۶ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۱۴

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

رد ذخیره‌سازی گاز ایران در مخازن زیرزمینی ترکمنستان

رد ذخیره‌سازی گاز ایران در مخازن زیرزمینی ترکمنستان

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با تشریح آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی تاسیسات بالدستی دومین مخزن ذخیره سازی گاز در شمالشرق ایران ذخیره سازی گاز در مخازن مشترک با ترکمنستان را رد کرد.

مهدی فکور در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت ساخت و راه‌اندازی تاسیسات بخش بالادستی دومین مخزن ذخیره سازی گاز ایران در مناطق شمالشرق کشور، گفت: در حال حاضر حفاری چاه‌های جدید گاز در مخزن شوریجه خراسان در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اعلام اینکه برای حفاری چاه‌های جدید در این منطقه گازخیز 2 سناریو در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: بر این اساس باید برای راه اندازی تاسیسات ذخیره سازی 21 حلقه چاه تولیدی و تزریقی حفاری شود.
 
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه در فاز تولید زودهنگام باید 6 حلقه چاه حفاری شود، اظهار داشت: تاکنون حفاری پنج حلقه چاه گازی به طور کامل به پایان رسیده است.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه برای فاز اول 11 حلقه چاه و در فاز نهایی 22 حلقه چاه گازی در مخزن شوریجه حفاری شود، تبیین کرد: همزمان با حفاری چاه‌ها، طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تاسیسات فرآورشی و پالایشگاهی توسط شرکت ملی گاز در حال انجام است.
 
وی با تاکید بر اینکه با ساخت تاسیسات فرآورشی امکان برداشت 11 میلیون مترمکعبی گاز در شوریجه وجود دارد، یادآور شد: در صورت تکمیل تاسیسات فراورشی حفاری چاه‌ها تا بهمن ماه به پایان می‌رسد تا دومین مخزن ذخیره سازی گاز در شوریجه در مدار بهره برداری قرار بگیرد.
 
فکور در پاسخ به مهر درباره اظهار نظر برخی از دستگاه‌های نظارتی مبنی بر ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه که با ترکمنستان مشترک بوده دارای توجیه اقتصادی نیست؟ توضیح داد: هم اکنون ساخت تاسیسات ذخیره سازی و حفاری چاه‌ها در سازند D مخزن شوریجه در حال انجام است.
 
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه سازند D شوریجه به هیچ وجه با کشور ترکمنستان مشترک نیست، اعلام کرد: بر اساس مطالعات کارشناسی زمین شناسی ذخیره سازی گاز در سازند D شوریجه به هیچ وجه با مخازن گازی ترکمنستان ارتباطی ندارد.
 
مسعود سامی‌وند مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی پیشتر در گفتگو با مهر گفته بود: بر اساس روند اجرایی عملیات ساخت پیش بینی می شود تا بهمن ماه سالجاری مخزن ذخیره سازی شوریجه خراسان در مدار بهره برداری قرار بگیرد.
 
به گزارش مهر، در مخزن ذخیره سازی گاز شوریجه خراسان 6 دستگاه تربوکمپرسور و3 دستگاه توربین نصب شده است و پیش بینی می‌شود فاز اول این مخزن با ظرفیت تزریق 10 میلیون متر مکعب گاز و فاز دوم این پروژه با ظرفیت تزریق 20 میلیون متر مکعب گاز در روز در برنامه پنجم توسعه راه اندازی شود.
کد خبر 1799693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha