کاظم نظم ده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: سه قانون مصوب مجلس بهزیستی را مکلف به فعالیت در بخش پیشگیری از معلولیتها و مشاوره ژنتیک کرده است واقدامات ما کاملا قانونی است.
وی با انتقاد از اظهار نظر رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت در مورد موازیکاری بهزیستی در امر پیشگیری از معلولیتها و مشاوره ژنتیک گفت: در ارتباط با موارد عنوان شده آنقدر فضا در کشور باز است که جا برای فعالیت همه وجود دارد و حد و حدود کاری ما را قانون تعیین می کند به همین دلیل کارشناسی که در این خصوص صحبت کرده از قانون بی اطلاع است و نمی تواند حوزه کاری بهزیستی را مشخص کند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی تاکید کرد: بهزیستی از سال 72 نسبت به گسترش مراکز مشاوره ژنتیک اقدام کرده بطوریکه تا کنون نیز حدود 200 مرکز مشاوره در تمامی استانها فعالیت می کند این درحالی است که نیاز کشور ما با 75 میلیون جمعیت بیش از اینها است و آنقدر معلولیتهای ژنتیکی در کشور زیاد است که اگر 10 دستگاه نیز فعالیت کند باید از آنها تشکر کرد.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت تا کنون چند مرکز مشاوره دایر کرده است ، گفت: افرادی که می گویند سازمان بهزیستی نباید وارد این حیطه شود خود تا کنون چه اقداماتی درمورد مشاوره ژنتیک انجام داده اند در این خصوص جا برای هیچ دستگاهی تنگ نیست به شرطی که قانون و مصوبه مجلس را داشته باشد.
نظم ده اظهار داشت: نباید تا هر دستگاهی قدمی برمی دارد گفته شود حوزه کاری آن نیست و دستگاهی که مدعی است که پیشگیری از معلولیتها و ژنتیک کار بهزیستی نیست باید عمکرد خود را در این مورد ارائه دهد.
به گفته وی ، در سطوح وزارتخانه و معاونین مشکلی با وزارت بهداشت نداریم و با آنان هماهنگ هستیم اما در سطح کارشناسی برخی از افراد به جای اینکه تعصب مملکت و مردم خود را داشته باشند، قصد دارند حیطه کاری خود را گسترده نشان دهند .
این مسئول در سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه قانون برنامه پنجم، قانون جامع نظام جامع رفاه و تاین اجتماعی و همچنین ماده 26 قانون سال 81 مجلس تاسیس مراکز مشاوره و ژنتیک را بر عهده بهزیستی قرار داده است، افزود: فعالیت در این موارد به هیچ وجه موازی کاری نیست و نیاز جامعه را پاسخ دادن است و هر دستگاهی که میتواند باید وارد فعالیت کند.
نظم ده گفت: سیاستگذاری و هماهنگی در مورد اجرای برنامه ها اشکالی ندارد اما سیستگذاری باید از سوی دستگاهی انجام شود که زودتر اقدام کرده است.سازمانی که 20 سال زودتر نسبت به ایجاد مراکز مشاوره و پیشگیری از معلولیتها فعالیت کرده نباید تابع دستگاهی باشد که تازه یاد فعالیت افتاده است.
نظر شما