به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود هنربخش قبل از ظهر یکشنبه در نشست هماندیشی مدرسین مهارتهای زندگی با بیان اینکه اگر این تجربه موفق باشد در سال آینده این آموزشها در سایر شهرهای استان نیز به اجرا درمیآید اظهار کرد: این برنامه پیش از این در محیط های مختلف آموزشی از جمله محل کار، خانوادههای تحت پوشش بهزیستی، در محیط های آموزشی شهرستانها، در محیط های تجمع انبوه و محیطهای دانشجویی به اجرا درآمده اما تاکنون در محلات ارائه نشده است.
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه برخی سازمانها و نهادهای اجتماعی، آموزش مهارتهای زندگی در محلات را به صورت پراکنده و با محتوای متفاوت ارائه می کنند گفت: این آموزشها در برنامه جدید به صورت یک بسته آموزشی واحد و به شکل منسجم به اهالی محلات مشهد ارائه خواهد شد.
هنربخش افزود: مدرسین از بین کارشناسان و کارشناسان ارشد روانشناسی، علوم تربیتی و رشتههای مرتبط که در حال حاضر کار تدریس مهارتهای زندگی و دروس مرتبط را در نهادهای مختلف بر عهده دارند انتخاب میشوند.
وی گفت: در نشست هماندیشی امروز که 20 نفر از مدرسین و کارشناسان روانشناسی در آن حضور داشتند نحوه یکسانسازی محتوای آموزشی مهارتهای زندگی برای محلات بررسی و کارشناسان، نظرات و ایدههای خود را در این خصوص مطرح کردند.
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: این ایدهها و نظرات جمعآوری و در کمیته کارشناسی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بررسی و یک بسته آموزشی واحد تدوین میشود که دستمایهی آموزشی در تمام محلات و توسط همه مدرسین خواهد بود.
در ادامه هاشم دهقان پور، مسئول شبکه اجتماع محور خراسان رضوی اظهار کرد: هدف ما از این برنامه، رشد و ارتقای سطح آگاهی عمومی در خصوص آسیبهای اجتماعی و نحوه مقابله با این مسائل است.
مسئول شبکه اجتماع محور خراسان رضوی با بیان اینکه زمان برگزاری کلاسها در محلات بسته به نیاز و تقاضای ساکنین و اهالی محلات است افزود: ما برای برگزاری در روز یا شب مشکلی نداریم و هر زمان اهالی محلات هدف تقاضا کنند این کلاسها را برگزار می کنیم.
دهقان پور با بیان اینکه تعداد مدرسان بنا به نیاز محله تعیین میشوند و محدودیتی در اعزام مدرس وجود ندارد تصریح کرد: تعداد جلسات برای هر دوره 5 جلسه است که در صورت وجود مخاطبان، به صورت دورهای قابل تکرار است.
همچنین هادی عسلی، کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: ناظر برنامه، بهزیستی خراسان رضوی و مجری، شبکه اجتماع محور استان است.
کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: تمام محلات از مناطق آسیبخیز و حاشیهای انتخاب شده تا برگزاری این دورهها تأثیر بیشتری در سالمسازی جامعه داشته باشد.
عسلی در خصوص توجیه ضرورت برگزاری این کلاسها افزود: با توجه به آسیبخیز بودن سکونتگاههای غیر رسمی که بیشترین تراکم جمعیتی و کمترین امکانات فرهنگی را دارند، باید کار فرهنگی و علمی بیشتری در این محلات صورت میگرفت و همین امر موجب شد که مسئولان بهزیستی این برنامه را برای محلات در نظر بگیرند.
وی گفت: تاکنون مهارتهای زندگی برای مخاطبان محلات برگزار نشده و این دوره برای نخستین بار برگزار می شود.
کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: برای اینکه مخاطبان این دورهها افراد عادی و بعضا کم سواد محلات هستند باید جزوات و دستمایههای درسی در حد مخاطبان عام تنظیم شود و از طرفی برای تأثیر گذاری بیشتر و ایجاد وحدت رویه در بین مدرسین، محتوای آموزشی در نظر گرفته شده، یکسانسازی خواهد شد.
عسلی بیان کرد: پس از اجرای آزمایشی دوره، ایرادات دستمایهها برطرف و حاصل کار به صورت یک کتاب برای استفاده در محلات استان چاپ میشود.
نظر شما