حمید شاه آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: باید نسبت به تربیت هنرمندانی که به شاخص ها و ارزش های انقلاب اسلامی اعتقاد دارند و آن را مراعات می کنند، اهتمام داشت.
وی تصریح کرد: تردیدی نیست که این مسئله در سینما، تلویزیون و در تئاتر از وضع مطلوبی برخوردار نیست و نیاز به تلاش بیشتری در این خصوص وجود دارد.
شاه آبادی با بیان اینکه انقلاب اسلامی دارای یک پیام عمیق و مبتنی بر اندیشه های والای اسلامی است، گفت: هنر ما باید بیانگر این اندیشه ها باشد و یکی از این ابزارها در این راستا، جشنوارهای فجر است.
معاون هنری وزارت ارشاد با بیان اینکه دشمن به حوزه هنر خیلی طمع دارد وتوفیقاتی هم به دست آورده است، اظهار داشت: همه کسانی که به دنبال اباحه گری و ترویج بی بند و باری و حاکم شدن نگاه سکولار برکشور هستند، هنر را منفذ جدی برای حضور خود می بینند.
وی افزود: تنها کسانی که دغدغه اصیل انقلابی دارند به دنبال هنر دینی هستند.
شاه آبادی تصریح کرد: نباید در فضا به دنبال دشمنان خود بگردیم بلکه همه کسانی که با آرمانهای انقلاب همراهی و همدلی ندارند، فرصتهایی را در هنر جستجو می کنند.
وی بیان کرد: عرصه هنری با این مسائل آشناست و در این عرصه هنرمندان متعهد زیادی داریم که دست طمع دشمن را بر این حوزه کوتاه می کنند.
رشد کمی و کیفی جشنواره های فجر در سالجاری
وی همچنین با اشاره به درپیش رو بودن جشنواره های فجر، گفت: جشنواره بین المللی تئاتر فجربا 30 سال قدمت امسال سی و یکمین سال خود را آغاز می کند و در این جشنواره خوشبختانه توجه ویژه ای به کیفیت آثار شده است.
شاه آبادی توجه به نمایشنامه نویسی را از نکات مهم این جشنواره عنوان کرد و بیان داشت: از بین آثار راه یافته به جشنواره فقط 18 نمایشنامه ترجمه ای بوده و این نشان می دهد که ما یک گام جدی به سمت تئاتر بومی بر می داریم و یک انقلابی در درون جامعه تئاتری نسبت به استفاده از ظرفیتهای ملی کشور در حال شکل گیری است.
وی عنوان کرد: به رغم کارشکنی ها، جریان داوری در جشنواره تئاتر فجر به طور جدی بر روی شاخصهای انقلاب اسلامی ایستاده و تلاش می کند که کارهای راه یافته با ارزشهای انقلاب همراه تر باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: مجموعه چهار گانه جشنواره های فجر در حوزه تئاتر، موسیقی، تجسمی و جشنواره بین المللی مد و لباس، شاخصی جدی را در حوزه ارزشهای مبتنی بر فضای انقلاب اسلامی رقم بزنند.
شاه آبادی جشنواره فجر را نمادی از هنر انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: در حوزه تئاتر فجر برای اولین بار آثار راه یافته از مشاور هنری استفاده می کنند و کیفیت آثار به طور جدی افزایش یابد.
وی بیان کرد: همچنین پنج گروه موسیقی بین المللی در جشنواره موسیقی فجر به کشور ما سفر می کنند و بخش بین الملل این جشنواره بسیار فعال است.
نگاه دولت به ایجاد زیرساختهای فرهنگی عدالت محورانه بود
معاون هنری وزارت ارشاد همچنین با اشاره به خدمات دولت در ایجاد زیرساختهای فرهنگی گفت: بیشترین افتتاح سالنهای چند منظوره در دولت نهم و دهم بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، شاه آبادی بعدازظهر شنبه در جمع خبرنگاران نیز افزود: اگر چه کمتر شاهد بناهای خیلی عظیم در شهرهای کوچک بودیم و شاید هم نیاز به چنین افتتاحی را در بخشهای فرهنگی در شهرهای کوچک نداشتیم، اما شاهد یک نوع نگرش عدالت محور در توزیع امکانات سخت افزاری و فضای کالبدی استانها بودیم به گونه ای که چند صد فضای فرهنگی چند منظوره در استانها تاسیس شد.
وی بیان داشت: در سالهای اخیر نسبت به ساخت مجموعه های بزرگ و ویژه اهتمام شده و برخی از این پروژه ها جزء پروژه مهر ماندگار قرار گرفته اند که باید تا پایان کار دولت به بهره برداری برسند.
شاه آبادی تصریح کرد: در سال جاری هشت مجموعه بزرگ فرهنگی و هنری در هشت استان کشور افتتاح می شود.
وی افزود: یکی از این مجتمع ها در استان کهگیلویه و بویراحمد است که از حیث امکانات در استان بی نظیر و جزء معدود مراکزی است که نیاز فرهنگی استان را تا سالها تامین می کند.
وی اضافه کرد: در این مجتمع بیش از یک هزار و 800 صندلی تخصصی و سه سالن ویژه وجود دارد.
معاون وزیر ارشاد تاکید کرد: دولت نهم و دهم رویکرد جدی به فضای کاربری فرهنگی و هنری در استانها دارد و خوشبختانه این نیاز مورد توجه قرار گرفته است و به همین تناسب هنرمندان و فعالان عرصه هنر امکان بروز و ظهور و فعالیت بیشتری را دارند.
وی بیان داشت: صرف نظر از محدودیتهای اعتباری که در سال جاری با آن مواجه بودیم، طی سالهای گذشته بودجه فرهنگی و هنری در دولت نهم و دهم در استانها افزایش داشت و مخصوصا طی دو سالی که بودجه شاخصهای فرهنگی در استانها پرداخت شد، جهش خوبی را در این حوزه داشتیم که امید است با آغاز دولت یازدهم شاهد توسعه جدی در این حوزه باشیم.
نظر شما