مجید انتظامی رهبر مهمان ارکستر سمفونیک تهران که پیش از این سمفونی "ایثار" و "این فصل را با من بخوان" را رهبری کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ارکستر سمفونیک ایران حدود هشتاد سال قدمت دارد و زمانیکه کشور ما ارکستر خود را راهاندازی کرد ایران و ترکیه تنها کشورهایی بودند که در خاورمیانه ارکستر داشتند. این قدمت نشاندهنده اوج فرهنگ یک مملکت است پس ما باید این افتخار را حفظ کنیم و بیش از این به موسیقی و پیشرفت در این زمینه بها دهیم.
انتظامی با اشاره به حفظ این افتخار فرهنگی در اینباره افزود: هنرمندان موسیقی و مسئولان باید در حفظ ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی تلاش بیشتری داشته باشند و حتی اگر مشکلی برای این ارکسترها به وجود بیاید این هنرمندان و اعضای شورای ارکسترها هستند که باید به عنوان نماینده از هنر موسیقی کشور دفاع کنند. ما برای حفظ موسیقی به یک دلسوخته این هنر نیازمندیم.
این آهنگساز درباره اختصاص بودجه لازم برای ارکسترها به موسسه ارکستر ایران ابراز خوشحالی کرد و در اینباره توضیح داد: امیدوارم تشکیل موسسه ارکستر ایران و اختصاص بودجه به این موسسه بتواند در راستای کمک به ارکسترها تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی گفت: به عنوان هنرمندی که در حوزه موسیقی فعالیت میکنم انتظار زیادی از این موسسه ندارم. تنها خواسته من و دیگر هنرمندان فراهم کردن رفاه نسبی نوازندگان است. باید درآمد آنها در حدی باشد که بتوانند با دستمزد خود زندگی را بگذرانند.
این مدرس موسیقی درباره تاثیر دستمزد بر استمرار فعالیت ارکستر تاکید کرد: ارکستر زمانی میتواند به سرانجام برسد که نوازندگان دغدغه مالی نداشته باشند. مسئولان مربوطه که قوانین این موسسه را وضع میکنند باید در نظر داشته باشند که هزینههای زندگی در جامعه تا چه حدی است و بر اساس آن برای نوازندگان ارکستر دستمزدی را تعیین کنند.
وی در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: همچنین باید برنامهریزیها برای شکلگیری و فعالیت موسسه ارکستر ایران آنقدر منسجم باشد که حتی با تغییر مدیران، برنامههای در نظر گرفته شده و ادامه فعالیت این موسسه دچار مشکل نشود.
انتظامی جذب هنرمندان جوان و با استعداد را برای حضور در ارکسترها اتفاق خوبی برشمرد و در این باره اذعان کرد: جذب استعدادهای موسیقی از سراسر کشور ایده خوبی است و اگر ادامه پیدا کند می تواند اتفاق خوبی را برای موسیقی ما رقم بزند ولی این موضوع را باید در نظر داشته باشیم که تبدیل شدن به نوازنده ارکستر سمفونیک و یا ارکستر ملی طی سالیان طولانی به سرانجام میرسد و ما نمیتوانیم طی یک یا دو سال آموزش فشرده به هنرجویان آنها را تبدیل به یک نوازنده حرفهای کنیم.
وی در پایان گفت: برای نوازندگی تنها نواختن خوب کافی نیست بلکه باید در کنار داشتن استعداد نواختن، به صورت آکادمیک با این هنر آشنایی پیدا کرد.
نظر شما