۱۰ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۴۵

مجذوبی تأکید کرد:

کمیته ویژه تب مالت در همدان تشکیل شود

کمیته ویژه تب مالت در همدان تشکیل شود

همدان - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر تشکیل کمیته ویژه تب مالت در همدان و شهرستان‌ها و تدوین برنامه عملیاتی هدفمند مشترک بین معاونت بهداشتی این دانشگاه و دامپزشکی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر محمدمهدی مجذوبی در جلسه مشترک سازمان دامپزشکی استان و معاونت بهداشتی دانشگاه که در خصوص بررسی بیماری تب مالت در استان همدان برگزار شد، ضمن ارائه مطالبی در خصوص تب مالت به عنوان یکی از بیماری‌های شایع عفونی در منطقه به خصوص استان همدان و عوارض انسانی و اقتصادی آن گفت: راه انتقال این بیماری از طریق استفاده از شیر و لبنیات آلوده و تماس مستقیم با دام و شیوع این بیماری در روستاها بیشتر است.

وی در ادامه برای کنترل و ریشه‌کنی این بیماری به ضرورت شناسایی کانون‌های انسانی و دامی این بیماری و تبادل اطلاعات و ارزیابی صحیح اشاره کرد و آموزش هدفمند در روستاها و بین عشایر را در ایجاد تغییر رفتار مفید دانست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از اولویت‌های مرکز بهداشت استان همدان در سال 92 را آموزش همگانی از طریق ایجاد کمیته آموزش مشترک با استفاده از امکانات صدا و سیما، مطبوعات، آموزش و پرورش و سایر اداره‌ها و ارگانهای مرتبط عنوان کرد.

19هزار و50 رأس دام در استان همدان وجود دارد

رئیس سازمان دامپزشکی استان همدان نیز با ارائه آمار عملکرد دامپزشکی در استان همدان، برای حذف تب مالت با محوریت معاونت بهداشتی و دامپزشکی از همه دستگاه‌های دولتی مرتبط دعوت کرد.

احمد کریمی مخصوص با اشاره به وجود حدود 19هزار و50 رأس دام در استان همدان گفت: 60 درصد افراد از طریق شیر و لبنیات غیر پاستوریزه به تب مالت مبتلا می‌شوند و 70 درصد موارد نیز مربوط به روستائیان استان است.

کریمی مخصوص با بیان اینکه برنامه‌های راهبردی منطقه‌ای کنترل بیماری، تامین و تخصیص اعتبار مورد نیاز، هویت‌دار کردن دامها و برقراری سیستم قرنطینه جامع در کشور و منطقه نیاز به تدوین و تصویب دارد بر ارتقا بهداشت محیط اماکن روستایی و بازسازی و بهسازی اماکن دامی، توسعه و بهسازی کشتارگاه‌ها، توسعه و تقویت همکاری بین‌بخشی و فرابخشی، استفاده از سیستم GIS تجزیه و تحلیل اطلاعات مشترک بین سازمان‌ها تاکید کرد.

در این جلسه مواردی از قبیل تبادل اطلاعات هفتگی بین دو ارگان، تامین بموقع واکسن، آموزش تولیدکنندگان مواد لبنی و دامداران، برگزاری دوره‌های آموزشی در مناطق با شیوع بالا، تامین اعتبار پرداخت غرامت و پوشش صددرصدی مایه‌کوبی به تصویب رسید.

کد خبر 1779735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha