به گزارش خبرنگار مهر، این روزها در داخل اتوبوسهای جنوب شهرستان کرج و لابلای حرفهای مردم به غیر از جملاتی نظیر: « آقای راننده چقدر نگه می دارید، زودباش، کار داریم» یا « آقا چرا رفتی قسمت خانومها نشستی» یا «جنوب شهری ها از اتوبوس هم شانس نیاوردند، این صندلی ها چقدر کثیف اند» و...، جملات جدیدی نیز شنیده میشود که مضمون آنها بیشتر مسئولان شهرستان کرج و بخصوص سازمان اتوبوسرانی کرج و حومه را خطاب قرار داده است.
قابل ذکر است که در اکثر مواقع جملاتی که ذکر آنها خواهد رفت بیشتر در نزدیکی محل ایستگاه جدید یعنی ایستگاه البرز که در جوار ایستگاه مترو کرج قرار دارد شنیده میشود. برای نمونه پیرمردی این جمله را ادا میکند: «این چه کاری بود کردن، چرا وقتی مسیر درست نشده ایستگاه را تغییر می دهند» یا جوانی دانشجو می گوید:« فکر کنم اینها با ما شوخی دارند. این کارشان خیلی غیر منطقی است».
گذشته از این گلایههای اتوبوسی، روزی نیست که به خاطر همین مورد دفاتر اعضای شورای شهر، شهرداران و دیگر دستگاههای اجرایی شهرهای جنوب شهرستان کرج یا بهتر بگوییم جنوب استان البرز خالی از معترض و گلایهمند نباشد.
جریان بروز چنین جملات معترضهای هم از حدود پنج ماه پیش آغاز می شود یعنی زمانی که سازمان اتوبوسرانی کرج یا به تعبیری شهرداری شهر کرج تصمیم گرفت با تغییر و جابجایی ایستگاه قدس (میدان شاه عباسی) به ایستگاه فعلی (پایانه البرز – ایستگاه متروی محمدشهر) به نوعی از بار ترافیکی و مشکلاتی دیگری که گریبان شهر کرج را گرفته بود خلاص کند.
بی شک یکی از دلایل مهم اعتراضهای مردمی به این روند طولانی شدن مسیر و به طبع آن صرف زمان بیشتر است زیرا اتوبوس های جنوب شهرستان کرج که عمدتاً شهرها و شهرکهایی نظیر ماهدشت، صفادشت، محمدشهر، اشتهارد، ولد آباد، زیبادشت و غیره را تحت پوشش قرار میدهند به خودی خود باید مسیرهای چند کیلومتری را طی کنند تا به شهر کرج برسند.
برای مثال یک شهروند ماهدشتی وقتی میخواهد خود را به مرکز شهر کرج برساند باید مسیری در حدود 15 کیلومتر را طی کند ، حال اگر وسیله نقلیه انتخابی او یک سواری باشد طبیعتاً زمان کمتری را برای رسیدن به مقصد صرف میکند ولی اگر اتوبوس این مهم را به انجام برساند به واسطه توقفهایی که باید داشته باشد با صرف چند برابر زمان بیشتر روبرو خواهد بود.
حال همین مسیر طولانی و به طبع آن صرف زمان بیشتر نیز به خاطر آنچه در این چند ماهه شکل گرفته است (یعنی همان تغییر ایستگاه از قدس به البرز) خود به خود هم مسیر و هم زمان را نه تنها کاهش نداده است بلکه باعث فزونی آن شده است و در نتیجه اعتراضات پی در پی مردمی را نیز به دنبال داشته است، زیرا همه می دانیم با وضعیت معیشتی موجود و برای کاهش هرچه بیشتر هزینهها، گرایش مردم به وسایل نقلیه عمومی بیشتر شده است و جابجا شدن به وسیله اتوبوس اولین گزینه انتخابی اقشار ضعیف است.
کیانی: راه گریزی وجود نداشت
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی کرج و حومه در این رابطه توضیح میدهد: طرح جابجایی پایانه قدس (شاه عباسی) به پایانه البرز قرار بود حدود یک سال و نیم پیش انجام شود و این مصوبه شورای عالی ترافیک کشور بود.
مهرداد کیانی میافزاید: طبق این مصوبه وسایل نقلیه عمومی شهرهای اقماری که در مجاورت کلانشهرها هستند نباید به داخل کلانشهرها ورود کنند و اکثر نقاط کشور نیز در عملیاتی کردن این مهم اقدام کرده اند. در واقع در انجام دادن این طرح راه گریزی وجود نداشت و این مهم دیر یا زود باید انجام می شد.
وی با رد ادعایی مبنی بر اینکه در خصوص عملیاتی کردن طرح مذکور تعجیل شده است، تشریح میکند: مطرح کردن این سوال که چرا با وجود اینکه زیرساخت های لازم برای عملیاتی کردن این طرح صورت نگرفته بود، سازمان اتوبوسرانی در انجام آن تعجیل کرده است، درست نیست و ما تمام زیرساخت های لازم را در حد استاندارد در پایانه البرز مهیا کرده و بعد طرح را عملیاتی کردیم.
جنوبیها همچنان آرزومند...
مسلماً نمیتوان به راحتی از کنار اقدامات مثمرثمری که سازمان اتوبوسرانی کرج و حومه انجام داده است گذشت و باید قدردان آن اقدامات بود ولی نباید از نظر دور داشت تغییر مسیرها آن هم در منطقه ای که اغلب مردم تنها از وسیله نقلیه عمومی بهره می گیرند مشکلات فراوانی را برای آنها ایجاد کرده است.
به هر روی به نظر می رسد مسئولان دست اندکار باید همپای توجه به مناطق شمالی و مرکزی شهر کرج به مناطق حومه و کمتر توسعه یافته نیز توجه ویژه ای داشته باشند.
.....................
گزارش: سعید پورمند
نظر شما