به گزارش خبرنگار عمهر، دکتر حسین پاکدامن روز پنج شنبه در سومین کنگره "سردرد ایران" که در بیمارستان سینا برگزار شد، اظهارداشت: سردرد شایعترین علامت بیماریهای عصبی است که فرد را وادار می کند تا به پزشک مراجعه کند.
وی با بیان اینکه هیچ شکایتی مانند سردرد شایع نیست اظهار داشت: سردرد یک بیماری با شیوع بالاست که بیشتر اوقات زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: سردرد در کشورهای پیشرفته و درحال پیشرفت شایعتر است، به طوری که بر اساس آخرین آمار تحقیقاتی که در کشورهای اروپایی انجام شد 50 درصد مردم این کشورها دچار سردرد هستند.
پاکدامن افزود: سردرد یکی از 5 بیماری ناتوان کننده است که کیفیت زندگی 20 درصد افراد مبتلا به آن دچاراختلال می شود و گاهی فرد مجبور به ترک کار خود شده است.
وی به بررسیهای آماری سردرد در ایران اشاره کرد و اظهارداشت: این بررسیها نشان می دهد که دو نوع سردرد در کشور وجود دارد که سردردهای عصبی و میگرن به ترتیب این سردردها هستند.
رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب درباره سردردهای میگرنی نیز گفت: بیشترین سنی که فرد به سردردهای میگرنی مبتلا می شود 35 تا 45 سالگی است اما ممکن است در هر سنی بروز کند به گونه ای که در افراد زیر 15 سال 9 درصد و بالای 65 سال 7 درصد دیده می شود.
وی ادامه داد: بررسیها درمورد علت بروز سردردهای عصبی و میگرنی در شهرهای تهران، شیراز، کرمان و زنجان نشان داد عوامل مختلفی از جمله آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیک، فشارهای روحی، گرسنگی و بی خوابی جزو عوامل تشدید کننده سردردها هستند.
پاکدامن افزود: سردرد میگرن با دوران عادت ماهانه خانم ها ارتباط مستقیمی دارد از این رو میگرن در خانم ها 2 برابر آقایان است.
وی گفت: به طور کلی سردردها چه عصبی و چه میگرنی در خانمها بیشتر است که علتش حساس تر بودن و آسیب پذیر تر بودن خانمها و همچنین نقش هورمون در بروز سردردهاست.
پاکدامن در مورد سردردهای عصبی نیز افزود: این سردردها بر خلاف میگرن که درد جلوی سر را فرا می گیرد، در پشت سر احساس می شود و علتش انقباض عضلات گردن است که به علت عوامل مختلف همچون فشارهای عصبی و یا استرس ایجاد شده است.
رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب اظهار داشت: بهترین راه درمان هر بیماری تشخیص صحیح بیماری است زیرا تا زمانی که بیماری تشخیص داده نشود درمانی برای آن پیدا نخواهد شد.
نظر شما