به گزارش خبرنگار مهر، باز هم آلودگی هوا منجر به تعطیلی مدارس پایتخت شد. در شرایطی که هوای پایتخت به شرایط هشدار و اضطرار رسید، کمیته اضطرار برای سلامت جسمانی دانش آموزان، مدارس ابتدایی و پیش دبستانی ها را در روزهای 12 و 13 دی ماه تعطیل اعلام کرد. در یک ماهه اخیر این دومین بار است که مدارس کشور به دلیل آلودگی هوا تعطیل شده است که علاوه بر اینها باید تعطیلی مدارس ابتدایی به دلیل بارش های سنگین برف در دو سه هفته گذشته را نیز اضافه کرد. در شرایطی که این تعطیلی می تواند منجر به افت های تحصیلی برای دانش آموزان مقطع ابتدایی به ویژه ششم ابتدایی با توجه به پایه جدید التاسیس، می شود، اما معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش اعلام کرده است: مدارس شهر تهران موظف به برگزاری کلاس های جبرانی هستند تا دانش آموزان از درس های خود عقب نیافتند.
سکوت رسانه ای آموزش و پرورش
پس از حادثه آتش سوزی مدرسه پیرانشهر که در نیمه آذر ماه رخ داد و اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار استیضاح وزیر آموزش و پرورش شدند، روابط عمومی این وزارتخانه گویا تصمیم گرفته است که در شرایط فعلی در هیچ کدام از برنامه های این وزارتخانه، خبرنگار دعوت نکند و سایت وزارتخانه را تنها منبع خبری خبرنگاران این حوزه اعلام کرده است. این در شرایطی است که در هفته جاری برنامه های مهمی همچون رونمایی از سند تحول گزینش در اردوگاه شهید باهنر بدون دعوت از خبرنگاران خبرگزاری ها و روزنامه ها برگزار شد.
اعزام دانش اموزان پیرانشهری به بیمارستان های اصفهان و شیراز
پس از گذشت حدود یک ماه از حادثه آتشسوزی در مدرسه شینآباد پیرانشهر که طی آن 28 دانشآموز دچار سوختگی شده و به بیمارستان سینای تبریز منتقل شدند، 6 تن از دانشآموزان بستری شده برای ادامه درمان به بیمارستان اصفهان منتقل شدند. این در حالیست که بعد از فوت سیران یگانه و سارینا رسولیزاده و اعزام سه نفر از مصدومان به بیمارستان سوختگی مشهد، 13 مصدوم در بیمارستان سینای تبریز باقی مانده بودند که یکی از آنها به زودی مرخص و بقیه نیز که میزان سوختگی آنها حدود 40 درصد است، به صورت تیمهای جداگانه به بیمارستانهای تهران، اصفهان و شیراز منتقل شدند.
رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی ، یادآور شده بود که سن کم و بنیه ضعیف این دانش آموزان، عملیات درمانی را با مشکل مواجه کرده است.
وی درباره اعزام دانش آموزان به بیمارستان های اصفهان و شیراز و مشهد گفت:به علت فشار بالایی که بر روی تیم پزشکی تبریز وجود دارد، تصمیم بر آن شد که تعدادی از دانشآموزان به دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شیراز، اصفهان و مشهد اعزام شوند
پاسخ به ادعای دشوار بودن "فهم کتب ششم ابتدایی"
در شرایطی که بسیاری از معلمان و کارشناسان آموزشی نسبت به درک مفاهیم کتاب های پایه ششم ابتدایی انتقادهای بسیاری کرده اند، معاون آموزش ابتدایی دفتر تالیف سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش این انتقادات را به کتاب های پایه ششم ابتدایی تایید نمی کند و علت این نگرانیها را مطالعه نکردن دقیق راهنمای تدریس کتابها دانست.
به گفته فاطمه رمضانی بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش که دی ماه سال گذشته اعلام شد، کتابهای ششم بر اساس اهداف پنج پایه ابتدایی که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند، تدوین و تالیف شده است و سازمان پژوهش نقایص مربوط به سالهای گذشته را برطرف کرده است.
وی با بیان اینکه 60 درصد مفاهیم و موضوعات مربوط به محتوای کتب ششم ابتدایی از پایه پنجم و پایههای قبلی استخراج شده است، افزود: در برخی از دروس از جمله درس ریاضی این گلهمندیها وجود دارد، اما دشوارترین فصل کتاب ریاضی پایه ششم نیز از مفاهیم پایههای تحصیلی قبلی است و دانش آموزان با آن آشنایی دارند.
وی می گوید: مهمترین راه حل این مشکل در این است که معلمان پایه ششم به دقت کتاب راهنمای تدریس را مطالعه و حد انتظار کتاب از دانش آموزان را مشخص و آن را به خانواده اعلام کنند. همچنین خانوادهها که همواره نقش همراه با دانشآموز را دارند نیز باید به جای ابراز نگرانی، روشهای تغییر یافته در تدریس را مدنظر قرار دهند.
اجرای طرح آموزش بسکتبال از سال تحصیلی آینده
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح آموزش بسکتبال به دانش آموزان اول راهنمایی از سال تحصیلی آینده اجرا میشود و به همین دلیل درصددیم تا کتاب راهنمای معلم تربیت بدنی بسکتبال را تدوین کنیم.
به گفته حسین بابویی طرح درس و کتاب راهنمایی مربوط به معلم رشته بسکتبال در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در حال تدوین است تا بتوانیم ورزش بسکتبال هم در مدارس دخترانه و هم در مدارس پسرانه آموزش را بدهیم.
هوشمند سازی پایه ششم ابتدایی در اولویت برنامه های آموزش و پرورش
پایه ششم ابتدایی به عنوان پایه جدیدالتاسیسی است که آموزش و پرورش در تلاش است تا امکانات لازم را در این پایه برای دانش آموزان ایجاد کند. هوشمندسازی یکی از این امکانات است که به گفته معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش این اقدام در اولویت برنامه های معاونت ابتدایی قرار گرفته است.
به گفته فاطمه قربان، هوشمندسازی مقطع پایه ششم ابتدایی در اولویت برنامه های آموزش و پرورش است که بتوانیم تا پایان برنامه پنجم توسعه همه پایه های مدارس ابتدایی به ویژه کلاس ششم در سراسر کشور هوشمند شود.
وی ادامه داد:به استانها هم اعلام کردیم که هوشمند سازی مدارس برای پایه ششم ابتدایی در اولویت قرار گیرد تا دانش آموز ابتدایی بتواند مهارت کافی را برای استفاده بهینه از فناوری های نوین در جهت دانش افزایی و یافته های علمی خودش کسب کند.
آزمون واحد برای دانش آموزان مدارس سمپاد و نمونه دولتی
رئیس سازمان سنجش آموزش و پرورش کشور از برگزاری یک آزمون مشترک برای مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) و نمونه دولتی خبر داد و گفت: دانش آموزان از سال تحصیلی آینده تنها یک آزمون برای ثبت نام در مدارس نمونه دولتی و استعدادهای درخشان می دهند.
عبدالامیر عرفی توضیحات خود را اینگونه تکمیل می کند:«دستورالعمل برگزاری آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی مدارس راهنمایی و دبیرستان برای سال تحصیلی 93-92 به آموزش و پرورش استانهای کشور ابلاغ شده است.»
وی دلیل یکی شدن آزمونهای مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی را کم شدن استرس خانواده ها و والدین عنوان کرد و گفت: یکی از نکات قابل توجه در برگزاری این دوره از آزمون تمرکز روی منابع است. به این معنی که منبع درسی دانش آموزان برای ورود به پایه اول راهنمایی صرفاً کتابهای ششم ابتدایی و برای دانش آموزان پایه اول دبیرستان، کتابهای سوم راهنمایی است.
حل مشکل جذب 5400 نیروهای حقالتدریس
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جذب 5400 معلم حق التدریس این وزارت خانه در آینده نزدیک، گفت: مشکلی در زمینه جذب این افراد وجود ندارد.
حمیدرضا حاجی بابایی در سفر به شهرستان دامغان گفته است:تمام سعی و تلاش وزارت آموزش و پرورش بر این است که زمینه جذب افراد باقیمانده حق التدریس فراهم شود.
وی به بحث بیمه طلایی فرهنگیان اشاره داشت و افزود: دو میلیون و 200 هزار نفر از فرهنگیان شاغل تحت پوشش بیمه طلایی قرار گرفتند. همچنین دستورات انجام این امر نیز از سوی رئیس جمهور به وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز داده شده است.
بحران بلوغ در نظام 6.3.3
تحصیل دانش آموزان پایه اول و دوم ابتدایی در کنار دانش آموزان ششم ابتدایی از جمله مشکلات اجرای نظام جدید آموزشی یا همان 6.3.3 است که در ماههای اخیر به دلیل گلایه والدین و معلمان پرورشی نمایان شده است. آنها معتقدند این هم مدرسهای شدن سبب بروز برخی مشکلات روحی و اخلاقی شده است.
یکی از مربیان پرورشی از تماس های پی در پی والدین دانش آموزان پایه های اول و دوم ابتدایی به مدارس خبر می دهد و می گوید:« نگرانی والدین بیشتر متوجه بلوغ دانش آموزان ششم ابتدایی و تحصیل فرزندان آنها در کنار دانش آموزان ششم در یک مدرسه است.
در این زمینه دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش معتقد است که تقسیم بندی مقطع ابتدایی به دو دوره سه ساله لازم الاجراست و از این به بعد ساخت و ساز مدارس کشور باید براساس این طرح انجام شود.
به گفته مهدی نوید ادهم آموزش و پرورش باید در هر منطقه ای که شرایط لازم را در بحث فضای فیزیکی و نیروی انسانی دارد این مصوبه را اجرا کند. از سوی دیگر باید ساخت و ساز مدارس جدید براساس این روال صورت گیرد تا در آینده با مشکل جدی در بحث فضا مواجه نشویم.
نظر شما