به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز انصاری افزود: واحد بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان شمالی در سال گذشته در بخش نظارت و پروژه های بیابان زدائی، رتبه عالی را در بین 21 استان دارای بیابان، کسب کرد.
وی اظهارداشت: 9 درصد از مساحت منابع طبیعی استان معادل 183 هزار و 636 هکتار از اراضی بیابانی تشکیل داده که این میزان از اراضی در شهرستانهای جاجرم، اسفراین و گرمه واقع شده است.
انصاری افزود: 86 درصد از عرصه های بیابانی استان شامل 158 هزار هکتار، دارای طرحهای مطالعاتی و اجرایی مدیریت مناطق بیابانی، جنگلهای دست کاشت و کانون نقاط بحرانی منطقه برداشت است.
وی تصریح کرد: اعتبارات بیابان زدایی این میزان بیابان، از محل اعتبارات ملی و استانی تامین می شود.
انصاری یاد آور شد: با اجرای پروژه های پیشنهادی طرحها، شاهد وضعیت مناسب تر در سطح بیابانهای استان خواهیم بود و از خسارتهای آن جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: پروژه های مهم اجرا شده در سال گذشته از محل اعتبارات ملی و استانی شامل،655 هکتار نهال کاری و مدیریت هرز آب، 50 هزار اصله نهال گلدانی، دو هزارهکتار تهیه طرح جنگل های دست کاشت، 110 هکتار مراقبت و آبیاری و 21 هزار هکتار حفاظت و قرق با اعتبار مجموع 4 هزار و 320 میلیون ریال است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، هدف از اجرای پروژه ها را حفاظت خاک، ایجاد پوشش گیاهی، جلوگیری از حرکت شنهای روان، عدم بروز خسارت به کشاورزی و نقاط مسکونی و جلوگیری از مهاجرت مردم منطقه عنوان کرد.
انصاری با اشاره به خطرات بالقوه بیابانزایی خواستار مشارکت مسئولین و مردم، برای مقابله با آثار آن شد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان شمالی دو ملیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت، یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
نظر شما