۲۲ دی ۱۳۹۱، ۱۴:۴۷

گزارش مهر/

تاسی به سیره نبوی؛ تنها راه نجات بشریت/ فتح الفتوح پیامبر اکرم تسخیر دلها بود

تاسی به سیره نبوی؛ تنها راه نجات بشریت/ فتح الفتوح پیامبر اکرم تسخیر دلها بود

یزد - خبرگزاری مهر:تنها راهکار نجات بشریت نجات بشریت ظلمت زده با فرهنگ جاهلیت امروز این است که وجود مبارک رسول خدا را الگوی عملی، اخلاقی و رفتاری خود قرار دهد و از برای اصلاح خود بهره ببرد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از وظایف ما مسلمانان، شناخت ویژگی های اخلاقی و عملی پیامبر اکرم (ص) است و این کمترین اقدامی است که در مسیر ادای حق رسول خدا (ص) بر عهده ما است.

پیامبر اسلام به عنوان آخرین سفیر آسمانی و الهی و عقل کل و ختم رسل، تنها کسی است که مدارج کمال بشری را طی کرده و از جانب خدا به مقام محمود رسیده است و در سفر معراج، به عنوان تنها پیامبری که این سفر آسمانی را داشت، به جایگاهی رسید که بزرگترین فرشته الهی (جبرئیل امین) نتوانست به آن مقام سدره المنتهی برسد.

وجود مبارک رسول خدا، صاحب برجسته ترین مدارج اخلاقی بود

یک کارشناس مذهبی در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وجود مبارک رسول خدا (ص) صاحب برجسته ترین مدارج اخلاقی نیز بود، آنچنان که مورد تمجید خدا در قرآن مجید قرار گرفت و خداوند با بیان:«انک لعلی خلق عظیم» (آیه 4 سوره قلم) به عظمت اخلاقی آن بزرگوار اشاره می کند.

حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: آن حضرت با صعود به قله کرامت اخلاقی و عملی و کاملترین درجه انسانی توانست به جایگاه عظیمی برسد که خداوند او را الگوی نمونه و سرمشق عملی برای همگان قرار دهد.

وی افزود: خدای متعال آن بزررگوار را با بیان «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه» او را اسوه حسنه و الگوی نمونه برای ما قرار داد تا جلوه های اخلاقی و رفتاری ایشان را در زندگی تاسی کنیم و به عنوان سیره اخلاقی و عملی پیامبر اکرم (ص)، مسیر تعالی و رشد و کمال انسانی را بپیمائیم.

لزوم ارزیابی زندگی حضرت رسول/ محمد (ص) چراغ پرفروغ راه عزت و سعادت

بر همه پیروان و امت این پیامبر اعظم فرض و تکلیف است تا زندگی آن حضرت را ارزیابی کنند و از این چراغ پرفروغ راه عزت و سعادت و انسانیت، جهت یابی کنند و رهروان راه صداقت و راستی، اطاعت و بندگی و عدالت و ظلم ستیزی، بر اساس دین محوری باشند.

موضع سیاسی اجتماعی آن حضرت به استناد آیه 29 سوره شریفه فتح «اشدّاء علی الکفار رحماء بینهم » است. سرسخت و قاطع و سازش ناپذیر با کفار و دشمنان بدخواه و مهربان و با گذشت نسبت به دوستان.

این اوج علاقه و دلبستگی به امت را خداوند در کلام بلند مرتبه خود با تعبیری خاص بیان می کند: در سوره توبه آیه 128 می فرماید: «لقد جائکم رسول من انفسکم عزیزعلیه ما عنتّم حریص علیکم...» خداوند پیامبری از خودتان به شما داده که رنج شما برایش سخت و گران است و بر شما و سعادتتان حریص و نسبت به مومنین نرمخو و مهربان است.

لطف، مهر و دوستی عمیق نسبت به مردم و امت در ذات پیامبر اکرم بود و در حلم و بردباری و گشاده رویی و نرمخویی همتا نداشت و به تعبیر روایت، همین اخلاق کریمه نبوی بود که یکی از عوامل سه گانه بسط و نشر و گسترش اسلام شد و گشاده رویی و نرم خویی و محبت فوق العاده اش نسبت به مردم موجب شد که به لطف خدا در دلها نفوذ کند.

فتح الفتوح پیامبر اکرم (ص) تسخیر دلها بود

ابن هشام، سیره نویس معروف می نویسد: سخت ترین روز بر رسول خدا روزی می شد که وقتی برای فرمان الهی و نجات مردم از کفر و شرک و الحاد از خانه بیرون می آمد تا پیام قرآن مجید را برساند، با هرکس برخورد می کرد دعوتش را تکذیب می کرد و او را اذیت و آزار می رساند.

روزی رسول خدا (ص) با نگرانی به خانه آمد و خود را در جامه ای پوشاند که همان وقت سوره مدّثر برایش نازل شد.

هر حال او رحمه العالمین است، سیزده سال در مکه او را شکنجه کردند، خاکروبه و شکمبه گوسفند از بالا بر سرش ریختند، سنگ بارانش کردند و زخم زبانها زدند اما وقتی مکه را فتح کرد در عین قدرت، انتقام نگرفت بلکه از سرکردگان شرارت مانند ابوسفیان و ابوجهل و ابولهب هم گذشت و چتر رحمت و گذشت را بر سر همگان گستراند.

خلاصه کلام اینکه وجود نازنین رسول خدا (ص) در تمام زمینه ها و زوایای زندگی خوش درخشید، آنگونه که خدای متعال از او تمجید کرد و توانست در زمینه‌های فکری و عملی و اخلاقی و فردی و اجتماعی برای بشریت اثرگذار باشد به ویژه امروز که جهان در دوران جاهلیت مدرن به سر می برد و حجابهای گوناگون مادی و امیال و خواسته های حیوانی و فرهنگ استعماری غرب، دید چشم بشریت را از دیدن حقایق زندگی گرفته و همه را به فرموده قرآن در سوره بقره آیه 17 «صمّ بکم عمی فهم لایعقلون» از فهم حقایق کر و کور کرده است، ضرورت الگو پذیری از آن حضرت بیش از همیشه ادوار تاریخ احساس می شود تا بشریت به روح ایمان و عاطفه و ظرافت و لطافت زندگی دست یابد و از پاکی ها بهره مند شود و روح طغیان و قتل و قساوت و موانع کمال را کنار بگذارد.

جامعه امروز به شدت بیمار است. بیماری اخلاقی دار ، فرهنگ جاهلیت مدرن غرب،بشریت را در قعر جهنم فساد افکنده و دنیا و شکم پرستی، زن پرستی، شهوت پرستی و پول پرستی را عملا جایگزین خدا پرستی و حق پرستی کرده و همه را به بیماری های اخلاقی مبتلا کرده است.

کد خبر 1788742

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha