سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه عیادت خود از حسین اسرافیلی که صبح امروز جمعه 15 دی انجام شد، با اشاره به برنامههای این وزارتخانه درباره تکریم شعرا و هنرمندان کشور گفت: به دلیل اهمیت شعر و به خاطر اهتمام رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن و نیز علاقه شخصی مردم ما به این مقوله، سعی کردهایم جلسات شعر در کشور با رونق بیشتری برگزار شود و با تکریم و بزرگداشت شاعران آنها را بیشتر به جامعه معرفی کنیم تا جوانهای مسعتد و با ذوق کشور هم از آنها بیشتر بهره ببرند.
وی افزود: سعی شده در بیشتر استانهای کشور، محافل شعری وجود داشته باشد و تکریم شاعران هم در برنامه اصلی ما قرار بگیرد؛ آثارشان چاپ شود و در برنامهها نیز به شاعران جوان بها داده شود و در کنار آن پیشکسوتان به عنوان داور نیز حضور خواهند داشت.
حسینی افزود: تاکنون 170 کتاب از شاعران جوان کشور منتشر کردهایم و امیدواریم در این دوره بتوانیم آن را به 200 عنوان برسانیم. البته اجرای بسیاری از برنامه بستگی به همت استانها هم دارد. ما اعلام آمادگی کردهایم که مثلا در اصفهان و تبریز برای صائب تبریزی مراسمی گرفته شود که در همین دوره و احتمالا اوایل سال آینده این کار انجام خواهد شد. درباره وحشی بافقی هم مقدمات برگزاری مراسم بزرگداشت در دست اجراست و در مورد آقای مشفق کاشانی هم در نظر داریم برنامهای بگذاریم. ما حتی برای برخی از علما مثل حکیم میرفندرسکی هم که بزرگداشت گرفتهایم سعی کردیم بعد شاعرانه آنها را نیز مورد توجه قرار دهیم.
نشر چشمه در انتظار رأی هیئت تجدید نظر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت نشر چشمه نیز گفت: این ناشر در هیئت تجدید نظر درخواست بررسی داده است و باید در این هیئت حاضر شود و دلایل خودش را ارائه کند. ما هم به هر حال تابع نظر هیئت تجدید نظر هستیم و هرچه بگویند پذیراییم. ما علاقه داریم همه ناشران کارشان را طبق ضوابط انجام دهند و اگر جایی برخوردی صورت میگیرد، مطابق نظرات کارشناسی است.
نمایشگاه کتاب به مجتمع امام خمینی (ره) نمیرود
حسینی در مورد آخرین وضعیت تبدیل مجتمع امام خمینی (ره) به محل دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز گفت: قرار بود مراحل ساخت و ساز را در آنجا شروع کنیم، اما زمین به اندازه کافی اختصاص نیافت. در کنار آن مجموعه باغ کتاب و مسئولانش به ما اطمینان داند که میتوانند محل برگزاری نمایشگاه را تامین کنند و همین باعث که کمی در این زمینه تردید کنیم.
وی افزود: عامل اصلی ساخته نشدن مکان تازه برای نمایشگاه کتاب این بود که امسال اعتبارات استانی اختصاص نیافت و ما مجبور شدیم این کار را دست نگه داریم و به همین مجموعه شهرداری فعلا اکتفا کنیم. اگر این مجموعه در آینده پاسخگو نبود که حتما ساخت محل جدید نمایشگاه آغاز میشود.
حسینی ادامه داد: امسال واقعاً امکان نداشتیم که این مجموعه در دست ساخت قرار بگیرد و به بهرهبرداری برسد. ما پروژههای دیگری هم در قالب مجموعه مهر ماندگار داریم مانند ساخت هشت تالار بزرگ که در آینده و تا اوایل خرداد افتتاح میشود و در کنار آن مراحل تکمیل فیلمخانه ملی ایران تا پایان امسال نیز انجام میشود و نیز ساخت دانشکده علوم قرآنی اصفهان هم که جزو پروژههای مهر ماندگار ما بوده به اتمام رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مسئولان باغ کتاب اعلام کردهاند که میتوانیم پاسخگوی برگزاری نمایشگاه کتاب باشیم. ما هم منتظر تکمیل ساخت این مرکز هستیم و فکر میکنم حداقل برای برگزاری نمایشگاههای تخصصی آن مرکز پاسخگو باشد. اگر بتوانند محیط اطراف آن را هم به شکل کافی و مانند مصلی به نمایشگاه اختصاص دهند فکر کنم مسالهای نباشد.
بودجه بنیاد ادبیات داستانی تامین میشود
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره حمایت از بنیاد ادبیات داستانی نیز گفت: ما امسال در اعتبارات محدودیت داشتیم و بخشهای مختلف برایشان مشکلاتی ایجاد شد، اما اعلام کردهایم هرجا با مشکل جدی روبرو شد آن را برطرف میکنیم؛ یعنی از هر منبعی شده به آنها کم میکنیم؛ یا از طریق منابع ریاست جمهوری و یا از منابع دیگر نمیگذاریم کاری زمین بماند و تا امروز هم همه کارها انجام شده و بر زمین نمانده است.
حسینی تاکید کرد: همه جشنوارههای ما در دهه فجر امسال از جمله جشنواره مد و لباس، جشنواره قرآنی آیات را برگزار میکنیم. حتی جایزه کتاب سال هم که هزینه سنگینی برای ما دارد را اجرا میکنیم. در مورد بنیاد ادبیات داستانی هم مسئله انحلال به هیچ وجه مطرح نیست و سعی داریم در بحث تغییر مکان آن حمایت به عمل آوریم و بودجه آنها را هرطور شده تامین کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: انشاالله در پایان سال به ویژه در بحث فرهنگ و هنر وضعیت به مراتب مطلوبتر از الان خواهد بود.
نظر شما