اصغر افشاري بازنشسته آموزش و پرو رش را در يكي از بوستانهاي شهر تنها و خسته مي يابم . از او در باره دوران باز نشستگي و مشكلات اين دوره مي پرسم . با كمي تعلل و دلتنگي مي گو يد :امروزه بازنشستگاني امثال من هستند كه به سن بازنشستگي و از پا افتادگي نيافتاده اند و هنوز هم قابليت كاري در جامعه را دارند، امامتاسفانه در جامعه هيچ توجهي به اين توانايي ها نمي شود و هيچ نهادي جهت شناسايي و به كار گيري افرادي مثل من وجود ندارد تا بتوان در جهت سازندگي كشور از آنها استفاده كرد.
وي مي افزايد : امروزه توجه به دغدغه خيل عظيمي از جوانان بيكار توجه جامعه را مجذوب خود كرده است، شايد به همين جهت حتي تصور اينكه روزي مسئولي پاي صحبت افرادي مثل من و همانند من كه هر روز در اثر هد ر رفتن انرژي بدني خود م افسرده تر و نااميد تر از گذشته مي شوم بنشيند ، محال به نظر ميرسد .
يكي ديگر از بازنشستگان در حالي كه در صف طولاني بانك براي گرفتن مستمري خود ايستاده و بسيار خسته به نظر مي رسد، با تبسمي تلخ مي گويد بازنشستگي يعني مردن.چرا كه مسوولان هيچ توجهي ندارند. زندگي با حقوق باز نشستگي خيلي سخت است.
يك روانپزشك اميد به زندگي را دليل افزايش سن بازنشستگي در اكثر كشورهاي توسعه يافته چهان مي داند .
دكتر فدايي مي افزايد: امروزه در جوامع پيشرفته ما با افزايش پديده خاكستري شدن جمعيت و يا به عبارتي با افزايش افرادي با موهاي سفيد مواجه هستيم.و از آنجا كه كشور ايران جمعيتي جوان را در خود جاي داده است وامكانات ايجاد شغل در كشور به اندازه كافي مهيا نشده است ،يكي از تدبيرهاي انجام شده در ايران كاستن از سن بازنشستگي به منظور ايجاد اشتغال براي جوانان بوده است .
به گفته وي ، در كشور ايتاليا 15 درصد مردم بالاي 65 سال سن دارند در حالي كه در ايران اين ميزان به كمتر از 4 درصد مي رسد كه خود گوياي جوان بودن كشور است .
فدايي با اشاره به گسترش روند سالمند شدن در جامعه اظهار مي كند : جوانان امروز در 30 سال آينده تبديل به سالمندان خواهند شد و با اين ترتيب كشور با يك بحران شديد اجتماعي اقتصادي روبرو خواهد شد. چرا كه با افزايش روند سالمندي به ناگهان بخش عمده كشور را افراد سالمند كه نمي توانند طبق تعريف ما مولد باشند تشكيل خواهد داد و به علت نبود برنامه ريزي جمعيتي با عدم تناسب شديد در هرم جمعيت روبرو هستيم كه اين عدم تناسب به بي برنامگي در پيش گيري از افزايش جمعيت بر مي گردد .
اين روانپزشك مي افزايد : در كشورهاي پيشرفته از تجربيات ارزنده سالمندان در قسمتهاي مهم اجرايي كشور استفاده مي شود در صورتيكه در اكثر كشورهاي توسعه نيافته سالمندان به راحتي كنار گذاشته مي شوند .
وي تاكيد كرد : بازنشستگي با افزايش بسياري از اختلالات روحي، رواني همراه است به صورتيكه اين افراد با شروع دوران بازنشستگي، مشتري دائمي پزشكان مي شوند. لذا اين مسله برنامه ريزي و سياست گذاري مسوولان كشور را مي طلبد.
نظر شما