به گزارش خبرگزاری مهرف فریدون فعالی با اشاره به اختصاص 3000 متر فضای نمایشگاهی به استان فارس گفت : با توجه به توانمندی ها و پتانسیل عشایر فارس و افتخاراتی که عشایر استان در زمینه های گوناگون کسب کرده و همچنین فرهنگ ، آیین و آداب ورسوم منحصربفرد عشایر و جایگاه استان در این زمنیه و باتوجه به ضرورت وجود فضای مناسب جهت معرفی توانمندی های مختلف عشایر استان و ظرفیت های فرهنگی اقوام فارس، بیشترین فضای نمایشگاهی درجشنواره ملی صدای عشایربه استان اختصاص یافته است.
وی از برنامه های انجام گرفته با همکاری اداره کل امور عشایر استان ، سپاه عشایر فارس ، بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس فارس ، سازمان ورزش و جوانان فارس جهت حضور هرچه توانمندتر استان دراین جشنواره خبرداد و گفت : در این جشنواره نمایشگاه جلوه های زندگی عشایر ( مسکن ، سیاه چادر ، آلاچیق ) با بهرمندی از ابزار امکانات و صنایع کاربردی سنتی،اجرای زنده فعالیت های زندگی از مراحل تهیه لبنیات تا بافندگی، عروسی، آداب، رسوم و پخت غذاهای محلی، نمایشگاه تولیدات و صنایع دستی عشایر و ارائه شیرینی، سوغات و غذاهای محلی، نمایشگاه آثارمعنوی و صنایع دستی عشایری که موفق به دریافت مهر اصالت شده اند،نمایشگاه تخصصی آثار ادبی ، کتاب، عکس، فولکور، لباس اقوام و ایات، خاطرات شهدای عشایر، معرفی مشاهیر و چهره های ماندگار عشایر، بازیهای قومی و محلی، کوچ عشایر، شبهای فرهنگی عشایر با اجرای آواها و نواها ، شعرخوانی و... اجرا خواهد شد که استان فارس نیز درتمام زمینه ها حضور فعال خواهد داشت .
جشنواره صدای ملی عشایر 14 تا 19 بهمن ماه به مناسبت بزرگداشت ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی درمحل نمایشگاه های دائمی بین المللی تهران برگزار می شود.
قلم های ابتکاری هنرمند شیرازی گواهی نامه ثبت اختراع گرفت
معاون صنایع دستیادارهکل میراث فرهنگی فارس از ثبت دو اختراع توسط هنرمند شیرازی خبر داد.
همت محمدی با اعلام این خبر گفت: رحمان سلیمانی هنرمند رشته سفال و سرامیک در سال جاری موفق شد دو اثر ابتکاری خود را در اداره ثبت اختراعات اداره کل مالکیت صنعتی به ثبت برساند.
وی افزود: آثار به ثبت رسیده این هنرمند عبارتند از قلم چوبی در دو اندازه کوچک و بزرگ جهت نگارش خطوط باستانی بر روی گل رس و قلم فلزی در دو اندازه کوچک و بزرگ جهت نگارش و حکاکی خطوط باستانی بر روی چرم و چوب که به موجب قانون هر گونه نمایش، عرضه، ساخت و اجرای اثر مذکور منوط به اخذ مجوزهای قانونی لازم است.
محمدی به جایگاه ویژه حقوق مالکیت صنعتی به عنوان بخشی عمده از حقوق مالکیت معنوی اشاره و بیان کرد: تمامی هنرمندان صنایع دستی در فارس که دارای آثار ابتکاری و ابداعی به ویژه در تکنیک ساخت هستند با مراجعه به معاونت صنایع دستی استان می توانند نسبت به تشکیل پرونده ثبت اثر و برخورداری از حق مالکیت معنوی اقدام کنند.
نظر شما