به گزارش خبرنگار مهر، سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان گفت: امسال 175 میلیون تومان از درآمدی که مربوط به مساجد و بقاع متبرکه بوده از محل موقوفات و مستغلات آنها، جمعآوری شده است.
حجتالاسلام سید حسن رضوی با بیان اینکه از بین 175 مسجد موجود در شهر همدان تعداد 48 مسجد دارای درآمد هستند، عنوان کرد: در گذشته برای تعدادی از این اموال توسط واقفان رقباتی وقف شده که از جمله این مساجد، مسجد جامع همدان، مسجد امامزاده عبدالله (ع)، مسجد امام حسین (ع) است.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با اشاره به برخی از مساجد شهرستان همدان که صاحب رقباتی هستند که توسط افرادی وقف شده نیز گفت: تعمیر و مرمت مسجد هزینههای آب و برق و گاز مسجد، هزینههای برفروبی مسجد، خادمین مساجد، روحانی و برگزاری مراسم نیات اصلی واقفان است.
رضوی با بیان اینکه در سال گذشته 300 میلیون تومان از طریق درآمد موقوفات مساجد و بقاع متبرکه در اختیار هیئت امنا قرار داده شد، عنوان کرد: مبالغ جمعآوری شده از رقبات مساجد شهرستان همدان در اختیار هیئت امنای آنها قرار داده شده تا در برنامههای فرهنگی، عمرانی و مدیریتی مسجد طبق نیت واقف هزینه کنند.
جمعآوری یک میلیارد ریال کمک مردمی در طرح مودت امامزادگان همدان
معاون اقتصاد و بهرهوری اداره کل اوقاف و امورخیریه همدان گفت: امسال در قالب طرح مودت امامزادگان، یک میلیارد ریال کمک مردمی در استان همدان جمعآوری شد.
رحمتالله نعمتی با بیان اینکه اعتبارات عمرانی دولتی کفاف انجام همه امور عمرانی بقاع و اماکن متبرکه را نمیدهد، عنوان کرد: طرح مودت یا گلریزان در راستای اجرای طرحهای عمرانی و با مساعدتهای مردمی انجام میشود.
وی گفت: با اجرای طرح مودت یا گلریزان در بقاع و اماکن متبرکه استان همدان میتوان به ایجاد منابع مالی جدید برای عمران و آبادانی این بقاع و رشد و تسریع در امر ساخت و ساز امامزادگان و اماکن مقدسه دست یافت.
وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت برگزاری طرح مودت امامزادگان، در 9 ماه امسال 20 جلسه طرح مودت در بقاع متبرکه شهرستانهای استان همدان برگزار شده است.
معاون اقتصاد و بهرهوری اداره کل اوقاف و امور خیریه همدان خاطرنشان کرد: بر اساس طرح مودت بخشی از هزینه عمران و آبادی بقاع متبرکه توسط سازمان اوقاف پرداخت میشود که بر این اساس برای هر بقعه متبرکه 30 میلیون تومان اختصاص مییابد.
وی گفت: در استان همدان 255 امامزاده وجود دارد که با توجه به اینکه بودجه و اعتبار دولتی ندارند در راستای عمران به مردم متکی هستند.
درآمد بقاع متبرکه تویسرکان بیش از یک میلیارد ریال است
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان گفت: درآمد بقاع متبرکه شهرستان تویسرکان از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از یک میلیارد ریال بوده است.
حجت الاسلام احمدرضا خزایی اظهارکرد: در شهرستان تویسرکان 42 امامزاده و بقعه متبرکه ثبت شده که از این مجموع 11 امامزاده دارای درآمد هستند.
وی با بیان اینکه چهار امامزاده در شهرستان، شاخص و میزبان زائران زیادی هستند، در خصوص درآمد جمعآوری شده این زیارتگاهها، افزود: امامزاده ناصر 257 میلیون ریال، امامزاده محمد روستای شأنآباد 250 میلیون ریال، مسجد باغوار 120 میلیون ریال و مسجد ابوالفضل (ع) سرابی 170 میلیون ریال در سالجاری درآمد داشتند.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تویسرکان گفت: مبلغ جمعآوری شده در بقاع متبرکه تویسرکان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به سال گذشته رشدی 30 درصدی دارد.
وی درآمد بقاع متبرکه سال 90 شهرستان تویسرکان را 718 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: درآمد بقاع متبرکه شهرستان تویسرکان از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از یک میلیارد ریال بوده است.
خزایی تعداد موقوفات تویسرکان را 290 مورد در دو بخش متصرفی و غیرمتصرفی عنوان کرد و بیان داشت: بخش موقوفات متصرفی در حوزه انتفاعی 196 موقوفه شامل مساجد و حسینهها و سایر اماکن مذهبی و در حوزه منفعتی 94 موقوفه در شهرستان وجود دارد.
نیاز 20 میلیون تومانی برای تکمیل مرمت مسجد چهارده معصوم(ع) همدان
سرپرست اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: مسجد چهارده معصوم (ع) حدود 20 میلیون تومان برای تکمیل فاز گلدستهها و زیباسازی محوطه آن نیاز دارد.
حجتالاسلام سید حسن رضوی با بیان اینکه یکی از وظایف اوقاف بنابر نیات واقفان بحث زیباسازی و عمران مساجد است، عنوان کرد: در این راستا یکی از مساجد مهم و فعال همدان مسجد چهارده معصوم(ع) است که دارای رقباتی بنابر نیت واقفان است.
وی با بیان اینکه این مسجد در ورودی شهر همدان واقعاست، گفت: امسال توسط هیئت امنای این مسجد برای گلدستهها و زیباسازی آن اقدام شد.
رضوی با اشاره به ساخت گلدستههای مسجد چهارده معصوم (ع) نیز افزود: با انجام کاشیکاری و محوطهسازی برای این مسجد ورودی بسیار زیبایی برای آن ایجاد شده است.
وی گفت: در راستای ساخت گلدسته و محوطهسازی ورودی مسجد چهارده معصوم (ع) تاکنون 80 میلیون تومان هزینه شده است.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان تصریح کرد: از 80 میلیون تومان اعتبار هزینه شده برای این مسجد، حدود 37 میلیون تومان از محل درآمد مستغلات این مسجد بوده که در اختیار هیئت امنای مسجد قرار داده شده است.
وی عنوان کرد: بخشی از مبلغ هزینه شده برای عمران و آبادی این مسجد از محل کمکهای خیرینی است که توسط هیئت امناء معرفی شدهاند که بر این اساس نیز در اختیار این مسجد قرار گرفته است.
شش میلیارد و 360 میلیون ریال برای مساجد همدان هزینه شد
معاون اقتصاد و بهرهوری اداره کل اوقاف و امور خیریه همدان گفت: امسال، از محل اعتبارات سال گذشته، شش میلیارد و 360 میلیون ریال برای مساجد استان همدان جذب و هزینه شد.
رحمتالله نعمتی افزود: با پیگیری های اداره بقاع متبرکه از محل اعتبارات سال گذشته، شش میلیارد و 360 میلیون ریال برای مساجد استان همدان از اعتبارات سازمان اوقاف جذب شده است.
وی افزود: اعتبار جذب شده برای مساجد، در وجه هیئت امنا و مساجد هدف در راستای تجهیز و تعمیر مساجد پرداخت شده است.
معاون اقتصاد و بهرهوری اداره کل اوقاف و امورخیریه استان همدان بر لزوم عمران و آبادی و تجهیز مساجد و امامزادگان صحه گذاشت و این مهم را گامی ارزشمند در راستای تبدیل این اماکن به مأمنی برای جذب جوانان و نوجوانان دانست.
دارالایتام مهر اباعبداالله(ع) کبودراهنگ گسترش یافت
سرپرست اداره اوقاف و امورخیریه کبودرآهنگ گفت: براساس نیت مرحوم امیرنظام در کبودراهنگ، دارالایتام مهر اباعبداالله (ع) با اعتباری افزون بر 70 میلیون تومان گسترش داده شد.
حجتالاسلام ابوذر عباسی اظهار داشت: براساس نیت مرحوم امیرنظام، روضهخوانی در شهر کبودرآهنگ و در تمام مساجد برگزار میشود که براین اساس نیز از همه روحانیون شهرستان دعوت به عمل آمده است.
وی با اشاره به اهمیت امر تبلیغ و روضهخوانی در ایام سوگواری محرم و صفر در کبودراهنگ، عنوان کرد: در این زمینه پنج روحانی و مبلغ از قم به این شهرستان اعزام شدهاند.
وی با اشاره به موقوفه دارالایتام این شهرستان نیز گفت: براساس نیت واقف، این دارالایتام گسترش داده شد.
عباسی افزود: براساس نیت واقف مبنی بر گسترش دارالایتام کبودراهنگ، یک ساختمان جدید به دارالایتام فعلی اضافه شد که این طرح 70 میلیون تومان هزینه دربرداشته است.
وی اظهار داشت: دارالایتام موقوفه امیرنظام در راستای حمایت از یتیمان به بهره برداری رسیده که ایتام این شهرستان را زیرپوشش قرار میدهد.
اطعام سه هزار عزادار حسینی در شهرستان نهاوند
رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان نهاوند از اطعام سه هزار نفری عزاداران حسینی در روز اربعین در این شهرستان خبر داد.
حجتالاسلام مرتضی عزیزی اظهار داشت: این امر در راستای اجرای نیات واقفان خیراندیش این شهرستان در بحث اطعامدهی است.
رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان نهاوند با اشاره به در پیش بودن اربعین حسنی بر لزوم عزاداری باشکوه در این روز صحه گذاشت و گفت: در شهرستان نهاوند نیز برنامه عزاداری با حضور هیئتهای عزاداری، قشرهای مختلف مردم و مداحان اهلبیت (ع) برگزار میشود.
عزیزی با بیان اینکه مراسم اربعین حسینی امسال باید باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار شود، ابراز داشت: در راستای ارج نهادن به شأن و منزلت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) انتظار میرود در روز اربعین حسینی، هیئتهای مذهبی و عزاداران حسینی بهصورت یکپارچه و منظم به عزدارای بپردازند.
وی از اطعامدهی سه هزار نفری عزاداران حسینی در روز اربعین خبر داد و گفت: این امر بر اساس واقفان خیراندیش نهاوندی مبنی بر اطعامدهی عزاداران حسینی انجام میشود.
وی اضافه کرد: در راستای اطعامدهی عزاداران حسینی در روز اربعین سپاه، تبلیغات اسلامی، دفتر امام جمعه نهاوند و سایر دستگاههای مرتبط نیز با اوقاف همکاری دارند و امر اطعامدهی نیز در مصلی این شهرستان انجام خواهد شد.
پخت و توزیع رایگان نان در نانواییهای کبودراهنگ
سرپرست اوقاف و امورخیریه شهرستان کبودراهنگ از پخت و توزیع رایگان نان در نانواییهای شهرستان کبودراهنگ در دهه سوم صفر در این شهرستان بر اساس نیت واقف خبر داد.
حجتالاسلام ابوذر عباسی عنوان کرد: براساس اجرای نیات واقفان خیراندیش در دهه سوم ماه صفر پخت و توزیع رایگان نان در نانواییهای شهرستان کبودراهنگ انجام خواهد شد.
عباسی با بیان اینکه زمانی وقف در زمینه نهضت عاشورا و قیام اباعبدالله (ع) نیاز بود، عنوان کرد: در این زمینه واقفان بسیاری ورود پیدا کرده و وقفهای بسیاری صورت گرفته اما امروز با توجه به تغییر نیازهای روز جامعه نیازمند توجه واقفان به وقف در زمینههای علمی، قرآنی ضروری است.
نظر شما