به گزارش خبرنگار مهر، جلیل مهدی عراقی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های جمعی استان کردستان اظهار داشت: در حالی که مسئولان و مدیران استان خبر از اجرایی کردن تمامی مصوبات سه سفر استانی هیئت دولت به کردستان را مطرح می کنند ولی بر اساس واقعیت های موجود کمتر از 40 درصد از این مصوبات اجرایی و عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر پروژه های اصلی و وعده های مهم رئیس جمهور و معاون اول وی به ویژه در جریان سفر سوم هیئت دولت به استان کردستان دست نخوره باقیمانده است و مردم کردستان انتظار دارند که مدیران و مسئولان به ویژه شخص استاندار در خصوص عدم اجرایی کردن این وعده ها توضیح دهد.
این فعال سیاسی در کردستان گفت: دولت نهم و دهم در طول هشت سال اخیر اقدامات و برنامه های مختلفی را در سطح کشور و به طبع آن در کردستان انجام داده است و با توجه به اینکه تنها شش ماه به پایان کاری وی باقی است انتظار می رود که استاندار کردستان گزارشی از فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در حوزه های مختلف را در این مدت به مردم این استان ارائه کند.
وی افزود: در دولت های پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر کدام از استانداران با شعارهای به کردستان آمدند و در زمان خود نیز منشاء تغییر و تحول بودند به گونه ای که محمد رضا رحیمی در زمان دولت هاشمی رفسنجانی با شعار سازندگی به کردستان آمد و کارنامه ای موفق از خود برجای گذاشت، عبدالله رمضان زاده با شعار توسعه سیاسی وارد کردستان شد و در این راستا اقدامات خوبی را اجرایی کرد و در نهایت رازانی با شعار توسعه اقتصادی وارد کردستان شد و فعالیت های خوبی در این بخش از خود بر جای گذاشت حال سوال اصلی اینجاست که اسماعیل نجار و علیرضا شهبازی استانداران دولت نهم و دهم با کدام شعار وارد کردستان شدند و انتظار می رود دستاوردهای خود را برای ایجاد توسعه و پیشرفت در این استان به مردم ارائه کنند.
عراقی افزود: دو استاندار دولت عدالت محور استان کردستان در طول هشت سال اخیر نه تنها هیچ شعار و برنامه ای اصلی برای حضور خود در کردستان اعلام نکردند که بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی نهادهای دولتی، کردستان حتی در شاخص های پیش بینی شده در برنامه های چشم انداز 20 ساله نظام و برنامه های پنج ساله توسعه خیلی عقب است.
وی بیان کرد: برای اثبات این ادعا کافی است که وضعیت کنونی استان کردستان با استانهای همجوار مقایسه شود تا به روشنی مشخص شود که در طول این هشت سال اکثر وعده های مسئولان و طرح های اعلام شده بیشتر در حد حرف بوده و هیچ گونه پیشرفتی در این استان به دست نیامده است.
وی ادامه داد: رئیس جمهور در سفر سوم خود به کردستان در جمع مردم سنندج خبر افزایش 3.5 برابری اعتبارات عمرانی استان را مطرح کرد ولی امروز در شرایطی هستیم که بخش زیادی از پروژه های عمرانی این استان تعطیل بوده و یا اینکه فقط هزینه نگهداری کارگاه آنها تامین و پرداخت می شود و استاندار کردستان باید پاسخ دهد که چرا اعتبارات کردستان سه و نیم برابر نشد و این وعده رئیس جمهور تنها یک حرف بوده است یا خیر.
عراقی با اشاره به وعده های معاون اول رئیس جمهور در جریان سفر سوم هیئت دولت به استان کردستان اظهار داشت: وی در این سفر اعلام کرد که 150 میلیارد تومان اعتبار فرهنگی در طول پنج سال به صورت بلاعوض در اختیار کردستان قرار می گیرد و ما و سایر مردم استان خوشحال می شویم که گزارش میزان جذب این اعتبارات منتشر شود و در اختیار عموم قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به وعده محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در خصوص اختصاص 210 میلیارد ریال اعتبار به حوزه فعالیت های قرآنی، 74 میلیارد ریال به تکمیل طرح مجتمع ورزشی ایثارگران و سالن شش هزار نفری سنندج بیان کرد: آنچه که امروز در سنندج و سایر شهرهای کردستان مشاهده می شود عدم تحقق این وعده های معاون اول رئیس جمهور است.
این فعال سیاسی در کردستان با اشاره به تعطیل شدن اکثر پروژه های راهسازی در این استان و طولانی شدن زمان اجرایی کردن آنها به دلیل نبود اعتبار مورد نیاز گفت: معاون اول رئیس جمهور همچنین در سفر سوم هیئت دولت خبر از اختصاص دو هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار برای تسریع در ساخت راه آهن تهران - همدان - سنندج، بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه و سایر پروژه های مهم راهسازی خبر داد ولی هم اکنون در حوزه عملی کردن، خبری از جذب این اعتبارات و تسریع در ساخت این پروژه ها در میان نیست.
عراقی با اشاره به اینکه علیرضا شبهازی استاندار کردستان فردی دلسوز و بسیار مهربان است، عنوان کرد: نکته بسیار مهم و اساسی در حوزه مدیریت توان اجرایی است و در حال حاضر علیرضا شهبازی به جای استانداری کردن بیشتر به دنبال مددکاری اجتماعی است و باید گفت که رسیدن کردستان به توسعه و پیشرفت با رفع موردی مشکل افراد نیازمند حل نمی شود بلکه باید کاری اساسی را برای استان انجام داد تا دیگر مردم نیازی نداشته باشند برای کوچکترین و جزی ترین مشکلات خود مجبور به مراجعه به شخص استاندار شوند.
وی با بیان اینکه به کارگیری مدیران توانمند و بومی شعار اصلی استاندار کردستان بود، یادآور شد: در زمان فعالیت استاندار کردستان شمار زیادی از نیروها و مدیران ادارات تغییر کرده اند و حال سوال اصلی اینجاست که اگر این نیروهای به کارگیری شده موفق و توانمند هستند چرا شخص استاندار باید مسائل و مشکلات بسیار جزئی مردم را خود به صورت موردی پیگیری کند.
عراقی با بیان اینکه علیرضا شهبازی در زمان فعالیت خود در استانداری کردستان، بارها مدیریت در این استان را به یک تریلی که تمامی چرخ های آن پنچر هستند تشبیه کرده است عنوان کرد: حال باید سوال کرد که آیا بالاخره بعد از گذشت سه سال استاندار کردستان موفق شده است که این چرخ ها پنچرگیری کند یا خیر.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم پاسخگویی مدیران و مسئولان استان در خصوص اقدامات صورت گرفته عنوان کرد: در کنار این مهم از نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی انتظار می رود که در راستای انجام وظایف قانونی خود بر امور نظارت جدی تری داشته باشند.
دبیر حزب موتلفه استان کردستان در پایان نظارت جدی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را بر وضعیت این استان مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: مطرح کردن این مسائل تنها در راستای دلسوزی نسبت به وضعیت استان و زدن تلنگری به مدیران کردستان برای خدمت رسانی بهتر به مردم است و انتظار می رود که در آینده شاهد فعالیت ها و اقدامات بهتری باشیم.
نظر شما