۳۰ دی ۱۳۹۱، ۹:۰۹

گزارش خبری/

قطرات شفا بخشی که زندگی می بخشد/خراسان جنوبی نیازمند روزانه 60 واحد خون

قطرات شفا بخشی که زندگی می بخشد/خراسان جنوبی نیازمند روزانه 60 واحد خون

بیرجند - خبرگزاری مهر: زندگی صنعتی امروز علیرغم تمام کاهش فعالیت های فیزیکی، همواره با سوانح طبیعی و غیر طبیعی مواجه بوده و کاهش اثرات مخرب این حوادث، نیازمند اهداء خون است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر، با وجود پیشرفت های چشمگیر در زمینه علم پزشکی هنوز هیچگونه جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسانهای نیکوکار اهدا می شود، می تواند جان انسانهای دیگر را از مرگ نجات بخشد.

همه روزه، در جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیازمند بوده و از هر چهار نفر یک نفر در طول حیات خود نیاز به تزریق خون یا فرآورده ‌های خونی پیدا می‌ کند.

افراد بسیاری هستند که زندگی آن ها وابسته به دریافت خون و فرآورده‌ های خونی است و فقط با دریافت مقدار کمی خون در طول سال می ‌توانند به زندگی خود ادامه بدهند.

خون یک ماده حیاتی است و وقتی به طور حاد مثلا در یک سانحه مثل تصادف یا سوختگی ‌ها، مقدار زیادی از آن از بدن خارج می ‌شود، مدتی طول می ‌کشد تا سیستم ‌های مختلف بدن کمبود آن را جبران کنند و ممکن است در این مدت بدن متحمل عوارض جبران ‌ناپذیری شود.

این عوارض، برای هر شخصی در زندگی ممکن است به وقوع  بپیوندد و لزوم فرهنگ سازی و دادن زنگ هشدار به مردم برای حفظ سلامتی خود و دیگران را دوچندان می کند.

عدم وجود جایگزین مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی، همیشگی بودن نیاز به خون و فرآورده های آن سبب شده، تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار شود.

به گفته مسئولان در ایران فقط 2.5 درصد  از افراد واجد شرایط خون اهدا می کنند و از هر هزار نفر جمعیت 25 نفر خون اهدا می کنند.

این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته 28 در هزار و در کشورهای در حال توسعه 7.5 نفر در هر هزار نفر جمعیت خون اهدا می کنند.

نیاز خراسان جنوبی به روزانه 60 واحد خونی

معاون فنی پایگاه انتقال خون خراسان جنوبی در گفتگو با مهر، اظهارداشت: در استان به طور متوسط در هر روز به 60 واحد خون و فرآورده های خونی نیاز است.

مازیار غفوری با توجه به نیاز بیماران به اهداء خون از مردم بویژه افرادی که دارای گروه های خونی کمیاب هستند، خواست: برای نجات بیماران با اهداء خون اقدام کنند.

لزوم تبدیل اهداء خون به یک فرهنگ در جامعه

وی با تاکید بر اینکه اهدا خون نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی افزود: در صورت اعتماد و اطمینان مردم از اینکه اهدا خون نه تنها ضرری برای سلامتی فرد ندارد، بلکه شادابی و سلامتی را به جسم می بخشد، اهداکنندگان افزایش می یابند.

غفوری در خصوص اینکه فرآورده های خونی تا چه زمانی در پایگاه های انتقال خون قابل نگهداری است، تصریح کرد: خون کامل و گلبول قرمز متراکم 35 روز، پلاکت سه تا پنج روز و پلاسمای تازه منجمد شده تا دو سال قابل نگهداری است.

به گفته وی هم اکنون خون و فرآورده های خونی برای درمان مصدومین حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی، خونریزی های گوارشی حاد، اعمال جراحی سنگین از جمله پروند اعضاء، جراحی قلب، جراحی های زنان و زایمان و در بیماران دچار کم خونی مزمن، سوختگی های شدید، بیماران دیالیزی و همچنین برای تعویض خون در نوزادان دچار زردی شدید استفاده می شود.

غفوری با تاکید بر اینکه اهداکنندگان نباید نسبت به ضررداشتن اهداء خون برای سلامتی خود نگران باشند، افزود: در صورت تشخیص پزشک از اینکه خونگیری به سلامتی اهداکننده اختلال ایجاد می کند، خونگیری از این فرد انجام نمی شود.

