اردشیر کشاورز در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: میرزا تقی خان آشتیانی معروف به وزیر نظام "امیرکبیر" از اهالی هزاوه فراهان آشتیان بود، و در دستگاه قائم مقام پرورش یافت.
وی افزود: امیرکبیر در سایه ی تدویر و درایت و تربیت معنوی محمد خان امیر نظام زنگنه فرمانده کل عساکر آذربایجان در زمان "عباس میرزا" کار خود را از لشکر نویسی شروع کرد.
کشاورز ادامه داد: امیر کبیر بعد از طی مدارج و بعد از مرگ محمد خان امیرنظام لقب امیر نظام را از آن خود کرد، و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه ملقب به امیرکبیر شد.
وی گفت: امیرکبیر شخصیتی مشروع بود و توانست در طی مدت چهار سال صدارت بسیاری از ارکان پوسیده ی نظام قجری را اصلاح کند و نسبت به اصلاح امور نظامی قشونی، اداری، دیوانی اقدام کند.
تاریخ شناس کرمانشاهی ادامه داد : امیر کبیر اقدام به تاسیس مدارس به سبک نوین از جمله " دارالفنون" و تاسیس چاپارخانه کرد و با این کار بسیار ارزشمندی در تاریخ کشور صورت گرفت.
وی افزود: متاسفانه عوامل استعمار اصلاحات ایشان را بر نتافت به همین دلیل مقدمات عذل تبعید امیرکبیر را در سال 1267 هجری قمری به کاشان انجام دادند و بعد از حدود 40 روز تبعید مراحل قتل این ایرانی آزاده را که تربیت یافته ی محمد خان امیرنظام زنگنه بود را در حمام فین کاشان فراهم کنند و شخصیت بزرگ ایرانی را به قتل برسانند.
مورخ کرمانشاهی در پایان گفت: جوانان ما نباید شخصیت های مهم و تاثیر گذار در ایران را فراموش کنند باید شخصیت تاریخی امیرکبیر را مطالعه کنند و از آنها در زندگی خود استفاده کنند.
نظر شما