد

همايش نكو داشت استاد مطهري در مشهد برگزار شد

در اين همايش كه با مبحث "مطهري و استقلال فرهنگي " و با حضور جمع كثيري از طلاب و روحانيون ،اساتيد دانشگاهي و علاقمندان انديشه هاي استاد مطهري از سراسر كشور در تالار نور مشهد برگزار شد شركت كنندگان از زواياي گوناگون به تبيين جايگاه شهيد مطهري پرداختند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" در مشهد ، در اين همايش دكتر علي مطهري فرزند شهيد مطهري با بيان اينكه مهمترين نوع استقلال ،استقلال فرهنگي است افزود : اگر ملتي بتواند احساس حماسه و برتري فكري نسبت به ديگر ملل پيدا كند و چنين اعتقادي داشته باشد كه فلسفه و معنويات انها برترين است در اين صورت چنين ملتي هيچ گاه مستعمره فرهنگي نخواهد شد .

وي افزود : آنچه ملتها رادر مسير فرهنگي از يكديگر جدا ميكند مسئله مكتب و ايدئولوژي است .

مطهري ادامه داد : استعمار فرهنگي از ديدگاه شهيد مطهري نام ديگري نيز داشت و آن استصواع فرهنگي است كه در اين حالت اراده و اختيار از فرد يا ملت سلب و ضعيف مي شود و در ميان مللي كه بسوي استصواع در حركت بودند امروز فقط كشور ما استقلال فرهنگي خود را حفظ كرده است .

در اين مراسم همچنين حجت الاسلام علم الهدي امام جمعه مشهد با تشريح جايگاه فرهنگي استاد مطهري اظهار داشت : مسئله استقلال فرهنگي و ارتباطش با شخصيت فكري و علمي آيت الله مطهري تداعي كننده يك رابطه قهري و قطعي است و نام مطهري فرهنگ و فكر را در جولانگاه استقلال در ذهن تداعي مي كند .

دكتر غلامحسين ديناني استاد فلسفه دانشگاه تهران نيز با اشاره به قدرت بالاي بحث استقلال فرهنگي در تعاملات ملل اظهار داشت : استقلال فرهنگي مبتني بر فرهنگ استقلال است و استقلال حاصل نمي شود مگر در پرتو عقل و جايي كه عقل نباشد استقلال وجود ندارد و مشكل حال حاضر در دنيا عدم توجه به فرهنگ است .

در اين مراسم دكتر كردان معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما نيز با اشاره به نقش فرهنگ در استقلال ملت ايران بيان كرد : مطهري شخصيتي بود كه توانست مبحث استقلال فرهنگي را در ايران خلق كند و بايد گفت : اين نوع استقلال حاصل كاربرد آزادانه عقل ، وحي و تجربه است و نشان دهنده سلامت فطرت و اصول اسلامي است .

وي شيوه اقدام براي استقلال فرهنگي را از ديد گاه شهيد مطهري 4 مرحله دانست كه در مرحله اول وي يك مسئله فراموش شده فرهنگي را بيان مي كرد و در مرحله بعد شبهات را بيان و به ان پاسخ مي داد و در دو مرحله آخر ابتدا خطر را گوشزد مي كرد و بعد از آن براي مبارزه قدم به ميدان گذاشت .

گفتني است هيات داوران در راه انتخابات 90 مقاله رسيده پس از 4 مرحله گزينش، 10 مقاله را حائز شركت در بخش مسابقه دانستند كه اين مقالات را در سه بخش چاپ اثر ، ارائه مقالات در همايش و چاپ پوستر گزينش شدند .

لازم به ذكر است در اين مراسم كه به همت صدا و سيما خراسان رضوي برگزار شد پيام مهندس ضرغامي رياست سازمان صدا و سيما نيز توسط حجت الاسلام موسوي مقدم مدير كل صدا و سيماي خراسان رضوي قرائت شد .
کد خبر 177718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha