۱۱ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۲۸

پیگیری مهر/

شرق ابرکوه از کاسه‌رود بی‌نصیب است/ انتقال آب منتظر اعتبار

شرق ابرکوه از کاسه‌رود بی‌نصیب است/ انتقال آب منتظر اعتبار

ابرکوه - خبرگزاری مهر: با تمام فعالیت هایی که برای انتقال آب به منطقه بحرانی شرق ابرکوه انجام شده است، این طرح به دلیل عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز به اتمام نرسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری مهر در سال گذشته با درج گزارشی با عنوان "کاسه رود نگینی در کویر ابرکوه/ آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم" برای اولین بار نگاه همگان را به این رودخانه فصلی که قابلیت های بسیاری اعم از استفاده از آب کشاورزی و هم گردشگری دارد معطوف کرد.

در آن گزارش و در گفتگو با مسئولان جهاد کشاورزی ابرکوه، روند اجرای انتقال آب از کاسه رود به شرق ابرکوه شامل شش روستا که دچار بحران خشکسالی بودند، بررسی شد.

بند کاسه رود در شهرستان ابرکوه

مسئول آب و خاک جهاد کشاورزی که کار انتقال آب کاسه رود را دنبال می کند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از سال 87 طرح انتقال آب از این منطقه شروع شده و تاکنون بیش از 11 میلیارد ریال بودجه برای این طرح مصوب شده است و بیش از 9 میلیارد ریال از این بودجه، تخصیص اجرایی پیدا کرده است.

احمد زرنگار در مورد مجموعه عملیاتی که برای انتقال آب لازم است، افزود: انتقال آب شامل چند پروژه از جمله مطالعه مسیر انتقال، خرید لوله و لوله گذاری، ایجاد دو باب استخر و پمپاژ آب از بند است.

وی در مورد اقدامات انجام شده با این اعتبار بیان داشت: مسیر انتقال حدود 13 کیلومتر است و تاکنون 9 هزار و 136 متر لوله خریداری و هفت کیلومتر نیز لوله گذاری شده است.

این روزها و با بارندگی های اخیر و ظرف 12 ساعت، ظرفیت چهار میلیون متر مکعبی بند کاسه رود تکمیل و دریاچه زیبایی که در فاصله 20 کیلومتری و در عمق 9 کیلومتری جاده ابرکوه - یزد تشکیل شده است بیش از گذشته میزبان مردم شهرستان و مسافران عبوری است.

آب کاسه رود همچنان بدون استفاده مانده است

اما آنچه مایه تعجب بازدید کنندگان می شود این مسئله است که چرا از این آب استفاده نمی شود و اندک اندک در دل کویر جاری می شود و بند کاسه رود تنها نقش سیل بند را برای جلوگیری از هجوم سیل به جاده ابرکوه - یزد دارد.

مدیریت حوادث استان یزد پیگیر انتقال آب باشد

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در مهرماه سال جاری و در دیدار اعضای شورای مدیریت بحران شهرستان ابرکوه با امام جمعه ابرکوه اظهار داشت: امیدواریم با قول مدیرکل حوادث استان یزد اعتبارات لازم برای ساخت ایستگاه برق و استخرهای مورد نیاز فراهم شود و تا پایان سال شاهد انتقال چهار میلیون مترمکعب آب به روستاهای شرق ابرکوه باشیم.

محمدعلی حاتمی ‌زاده افزود: خط انتقال آب کاسه‌ رود به شرق ابرکوه، مسیری 13 کیلومتری است که 11.2 کیلومتر آن لوله گذاری شده است.

وی علت کندی کار را نیز مشکلات بودجه‌ای و مسائل فنی و سختی مسیر انتقال ذکر کرد.

نیاز به بیش از 2.5 میلیارد تومان اعتبار داریم

در گفتگو با مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه روند اجرای انتقال آب به روستاهای شرق ابرکوه را دوباره جویا شدیم.

محمد علی حاتمی زاده اظهار داشت: تاکنون برای اجرای این طرح یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است و برای تکمیل آن، نیازمند حداقل 2.5 میلیارد تومان اعتبار دیگر هستیم.

وی افزود: تاکنون از مسیر 13 کیلومتری خط انتقال آب، 11 کیلومتر لوله گذاری شده است و نیازمند به اعتبار برای خرید لوله و لوله گذاری ادامه مسیر، احداث استخر ذخیره، ایستگاه پمپاژ، انتقال برق و ... هستیم.

استفاده بهینه از منابع خدادادی یک وظیفه است

مردم شرق ابرکوه که کشاورزی خود را از دست داده می بینند، چشم انتظار تکمیل این پروژه آبرسانی هستند تا بار دیگر شاهد احیای مزارع خود باشند.

استفاده بهینه از منابع خدادادی یک وظیفه است و تکمیل نشدن چنین طرح هایی علاوه بر زیان های وارده به کشاورزان روستانشین، بستر را برای مهاجرت آنها فراهم می کند و علاوه بر این عدم استفاده از منابع خدادادی نوعی اسراف و هدر دادن این منابع است.

در سالی که با عنوان حمایت از سرمایه های ایرانی نامگذاری شده است لازم است تکمیل چنین طرح هایی که نسبت به بسیاری از طرح ها بودجه کلانی نیز نمی خواهد در دستور کار جدی مسئولان معتقد به این مسئله قرار گیرد.

-----------------

گزارش و عکس: رحیم میرعظیم

کد خبر 1780290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha