فرهاد مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جنبههای محتوایی شعر آیینی گفت: در میان همه گونههای ادبی چون داستان، نثر ادبی، فیلم نامه، تعزیه و... "شعر" رساترین رسانه عاشورا بوده و هست و بیش از دیگر گونهها، شکوه و شوکت عاشورا را بیان کرده است.
وی افزود: متاسفانه برخی از مداحان از شعرهای سطح پایین بهره میبرند و نسبت به شعرهای خوب آیینی کم توجه هستند.
مرادی ادامه داد: نسلهای امروز، دریغمندانه از آن همه نغمههای پر شور که مردم خوش ذوق و عاشق در رثای سالار شهیدان کربلا و یاران گران قدرش سر دادهاند و هنوز پس از گذشت قرنها، طنین آن جانها را بر میآشوبد، بیبهره ماندهاند.
وی افزود: ذاکران و مداحان کرمانشاهی باید با انشای اشعار نغز و پر محتوا و مبرای از تحجر و تعصب، به فرهنگ کردی عاشورایی احترام بگذارند و از مداحان تهرانی تقلید و کپی نکنند.
شاعر کرمانشاهی اهل بیت (ع) گفت: بخش اعظم آن چه که در قالب نوحه خوانی در میان دستههای زنجیر زن و سینهزن امروز رواج دارد، آواهایی غریب و مغلوب، ریتمهای تند و غیر جاذب است که هیچ قرابتی با موسیقی دلنشین نوحه و نوحه سرایان این مرز و بوم ندارد.
وی متذکر شد: بدعت گذاریهای عجیبی که توسط بعضی مرثیهسرایی، در نوحههای معاصر صورت گرفته و میراث شکوهمند چندین سده را زیر سئوال برده است.
فرهاد مرادی با بیان این که فرهنگ عاشورایی کرمانشاه، یک فرهنگ کردی عزبت آفرین است، عنوان کرد: مداحان کرمانشاهی باید با انشای اشعار نغز و پر محتوا و مبرای از تحجر و تعصب، به این فرهنگ غنی احترام بگذارند و از مداحان تهرانی تقلید و کپی نکنند.
وی با انتقاد از اینکه نمونههای شعر آیینی ضعیف روز به روز بیشتر میشود، افزود: این گونه شعرها نشان میدهد که شاعر و مداح هیچ اشراف واژگانی ندارد و منزلت ائمه (ع) را درک نکرده است.
وی در پایان گفت: بسیاری ضروری و مهم است که وعاظ حسینی، ذاکران، مداحان، شاعران و هیئتهای عزاداری در بازسازی فرهنگ عاشورا و در جهت هر چه بیشتر عمق بخشیدن به آن و ارائه شعر، مقتل و روضه صحیح و مستند تلاش کرده و بکوشند.
نظر شما