به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم شیرانی با اشاره به اینکه، در سال جاری بیمه محصولات زراعی شامل گندم و جو آبی و دیم است، افزود: دراین شهرستان نسبت به سال گذشته رشد 10 درصدی بیمه محصولات زراعی را داشته ایم.
وی بیان کرد: با افزایش این مقدار سطح گندم و جو بیمه شده بیش از 85 درصد کل سطح زیر کشت، معادل چهارهزار و 240 هکتار تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارد.
به گفته وی در سال زراعی آینده کل سطح زیر کشت گندم و جو در این شهرستان تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گیرد.
یک میلیارد ریال برای لایروبی قنوات در چهارمحال و بختیاری تخصیص داده شد
مدیربخش قنوات جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری گفت: با تصویب 10 میلیارد ریال برای پاکسازی قنوات استان توسط وزیر جهاد کشاورزی و چهارمیلیارد ریال اعتبارات استانی برای احیا قنوات تاکنون فقط موفق به دریافت یک میلیارد و200میلیون ریال شده ایم.
سید طاهر نوربخش اظهارکرد: با تخصیص یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون ریال احیا ٥٠ رشته قنات را آغاز کردیم که احیا این قنات ها تا تامین کامل اعتبارشان نیمه تمام ماند.
وی گفت: در صورت تخصیص اعتبار، سازمان جهاد کشاورزی و واحد های تابعه آماده همکاری با کشاورزان هستند.
وی بیان کرد:٨٤٠ رشته قنات در استان داریم که بیشترین تعداد قنوات با ٦٠٠رشته در شهرستان شهرکرد و کمترین با دو رشته در شهرستان کوهرنگ می باشندو یک سوم آنها کاملا خشک و دو سوم دیگر تقریباً با ٥٠ درصد کاهش آب مواجه اند.
پرورش ماهی قزل آلا و ماهی خاویاری درقفس در سد کارون 4 امکان پذیر است
مدیر شیلات و آبزیان استان چهارمحال وبختیاری، از اتمام طرح پایلوت و مطالعه بر روی سد کارون 4 خبر داد.
اسماعیل پیرعلی با بیان اینکه این طرح از سال 89 آغاز شده بود، گفت: نتایج طرح پایلوت نشان داد که در سد کارون 4 ، پرورش ماهی قزل آلا و ماهی خاویاری در قفس امکان پذیر است.
وی ،با اشاره به رها سازی 500 هزار بچه ماهی از نوع قزل آلا، در نیمه دوم آبان ماه سال جاری، افزود: پیش بینی می شود در پایان اردیبهشت ماه سال آینده 120 تن ماهی برداشت شود و همچنین مبلغ 25 میلیارد ریال تسهیلات جهت ساخت و نصب قفس ها با تصویب در کارگروه توسعه بخش کشاورزی با سود هفت درصد از طریق بانک کشاورزی در اختیار سرمایه گذاران و علاقمندان این طرح قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، قفسها در قالب 50 تن به بالا ساخته می شود و کارون 4 ، ظرفیت حداقل پرورش سه هزار تن ماهی را دار می باشد.
نداشتن وثیقه مشکل عمده پروندهای برگشتی طرح های کشاورزی ازبانک های عامل
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت :510پرونده برگشتی طرح های کشاورزی داشتیم که علت اصلی برگشت نبود وعدم ارائه وثیقه توسط متقاضی می باشد.
صفدرنیازی با اشاره به دستور استاندارمحترم مبنی بر بررسی سریع علت برگشت پروندهای طرح های کشاورزی ازبانک های عامل بیان کرد: پس از بررسی مشخص شد علت اصلی برگشت این پرونده ها از بانک های عامل دسترسی نداشتن متقاضی به وثیقه ومشکلات ثبتی اسناد املاک متقاضیان وعدم قبول اسناد عادی املاک توسط بانکهای عامل می باشد.
نیازی بیان کرد: از ابتدا شروع طرح توسعه کشاورزی طرح های متعددی را به کارگروه معرفی کردیم که 160میلیارد تومان اعتبار دراین زمینه به استان اختصاص داشت که ازاین مقدار 13 میلیارد و400میلیون تومان اعتبار جذب کردیم که دریک هفته اخیر 1میلیارد و300میلیون تومان افزایش جذب اعتبار داشتیم که باتلاش مدیران این میزان را افزایش خواهیم داد.
وی اظهارکرد: برای دریافت تسهیلات با مبلغ زیر 10میلیون تومان ارائه سند الزامی نیست وبا ضمانت به متقاضیان این تسهیلات داده می شود ودرمورد قبول اسناد ووثیقه توسط بانک های عامل هم افزود: جهت دریافت تسهیلات کشاورزی قبول سند های روستای تا50درصد و سند های املاک بستگان متقاضی جهت دریافت تسهیلات ازبانک های عامل نیزازمصوبات این جلسات جهت کمک به متقاضیان وجذب اعتبارات می باشد.
برخورد قاطع وقانونی با افراد متخلف درقیمت گذاری شیر در چهارمحال و بختیاری
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ازبرخورد قانونی بامتخلفینی که ازقیمت تعیین شده شیر توسط کمسیون تنظیم بازار پیروی نمی کنند خبرداد.
برزو هیبتیان گفت: باتوجه به این که شیر به قیمت ارزان ازتولید کنندگان خریداری شده ومحصولات وفرآورده های شیری باقیمت بالا به دست مصرف کننده می رسد چند جلسه با حضور مسئولین تصمیم گیراستان وسازمان جهادکشاورزی، دام داران، مدیرعاملان کارخانجات تولیدات لبنی وایستگاههای جمع آوری شیر جهت بررسی وحل این مشکل برگزارشد.
وی اظهارکرد : مقررشده قیمت شیر براساس قیمت نهادهای دامی وخوراک دام توسط کمسیون تنظیم بازار مشخص شود وباکسانی که از قیمت تعیین شده پیروی نکنند به شدت برخورد قانونی خواهد شد.
هیبتیان اظهارکرد: تعدادی از واسطه گران شیر راباقیمت دلخواه وزیر قیمت تعیین شده توسط کمسیون تنظیم بازار از دام داران خریداری میکنند که این مسئله باتوجه به افزایش قیمت نهاده ای درچند ماه اخیر باعث ورشکستگی دام داران وارسال دام های مولد به کشتارگاه می شودواز طرفی محصولات وفراوردهای شیر باقیمت بالا به دست مصرف کننده می رسد که این مسئله نیز قدرت خرید مصرف کننده را کاهش می دهد ومشکلات زیادی رادرپی خواهد داشت.
نظر شما