به گزارش خبرنگار مهر، تمام وقت جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر تهران تمامی صرف بررسی لایحه ارتقاء ایمنی گودبرداری شد. طی این جلسه خسرو دانشجو با بیان اینکه بندهای این لایحه گره های بسیاری برای نوسازی بافت های فرسوده ایجاد می کند، گفت: بحث بیمه ساختمان ها هم جوار خدمات فنی آزمایشگاهی و... همه هزینه های خاص خود را دارند که این بار مالی و افزایش کاغذ بازی ها گره هایی در ساخت وساز در بافت فرسوده است.
وی ادامه داد: ما سالها تلاش کردیم رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده ایجاد شود حالا با این مشکلات مطمئنا سبب کاهش ساخت و سازها در بافت های فرسوده خواهیم بود.
علیرضا دبیر عضو هیات رئیسه شورا در پاسخ به وی گفت: اگر جان انسانها حفظ شود چنین هزینه هایی ارز دارد که دانشجو گفت: خوب بگویید ساخت و سازها ممنوع شود تا جان آدم ها حفظ شود.
چمران در تایید سخنان دانشجو گفت: پرداخت هزینه بیمه ساختمان های همجوار و ...بار مالی بسیاری دارد که باید این هزینه ها نیز در نظر گرفته شود.
معصومه ابتکار عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز خواستار آن شد که زمان پایان گودبرداری ها مشخص شود زیرا بسیاری از گودبرداری ها چندین سال به صورت گود باقی می ماند که چمران در پاسخ به وی گفت: این موضوع به دلیل اختلاف مالکان است نه ضوابط گودبرداری که به این موضوع نیز پرداخته می شود.
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورا نیز خواستار نظارت مضاعف بر گودبرداریهای پر خطر و مخاطره انگیز شد.
در ادامه جلسه شورای شهر تهران مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با اشاره به سابقه حضورش در نیروی انتظامی گفت: گودبرداری هایی که به صورت مخروبه رها می شوند با هماهنگی نیروی انتظامی و مقام قضایی می توان به آن ورود پیدا کرد و تنها راهکار حل این مشکل طی کردن روند قانونی است.
خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه این جلسه با تاکید بر مواضع خود درخصوص داشتن بار مالی این مصوبه گفت: برخی از این ماده ها جزء اختیارات قانون شهرداری نیست و ما نباید احساسی تصمیم گیری کنیم. برخی صاحبان خانه های فرسوده حتی 5 میلیون تومان نیز برای گرفتن پروانه های ساختمانی خود نداشتند حالا چطور این بار مالی را تحمل کنند.
وی ادامه داد: خانه فرسوده و نم گرفته ای که با یک ترمز ماشین می ریزد چطور با این ضوابط دست به نو سازی بناهای خود بزنند.
به گفته دانشجو بسیاری از بندهای این لایحه در قوانین ملی ساختمان سازی آمده است.
بیادی نیز با تایید سخنان دانشجو گفت: بسیار از مواد این لایحه جزو بدیهات است و قانون در این رابطه توضیحات لازم را داده است.
دبیر در واکنش به سخنان دانشجو که بیشتر گودبرداری های پرخطر را در مناطق فرسوده می دانست، گفت :اتفاقا بسیا از گودبرداری هایی که موجب حادثه می شود از خیابان انقلاب به بالاست. آن مالکی که در خانه خوابیده و ناگهان خانه اش بر سرش آوار می شود چه گناهی کرده؟ مطمئنا این هزینه ها در دراز مدت به نفعشان تمام می شود.
دانشجو نیز پاسخ داد: قطعا شما بیش از من برای شهروندان دلسوزی دارید اما اگر ساخت و ساز در بافت فرسوده متوقف شود سالهای سال دچار مشکل می شویم. آنها که دل و جرات پیدا کردند تا بیایند ساختمانهای مخروبشان را بازساز کنند دیگر پای پیش نمی گذارند .من هم نگران جان مردم هستم اما نه از نگاه شهرداری بلکه از نگاه نماینده مردم. باید بگویم هر کس باید وظیفه خود را اجرا کند و نمی توان با دو برگ مصوبه تمام قوانین ساختمان سازی را به هم بریزیم این آشفتگی به نفع کسی نیست.
دبیر در ادامه این جلسه با بیان اینکه قانون در بسیار از مسائل سکوت کرده است، گفت: اگر این مشکل را نداشتیم مطمئنا این همه تخریب اتفاق نمی افتاد.
در ادامه جواد کریمیان اقبال مدیر کل معماری شهرداری تهران با اشاره به معرفی 400 مهندس ناظر متخلف در حوزه گودبرداریهای غیر اصولی به سازمان نظام مهندسی گفت: از لحاظ قوانین ما تنها موظف به کنترل ضوابط شهرسازی در ساختمان سازی هستیم و اینکه متخلفان را به کمیسیون ماده 100 معرفی کنیم.
به گفته وی شهرداری ابزار لازم برای کنترل های فرا قانونی را ندارد.
در پایان چمران با اشاره به اینکه این لایحه شامل توصیه ها و تاکیدهایی برای اجرای بهتر نظامات مهندسی است، گفت: دادن این دو برگه مصوبه به مالکان بهتر از آن است که کل قوانین را بدهند با وجود این مصوبه مشکلات گودبرداری راحتر و روان تر حل می شود شهرداری نیز بر اساس وظایف خود در اجرای سازه نگهبان و نقشه های تایید شده شهرداری نظارت کند.
در پایان لایحه گودبرداری با اضافه شدن سه بند تشکیل جلسات هماهنگی با حضور شهرداران ناحیه، مهندس ناظر، پیگیری قانونی گود های رها شده و کنترل مضاعف گودبرداری های پرخطر به تصویب اعضای شورای شهر رسید.
نظر شما