۳۰ دی ۱۳۹۱، ۸:۱۴

بقایی در گفتگو با مهر:

ناهماهنگی تصمیمات مسئولان سبب پریشانی ذهن جامعه می‌شود

ناهماهنگی تصمیمات مسئولان سبب پریشانی ذهن جامعه می‌شود

یک پژوهشگر مسائل فرهنگی گفت: عدم هماهنگی در میان تصمیمات مدیریت‏های کلان سبب پریشیدگی و عدم انسجام در ذهن جمعی جامعه می‎شود و الگوهای ارزشی جامعه را کمرنگ و گاه کاملاً خنثی می‏سازد.

دکتر محمد بقایی ماکان در مورد دلایل فقدان اجماع در میان مسئولان در موضوعات مهم و اساسی کشور به خبرنگار مهر گفت: یکی از دلایل مهم در ناهماهنگی‏های مدیریتی در هر جامعه‏ای، روشمند نبودن دستگاه اداری آن کشور دارد. عدم این ویژگی سبب می‏شود تا مدیران به خصوص در سطوح بالا از الگوهای خاص و تجربه شده پیروی نکنند و دیدگاه‏های شخصی خود را اعمال دارند.

وی افزود: این مسئله در نتیجه موجب تشتت آرا و اختلافات قابل ملاحظه در حوزه‏های مدیریتی مختلف می‏شود. مهم‏ترین راهکار رفع چنین تشتی در وجود احزاب سیاسی است که هر یک با برنامه‏ریزی‏های مبتنی بر تجربه‏های گروهی افراد نظر خود را بر جامعه معرفی می‏کنند که در موارد مختلف به عنوان نمایندگان مردم، مدیران سازمان‏های بخش‏های دولتی و خصوصی و همچنین دیگر نهادها مورد توجه و استفاده قرار می‎گیرد.
 
این محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی در ادامه اظهارداشت: این افراد از آنجا که مورد تأیید حزب مورد نظر خود هستند در نتیجه منتخب کارشناسان و نخبگان یک دستگاه فکری، اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی هستند و لاجرم از کارایی لازم برخوردار خواهند بود.
 
وی در مورد اینکه چرا پراکندگی فکری و ناهماهنگی‏های تصمیم‎گیری در میان مسئولان و در رده‏های مدیریتی زیاد است هم تصریح کرد: وجود چنین معضلی به سبب ناهماهنگی‎هایی است که سر در عدم وجود تشکیلات گروهی دارد و از آنجا که هر مدیر و مسئولی خود را ملزم به رعایت تشکیلات گروهی خود می‎کند در نتیجه راه‏هایی را بر می‎گزیند که کاملاً سلیقه‏ای است و مغایر دیدگاه‏های جمعی است که همین مسئله عامل اصلی ناهماهنگی در سررشته‏داری یک جامعه محسوب می‏شود.
 

 

این نویسنده و مترجم عنوان کرد: نکته دیگر عدم نقدهای سازنده و موجه از سوی اهل قلم است که فقدان چنین عاملی سبب می‏شود تا مدیران بدون هراس از ارزیابی تصمیمات و اقدامات خود گام در راه‏های دلخواه خود بگذارند که هر چند از منظر آنان پسندیده است اما برای جامعه سودمند نخواهد بود. مثال بارز چنین موردی را می‎توان در انحلال سازمان برنامه و بودجه ردیابی کرد که پایه‏ریز مشکلات اقتصادی در کشور شده است.
 
بقایی ماکان در در مورد تبعات نبود اجماع در میان نخبگان سیاسی برای کشور هم اظهارداشت: طبیعی است که عدم هماهنگی در میان تصمیمات مدیریت‏های کلان سبب پریشیدگی و عدم انسجام در ذهن جمعی جامعه می‎شود و الگوهای ارزشی جامعه را کمرنگ و گاه کاملاً خنثی می‏سازد.

بقایی ماکان در پایان یادآورشد: برای مثال شاهد بارز آن در حوزه فرهنگی، تضاد شدیدی است که میان وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حوزه هنری و موسسه فارابی وجود دارد. چندانکه موضوعی ساده به نام « سینما و تئاتر» تبدیل به مسئله‏ای مهم می‎شود و در نتیجه موجب دلزدگی و سرخوردگی اهل هنر.
کد خبر 1793358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha