به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی که به عنوان سخنران جلسه علنی مجلس پس از سخنرانی رئیس جمهور سخن می گفت، اظهار کرد: اگر رئیس جمهور در سال 84 و 85 درباره تعامل با نمایندگان سخن می گفت برای مردم و مجلس قابل قبول بود، اما وی اقداماتی انجام داده است که نمی توان سخنان او را در ماه های پایانی دولت در خصوص تعامل با مجلس پذیرفت.
وی افزود: وقتی وزیری در حال استیضاح در مجلس بود رئیس جمهور خطاب به نمایندگان می گفت که ما با یکدیگر برادریم و باید تعامل داشته باشیم، اما بلافاصله بعد از اینکه از مجلس خارج می شد علیه نمایندگان و رئیس مجلس که همتراز اوست، سخن می گفت و آنها را به باد انتقاد می گرفت. رئیس جمهور همچنین بارها کلام امام(ره) در ارتباط با اینکه مجلس در راس امور است و کلام رهبری را نادیده گرفته و مدعی شده است که مجلس در راس امور نیست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: سخنان رئیس جمهور با عملش تفاوت بسیاری دارد. نمایندگان حاضرند همدلی با دولت را بپذیرند، اما وقتی رئیس جمهور چهار ماه پیش به وزیران و استانداران رسما نامه می زند که با نمایندگان تعامل نکنید، چطور می توان سخنان او را باور کرد؟ وقتی قوانین مجلس که باعث پیشرفت کشور می شود از سوی رئیس جمهور اجرا نمی شود، این چه نوع تعاملی با مجلس است؟ البته مسائلی از این دست زیاد است.
وی ادامه داد: در موضوع یارانه ها نمایندگان قبول دارند که باید بدون کم و کاست تمام طرح اجرا شود، اما درباره روش اجرای آن از سوی دولت انتقادات بسیاری داریم؛ چرا که طرح هدفمندی باید باری از روی دوش مردم بردارد نه اینکه شرایط را برای زندگی آنها سخت کند.
موسوی لارگانی با اشاره به برداشت 13 هزار میلیارد تومان از بانک توسط دولت و پرداخت آن به عنوان یارانه گفت: قرار بود طی 5 سال 100 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه نقدی در بین مردم توزیع شود، اما روش کار از سوی دولت به گونه ای بود که در همان سال اول اجرا مردم با مشکل مواجه شدند.
وی اضافه کرد: اگر پولی که به عنوان یارانه نقدی به مردم داده ایم را به ساخت 10 کارخانه بزرگ اختصاص میدادیم علاوه بر ایجاد شغل و تولید می توانستیم از هر خانواده 5 نفره یک نفر را مشغول کار کنیم با این احتساب مجموع یارانه ای که به صورت نقدی و ماهانه به خانواده اختصاص داده می شد نزدیک به 250 هزار تومان بود در حالیکه حداقل پایه حقوق برای شاغل شدن یکی از فرزندان آن خانواده ماهانه 400 هزار تومان بود. اگر این دو مقایسه شوند و اختیار با مردم باشد به نظر شما کدام روش را برمی گزینند؟
نماینده مردم فلاورجان در مجلس تاکید کرد: باید بجای دادن ماهی، ماهیگیری را به مردم بیاموزیم. وقتی رئیس جمهور گفت هزار متر زمین به مردم می دهیم بهتر بود حرفی با پشتوانه کارشناسی بیان می کرد نه اینکه زمین های نابود شده کشاورزی را در اختیار مردم قرار دهیم تا آنها نسبت به ساخت آن اقدام کنند.
وی عنوان کرد: بانک هایی که هر روز ایجاد می شود یکی دیگر از معضلات مردم هستند که مجوزش از سوی دولت ارائه می شود. بانک های خصوصی سال گذشته 75 هزار میلیارد تومان سود کرده اند با این روش همان قالیبافی که روی حصیر می نشیند به دلیل وام هایی که با سود کم هم دریافت می کند دیگر همان حصیر را هم نخواهد داشت.
نظر شما