وی در خصوص نوع آزمایشاتی که بر روی خون فرد اهدا کننده انجام می شود، تصریح کرد: خون اهدایی از نظر گروه خون و بیماری های هپاتیتB، هپاتیتC، سیفلیس، ایدز و HTLVIبررسی می شود و در صورت تایید سلامت خون به بیمارستانها ارسال می شود.

معاون فنی پایگاه انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره اینکه در کشور در سال گذشته حدود دو میلیون واحد خون اهدا شده است، بیان کرد: در خراسان جنوبی نیز طی سال گذشته 13 هزار واحد خون اهدا شده است.

وی ادامه داد: خون های گرفته شده از اهدا کنندگان برای بیماران و مصدومین به بیمارستانها تحویل شده است.

رشد 30 درصدی اهدا خون در خراسان جنوبی

وی از تولید 32 هزار و 955 واحد انواع فرآورده‌های خونی از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان خبر داد و گفت: خونگیری در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد رشد داشته است.

غفوری تعداد مراجعه کنندگان برای اهداء خون طی این مدت در استان را  17 هزار و 573 نفر عنوان کرد و بیان داشت: از این تعداد 13 هزار و 255 نفر موفق به اهدای خون شده ‌اند.

افزایش سه درصدی اهداکنندگان مستمر خون/ تولید 32 هزار واحد فرآورده‌ خونی

وی پیگیری برای افزایش تعداد اهداکنندگان مستمر خون در استان را از جمله برنامه های این مجموعه برشمرد و بیان کرد: در 9 ماهه سال گذشته 49 درصد اهدا‌ء کنندگان مستمر بودند، که امسال این رقم به 52 درصد اهداء کننده مستمر افزایش یافته و تلاش می‌ شود، تعداد اهداء کنندگان مستمر در استان افزایش یابد.

غفوری با بیان اینکه مواد تشکیل ‌دهنده خون که کاربرد درمانی دارند با عنوان فرآورده ‌های خونی شناخته می شوند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون 32 هزار و 955 واحد انواع فرآورده‌ های خونی در استان تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه این فرآورده‌ ها در دو بخش سلولی و پلاسمایی تولید می‌شوند، عنوان کرد: فرآورده ‌های تولیدی شامل 12 هزار و 656 واحد پلاسمایی، 13 هزار و 493 واحد گلبول قرمز متراکم و خون کامل و شش هزار و 806 واحد پلاکت می ‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان به اندازه نیاز مصدومان و بیماران خون اهدا می شود، اظهارداشت: تنها در گروه های کمیاب از جملهAمنفی مشکلاتی وجود دارد و اهداکنندگان در این گروه نیز کمتر هستند.

تامین 94 درصد نیاز بیمارستانهای استان از خون اهدایی

معاون فنی پایگاه انتقال خون خراسان جنوبی عنوان کرد: به طور میانگین 93 تا 94 درصد نیاز بیمارستانهای استان از خون های اهدا شده تامین می شود.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به خون و فرآورده‌ های خونی همیشه وجود داشته و به طور مرتب هم در حال افزایش است، افزود: در گروه‌ های خونی منفی نیاز به خون بیشتر بوده، زیرا در این گروه ‌ها فراونی کمتر است.

غفوری بیشترین قشر مراجعه‌ کننده برای اهداء خون در استان را جوانان 25 تا 35 سال اعلام کرد و اظهارداشت: سن 18 تا 65 سال، وزن بالای 50 کیلوگرم، افرادی که بیماری قلبی و ریوی نداشته باشند ازواجدین شرایط اهداء خون هستند.

فعالیت سه مرکز خونگیری در خراسان جنوبی

وی از وجود دو مرکز خون‌ گیری در بیرجند خبر داد و گفت: همچنین یک مرکز خون‌ گیری در شهرستان فردوس وجود دارد.

معاون فنی پایگاه انتقال خون خراسان جنوبی در پایان با بیان اینکه درصد استقبال بانوان از اهداء خون کمتر است، یادآور شد: پیگیری می شود میزان مشارکت بانوان در این امر در سطح استان افزایش یابد.

کد خبر 1794232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha