۲۹ دی ۱۳۹۱، ۱۸:۱۳

اشرفی نیا در گفتگو با مهر:

پژوهشگاه هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس احداث می‌شود

پژوهشگاه هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس احداث می‌شود

شاهرود-خبرگزاری مهر: مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور گفت: برای حمایت از تئاتر در آینده ای نزدیک، پژوهشگاه و دانشکده هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را احداث میکنیم.

سید اسماعیل اشرفی نیا در حاشیه بخش کودک و عروسکی دهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج(شاهرود) در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه به زودی پژوهشگاه هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس  احداث می‌شود، افزود: با دستور موکد رئیس جمهور مجوز آن صادر شده، هیئت علمی آن در حال شکل گیری و برخی از وسایل سخت افزاری آن در تهران مشخص شده است اما زمان بازگشایی آن مشخص نیست.

وی با بیان اینکه نمی خواهیم در یک محیط و گروه استیجاری کار انجام دهیم، تصریح کرد: باید از اول استخوان دار و محکم عمل کنیم  تا هر روز نیازی به جابه جایی نداشته باشیم.

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور ادامه داد: امسال تربیت کارگردان و نمایشنامه نویس داشتیم که به صورت آزمون سراسری برگزار شد، سه هزار نفر در این آزمون شرکت کرده و هم اکنون دو ترم گذرانده اند و امیدواریم در آخر به یک جمع متعهد دینی برسیم.

اشرفی نیا تاکید کرد: به زودی خبرهای خوشی در رابطه با پژوهشکده انقلاب اسلامی خواهید شنید.

بسیج افراد مفیدی را به جامعه تئاتر عرضه کرده است

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور با بیان اینکه چند کار در بسیج هنرمندان در حال پیگیری است که مهمترین آن برگزاری جشنواره های دوسالانه تئاتر است که توانسته افراد مفیدی را به جامعه تئاتر عرضه کند، گفت:این افراد سرمایه های ملی ما هستند لذا باید از کارهای آنها حمایت مادی ومعنوی کنیم، که ما هم به همین منظور رایزنی هایی با سازمان ها و ادارات بویژه ارشاد داشته ایم.

اشرفی نیا ضمن تاکید بر اینکه باید به داشته های خود اعتقاد داشته باشیم افزود: متاسفانه در خیلی از مراکز آکادمیک وقتی می خواهند تعریفی از هنر داشته باشند یا کسی که میخواهد خودش را هنرمند نشان دهد، کتاب های غربی به دستش می گیرد یا به هر نحوی خودش را به شکل آنها درمی آورد.

دیده نشدن اثر مهمترین آسیب هر هنرمند است

وی با یادآوری اینکه اولین نت موسیقی را خواجه نصیرالدین طوسی نوشته است که فقیه و مجتهد زمان خود بود، خاطرنشان کرد: ولی امروز وقتی با یک دانشجوی موسیقی برخورد می کنید، این را نمی داند و از سوی دیگر جدیدترین آهنگ نوازنده غربی را حفظ است، پس باید به داشته هایمان اعتقاد داشته و باورشان کنیم و قبول کنیم که اگر کار برای خدا باشد، اصلاح می شود.

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور اظهار داشت: هنرمندی که اثر و تولید هنری مانند تئاتر، شعر، تابلو، عکس یا فیلم را خلق میکند، دوست دارد مخاطبش اثر او را ببیند و البته این چیز بدی نیست بلکه یکی از صفات الهی هم هست، خداوند میفرماید "فتبارک الله احسن الخالقین"، این صفت الهی برای انسان ها هم وجود دارد اما آسیبی که برای انسان هاست اینکه نباید برای دیده شدن و اینکه به ما هنرمند، استاد، پیشکسوت بگویند، هر کاری انجام دهیم، اگر اینگونه کار کنیم به راحتی می توانیم پیشرفت کنیم.

هر ساله حدود 36 هزار نفر در رشته هنر فارغ التحصیل می شوند

وی تصریح کرد: طبق آمار وزارت آموزش عالی، هر ساله حدود 36 هزار فارغ التحصیل رشته هنر داریم که اگر 30 درصد آنها یعنی حدود 10 تا 11 هزار نفرشان تئاتری باشند، ما هر ساله 11 هزار فارغ التحصیل در این هنر داریم، پس نباید آنقدر سالن های تئاتر ما رکود داشته باشد، ولی متاسفانه می بینیم که از این تعداد فارغ التحصیل تئاتر از دانشگاه های مختلف مانند آزاد، آموزشکده ها، دانشگاه های دولتی، دانشگاه های صدا و سیما حدود سه نفر به تئاتر حرفه ای رو می آورند.

اشرفی نیا با بیان اینکه راه حل این مشکل جشنواره های بسیج است، گفت: بطور مثال شخصیت های بزرگی را می بینیم که حتی جذب دانشگاه ها شده و خودشان به عنوان حرفه ای ها و استاد مشغول بکار هستند پس این زایش نیرو ویژگی مهم بسیج است.

قدرت بالای نفوذ بسیج در بدنه مردم

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور با بیان اینکه بسیج در بدنه مردم قدرت نفوذ بالایی دارد، تصریح کرد: خوشبختانه بسیج در اقصی نقاط  کشور رده دارد، به یک روستای دور دست هم که مراجعه کنید، از روستایی در کنارک سیستان و بلوچستان تا جلفای آذربایجان  یا تا پیرانشهر بروید، رده داریم، یعنی قدرت نفوذ بسیج در بدنه‌ی مردم بالاست، وقتی قرار است کار تئاتر را انتخاب، تبلیغ و پیام رسانی کنیم، یا فراخوان بزنیم و آثار جمع کنیم، مردم بازوی بسیج هستند و این مزیت کار  بسیج در مقایسه با سایر جشنواره‌هاست.  

وی گفت: البته چند سالی مد شده که فراخوان‌ها از طریق اینترنت توزیع می‌شود! اما چند درصد مردم ایران دسترسی به اینترنت دارند؟ به جز یک گروه شاخص و افراد شناخته شده‌ای که ما به این‌ها جشنواره‌چی حرفه‌ای می‌گوییم، این‌ها چون دسترسی دارند هرسال می‌آیند و شرکت می‌کنند.

اشرفی نیا بیان کرد: به تجربه ثابت شده که تا کنون در سایر جشنواره‌ها زایش هنرمند تئاتر کمتر داشته‌ایم، بطور مثال در جشنواره‌های بزرگ مثل "فجر"، "ماه" "بنیاد حفظ آثار" و... که از سوی دیگر دستگاه‌ها برگزار می‌شود، جشنواره‌چی‌های حرفه‌ای شرکت می‌کنند، این ویژگی خیلی به چشم می‌خورد.  

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور با اشاره به اینکه اما بسیج بعد از آنکه در تمام بدنه‌های جامعه نفوذ کرد، زایش دارد و گروه‌های جدیدی رشد می کنند، در حال حاضر اگر شخصیت‌های تراز اول تئاتر کشور را بخواهید نام ببرید مثل آقای دکتر فلاح، دکتر خبری، مسافر آستانه، حمید آذرنگ، همه کسانی هستند که از بسیج و جشنواره‌های بسیج شروع کردند و الان بر روی قله‌های رفیع تئاتر کشور نشسته‌اند، اگر این کار ادامه پیدا کند فردا در تئاتر با خلا نیرو مواجه نمی‌شویم.

هنر بسیج تلفیق تجلیات الهی با عنصر زیبا شناختی است

اشرفی نیا با بیان اینکه به دلیل تاسی بسیجیان از فرمایشات مقام معظم رهبری در تعریف هنر، کارشان سمت و سو پیدا می‌کند، گفت: بسیج به دلیل اینکه بر این حرف رهبرش اعتقاد دارد، قطعا تجلیات الهی‌اش را با عنصر زیبا شناختی بیرون می‌ریزد و آن موقع می‌شود هنر متعالی که این مهمترین ویژگی  تئاتر بسیج است.

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور با اشاره به اینکه اما در کارهای حرفه‌ای غیر بسیج می‌بینیم متن نوشته‌های غربی یا ردپای شیطان پرستی و نحله‌ی روشن فکری غربی زیاد دیده می‌شود، اظهار داشت: می‌بینیم سال‌ها و سال‌ها  به کرات از سوی حرفه‌ای‌های فارغ التحصیل بسیاری از دانشگاه‌ها اجرا می‌شود، پول‌های کلانی می‌گیرند اما وقتی وارد سالن نمایشی مثل سالن نمایش تئاتر شهر تهران با آن همه عظمتش می‌شویم می‌بینیم شش تا هشت نفر آن کار را تماشا می‌کنند چون به ذائقه فطری مردم در آن کار توجهی نشده است.

هزینه‌های تئاتر بسیج قابل قیاس با سایر تئاترها نیست

وی همچنین راجع به هزینه‌های تئاتر دومقوله را مدنظر قرار داد یکی هزینه‌هایی که انجام شده و دیگری هزینه‌هایی که سازمان بسیج برای این کارها اختصاص داده است و افزود: اما باور کنید اگر بخواهیم بودجه تئاتر بسیج را با بودجه تئاتری سایر دستگاه‌های مرتبط مقایسه کنیم، به اندازه یک تئاتری که در آن سالن‌ها برگزار می‌شود به کل این جشنواره پول ندادیم، چون مقام معظم رهبری در تعریف بسیج می‌فرمایند "کار بسیج داوطلبانه، ایثارگرانه و فداکارانه است" هنرمندان بسیجی ما هم داوطلبانه آمده‌اند و از خودشان و زندگی‌شان با ایثار مایه گذاشته‌اند، چراکه به کارشان اعتقاد دارند.

مدیر انجمن‌های هنری و ادبی بسیج هنرمندان کشور در خاتمه تصریح کرد: بطور مثال در استان‌ها مسئولین سازمان‌ها و انجمن‌های نمایشی بسیج در سراسر کشور قدرت رایزنی دارند و دستگاه‌های دیگر از جمله ارشاد و سازمان فرهنگی وهنری حوزه‌های هنری سازمان تبلیغات را پای کار آورده‌اند، این همان قدرت جذب بسیج بالاست.

کد خبر 1794110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha