به گزارش خبرنگار مهر، همایش یک روزه مدیران مدارس ناحیه یک قزوین ظهر پنجشنبه با حضور حجت الاسلام مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، مرادی مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، مدیران در سالن اجتماعات تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد.
جعفر حبیبی در این همایش گفت: یکی از مولفه های دنیای امروز مدیریت منطقی و علمی در همه زمینه ها بویژه آموزش و پرورش است که با توجه به شرایط سخت اقتصادی این کار از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.
وی افزود: شاید در موسسات خصوصی و شرکتها ضعف مدیریت تنها در کالای تولیدی دیده شود اما در آموزش و پرورش موجب تحمیل هزینه های زیادی بر روی نیروی انسانی و آینده سازان می گذارد و مشکل ساز است.
حبیبی رعایت برخی نکات مدیریتی در مدارس را در موفقیت امور مهم دانست و یادآورشد: ایمان، اخلاق، دانش و مهارت از مولفه های مهم در پیشبرد موفق امور و رسیدن به نتایج ارزشمند است.
این مسئول بیان کرد: اگر اخلاق و ایمان را از چرخه مدیریت حذف کنیم هیچ چیزی از مدیر باقی نمی ماند لذا با استفاده از دانش روز و اشراف بر کارها لازم است با تفکر و خلاقیت برای بهینه کردن مدیریت حرکت کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: اداره کردن مدارس در شرایط کنونی نشانگر هنر مدیریت تلقی می شود که خوشبختانه در استان بخوبی اجرا می شود.
پالایش برنامه های مدارس
این مسئول گفت: رویکرد و سیاست اصلی ما در سال جاری کاهش کمی برنامه ها و افزایش کیفیت آنهاست تا فرصت مدیران و معلمان برای آموزش و مطالعه بیشتر شود که در این راستا حدود 60 برنامه در مقطع ابتدایی و حدود 70 برنامه در مقاطع راهنمایی و متوسطه پیش بینی شده که به نظر می رسد همه این موارد کارساز نیست و می تواند متعادل و محدود شود.
حبیبی بیان کرد: در مقطع ابتدایی می توان با10 برنامه به جای60 برنامه می توان فرصت بیشتری برای ارتقاء دانش معلمان و مدیران فراهم کرد لذا هیچ اجباری در اجرای برنامه ها نداریم و مدیران می توانند با اندیشه و به تشخیص خودشان هر برنامه ای که لازم دیدند در مدارس اجرا کنند.
وی از انتخاب چهار مدرسه در ناحیه دو قزوین برای اجرای الگویی برنامه های خلاقانه خبر داد و گفت: گاهی برخی برنامه ها مانع رشد و توسعه برنامه های آموزشی می شود لذا امسال در چهار مدرسه هیچ ابلاغ و دستورالعملی را تحمیل نخواهیم کرد و به مدیر مدرسه اجازه خواهیم داد تا با استفاده از معلمان و کادر آموزشی و لحاظ کردن موقعیت مدرسه برنامه های خاصی را که خودشان تصمیم می گیرند در مدارس اجرا کنند و در پایان سال این موضوع را ارزیابی خواهیم کرد.
توجه به مباحث تربیتی در مدارس
حبیبی یادآورشد: رویکرد بعدی در آموزش و پرورش توجه جدی به مباحث تربیتی و پرورشی است که باید به موازات توسعه علمی بتواند به تاثیرگذاری در رفتار دانش آموزان منجر شود.
وی گفت: از والدین انتظار می رود در این بخش نیز همکاری بیشتری با آموزش و پرورش داشته باشند تا بتوانیم فضای معنوی خوبی در مدارس ایجاد کنیم.
انضباط مالی و اقتصادی در محیط های آموزشی
حبیبی با اشاره با افزایش هزینه های حامل های انرژی در مدارس گفت: با استفاده بهینه از انرژی می توانیم انضباط مالی مناسبی در بخش اقتصادی مدارس ایجاد کنیم.
این مسئول تصریح کرد: باید50 درصد هزینه های انرژی در محیط های آموزشی اعمال شود تا بتوانیم هزینه ها را تامین کنیم.
خدمات مدارس در هیچ شرایطی قطع نمی شود
حبیبی با انتقاد از پرداخت نشدن سرانه دانش آموزی مدارس اظهارداشت: تا زمانی که سرانه مدارس که گرداننده فضاهای آموزشی است پرداخت نشود قادر به اداره مدرسه و پرداخت هزینه ها نیستیم لذا تا آن زمان با توافق انجام شده با وزارت نیرو خدمات آب، برق و گاز و مخابرات هیچ مدرسه ای قطع نخواهد شد.
وی گفت: باید آموزش و پرورش در راس امور باشد و جایگاه مدیر و معلم حفظ شود تا بتوانیم آینده کشور را بدرستی ترسیم کنیم.
حبیبی شاداب سازی مدارس را در بخشهای نرم افزاری و سخت افزاری مهم ارزیابی کرد و اظهارداشت: با فضاسازی مناسب در مدارس باید انگیزه علم آموزی در دانش آموزان را تقویت کنیم.
نظر شما