قباد شیوا یکی از استادان مطرح گرافیک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با آسیبشناسی روند برپایی دوسالانهها در ایران گفت: دلیل نامنظم برگزار شدن دوسالانهها و فاصله طولانی بین دورههای مختلف آنها باید توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخ داده شود؛ زیرا متولی برگزاری این برنامهها در کشور است.
وی افزود: هرچند برگزاری دوسالانهها یک اتفاق بسیار مهم برای هر کدام از رشتههای هنرهای تجسمی است اما متاسفانه معمولا زمان برگزاری آنها دائما تغییر میکند و یا اصلا برگزار نمیشوند که این مساله بیشتر به دلیل مدیریت نامناسب در سطح کلان است.
این هنرمند پیشکسوت با اشاره به اینکه "نباید فراموش کرد که برای پا گرفتن یک دوسالانه باید حداقل هشت دوره از برگزاری آن بگذرد تا در تمام دنیا شناخته شود"، تصریح کرد: در واقع این یک عرف بینالمللی است و نباید آن را ترک کرد. اما متاسفانه این مساله در ایران مورد توجه قرار نگرفته و معمولا بین برگزاری هر دوره از دوسالانهها فاصله طولانی وجود دارد، این در حالی است که دوسالانهها همانطور که از نامشان پیداست هر دو سال یکبار برگزار میشوند و این خود به اندازه کافی فاصله بین هر دوره را ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه تاخیر در برگزاری دوسالانهها تنها به هنرمندان هنرهای تجسمی لطمه میزند، گفت: دوسالانهها فرصتی است تا هنرمند بتواند ابراز وجود کند و در کنار نمایش آثار خود از پیشرفت هنر مورد نظر در سطح داخلی و یا بینالمللی آگاه شود.
دبیر مستعفی نهمین دوسالانه پوستر تهران افزود: بودجه لازم برای برگزاری دوسالانهها در نظر گرفته میشود اما زمانی که یک دوسالانه برگزار نمیشود، باید از مدیران خواست که پاسخگوی این مساله باشند که بودجه مورد نظر کجا و چگونه هزینه شده است.
شیوا ادامه داد: متاسفانه گرافیک، یکی از رشتههایی است که برگزاری دوسالانه آن معمولا با تاخیر و توقف همراه است. به عنوان مثال در حال حاضر باید بیینال ملی گرافیک و بعد از آن بیینال بینالمللی پوستر تهران برگزار شود اما تا امروز خبری از برگزاری آنها داده نشده است.
این هنرمند در پایان تصریح کرد: برگزاری دوسالانههای بینالمللی در کشور بسیار مهم است و میتواند دریچهای برای تعامل گرافیک شرق و غرب باشد و برای هنرمندان داخلی و خارجی هم جایگاه ارزندهای دارد.
نظر شما