۲۴ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۵۷

در پاسخ به مهر اعلام شد؛

شناسایی تهدیدات جدید استفاده از پایانه‌های فروشگاهی/ هشدارهای تازه بانک مرکزی

شناسایی تهدیدات جدید استفاده از پایانه‌های فروشگاهی/ هشدارهای تازه بانک مرکزی

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اعلام شناسایی تهدیدات جدید و امکان سوء استفاده از پایانه های فروشگاهی، گفت: برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده در این بخش ناچار به هشدار شدیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر حکیمی ظهر امروز در حاشیه یک نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص هشدار اخیر بانک مرکزی به دارندگان پایانه های فروشگاهی و امکان سوء استفاده از حساب استفاده کنندگان از دستگاه های POSگفت: تهدیدهایی را با بررسی عملکرد کشورهای مختلف در این زمینه شناسایی کردیم که برای جلوگیری از وقوع، آن را به استفاده کنندگان و دارندگان پایانه های فروشگاهی هشدار دادیم.

وی با بیان اینکه در قالب سامانه شاپرک از یک شبکه بی ضابطه به یک شبکه جامع و نظام مند حرکت می کنیم، افزود: در گذشته نیز بانک مرکزی اطلاعیه هایی را صادر می کرد اما در قالب طرح شاپرک تهدیدات را شناسایی و اعلام می کنیم.

این مقام مسئول در بانک مرکزی همچنین با تاکید بر لزوم شناسایی محدودیت ای استفاده از ابزارهای مختلف بانکی و جلوگیری از راه های سوء استفاده و خطرات احتمالی بیان داشت: همان گونه که پلیسی توصیه هایی را برای حفاظت از اموال شهروندان ارایه می کند بانک مرکزی نیز با مطالعه و بررسی اتفاقاتی که در سطح بین الملل در قالب استفاده از پایانه های فروشگاهی رخ می دهد را شناسایی و برای جلوگیری از تجربه آن در داخل اعلام می کند.

حکیمی خاطرنشان کرد: همچنین گزارش هایی را دریافت می کنیم و پس از بررسی احتمال سرایت آن به شبکه داخلی را نیز مورد ارزیابی قرار می دهیم.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با بیان اینکه افراد مشکوکی به منظور سوء استفاده به دارندگان پایانه های فروشگاه مراجعه کردند، این موضوع را مانند امکان سوء استفاده از حساب های برخی شهروندان در قالب منوی انگلیسی دانست و گفت: برخی به واسطه از منوهای دو زبانه دستگاه های خودپرداز انتقال وجه از حساب شهروندان به حساب های خود را انجام دادند و با عدم آشنایی مردم حساب های آنها مورد سوء استفاده قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی هشدار می دهد جلوی سوء استفاده از ابزارهای الکترونیک گرفته شود، اظهار داشت: تا قبل از این بانک ها به دستگاه های POSخود که تحویل استفاده کنندگان می شد سرکشی نمی کردند که پس از آن گزارش هایی آمد و مجبور شدیم در قالب یک اطلاعیه به مردم هشدار بدهیم.

حکیمی همچنین از انجام 226 میلیون تراکنش در قالب دستگاه های POSدر مهرماه سال جاری و همچنین 240 میلیون تراکنش در آذرماه امسال خبر داد و گفت: میزان تراکنش در دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.

کد خبر 1789540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha