چیستا یثربی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره راهاندازی بنیاد تئاتر درمانی در تهران به خبرنگار مهر گفت: با توجه به وخیم بودن وضع تئاتر ترجیح می دهم با توجه به 25 سال تلاشم در زمینه تئاتردرمانی فعلا این حوزه را به جای کارگردانی تئاتر دنبال کنم و بعد از مدتها تلاش توانستهام اولین مجوز کلینیک تئاتر درمانی در ایران را بگیرم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته ریاست بخش های مختلف تئاتر درمانی مراکزی چون بهزیستی و شهرداری و دانشگاه هایی چون بخش جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا ، دانشگاه آزاد واحد تاکستان، دانشگاه آزاد واحد اراک و... را بر عهده داشته ام ترجیح میدهم فعلا با تئاتر و کارگردانی خداحافظی کرده و به نویسندگی و روانشناسی سلامی دوباره بگویم.
بیمار پذیرش نمی کنیم
کارگردان"نزدیک تر" عنوان کرد: حدود 10 سال است که به دنبال راه اندازی این کلینیک تخصصی هستم و از سازمان ملی جوانان و بهزیستی کمک هایی دریافت کردم. این کلینیک زیر نظر پژوهشکده علوم رفتاری راه اندازی می شود. دستاندرکاران تئاتر نیز می توانند با 50 درصد تخفیف در این مرکز حضور یابند. این کلینیک برای آموزش تئاتر درمانی به مردم عادی طراحی شده و در آن ما بیمار پذیرش نمی کنیم.
یثربی ادامه داد: کار این مرکز استفاده از تئاتر در خیابان، جامعه، مدرسه، بیمارستان، مترو و.. برای بالا بردن سطح زندگی مردم و بهبود رفتاری آنهاست. ما با استفاده از بازی و تئاتر می خواهیم شفابخشی را هدیه کنیم. تمام امکانات این مرکز خصوصی و با سرمایه شخصی من و 5همکار دیگرم تامین شده و هیچ ارگانی به ما کمک نکرده است.
وی درباره راهاندازی کلاسهای این مرکز که به نام پدرش نامگذاری شده است، توضیح داد: از اول مهرماه کلاس های ما آغاز به کار می کند و هزینه ها نیز بر اساس بودجه مراجعه شوندگان و در برخی موارد به صورت همت عالی تعیین می شود.
این هنرمند و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تئاتر درمانی شرح زیباییشناسی آزادی است، گفت: مکان موسسه فعلا اجارهای است اما تصمیم داریم که آن را خریداری و وقف کنیم تا نامی از ما برای آیندگان این حرفه باقی بماند.
وی متذکر شد: هرکس به زمینه آموزش و درمان ازطریق ترکیب هنر و علم علاقه دارد می تواند به گروه ما ملحق شود چون این مرکز برای آموزش به نیروهای متخصص احتیاج دارد. حرفه اصلی من از امروز آغاز شده است.
وی یادآور شد: تئاتر درمانی 127 تکنیک دارد که تنها 20 تکنیک آن در ایران شناسایی شده است. تلاش می کنیم در این کلینیک همه فنون تئاتر درمانی آموزش داده شود. هدف ما در این بنیاد آموزش یک نسل جدید است نه درمان بیماران. ابوعلی سینا معتقد بود که همه چیز از نفس شروع می شود و به نفس باز می گردد. نفس یا همان روانشناسی تنها راه شناسایی خود است. من در این کلینیک با کمک 5 دوست پزشک و روانشناسم می خواهم شیوه ابوعلی سینا را رواج دهم.
رستم و سهراب را نمیتوانم رستم و کامران کنم
وی با اشاره به ممیزی هایی که به نمایش اخیرش در جشنواره تئاتر فجر وارد شده بود گفت: نمایش من نگاهی امروزی به اسطوره رستم و سهراب داشت اما برخی از دوستان تحمل دیدن سهرابی امروزی را نداشتند و گفتند نام این شخصیت باید عوض شود. من نمی توانم رستم و سهراب را رستم و کامران ببینم. باید از همان ابتدا و در زمان تصویب متن این موارد به من یادآوری می شد.
نظر شما