به گزارش خبرنگار مهر، نصیری از اساتید معماری دانشگاههای بوشهر جمعهشب در مراسم اختتامیه این نمایشگاه اظهار داشت: این نمایشگاه کاری بسیار مثمر ثمر و جالب است که در شهرها و اماکنی که در آنها ما شاهد توسعه روند ساخت و ساز هستیم، اگر بشود لااقل هرشش ماه یا سالی یکبار برگزار شود.
وی در ادامه بیان داشت: این کار باعث می شود تا از کارهای معماری صورت گرفته در شهر نمایشگاهی را برپا کرده و موجب ترغیب مهندسین فعال در زمینه معاری برای خلق آثار با ارزش و با ارزش تر باشیم.
نصیری اضافه کرد: کار در دانشگاه و بیرون از آن تفاوت های بسیار دارد و می دانم که شما نیز به این امر واقف هستید؛ در دانشگاه دست ما خیلی بازتر است و ما سایت هایی خیلی باز داریم که می توانیم با حجم بازی کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: همچنین هر کسی توانایی دارد می تواند آن را در کار خود پیاده سازی کند و پر کاری داشته باشد و کار را به استاد ارائه و توانمندی خود را به استاد نشان بدهد.
نصیری تاکید کرد: در کارهای اجرایی واقعی با توجه به اینکه سایت هایی که ما داریم، معمولا سایت هایی هستند که برای خانه های ویلایی در نظر گرفته شده و در حال حاضر به صورت آپارتمان ها و ساختمان های طبقاتی در نظر گرفته شده است.
وی ابراز داشت: معمولا ساختمان ها بسته هستند و اغلب در یک یا دو جهت نما دارید و محدودیت های این سایت ها موجب محدودیت در طراحی نقشه های ساختمان توسط مهندس معمار می شود و این امر از توانمندی شما در کار اجرا هم می کاهد.
نصیری با اشاره به بحث کانسرت (cansert ) در طراحی ساختمان گفت: این مقوله موضوعی است که حتما باید در کار شما لحاظ و رعایت شود و کار وقتی که دیده می شود باید بتواند مخاطب خاص و عام را به خود جذب بکند و وی بداند که پشت ظاهرش تفکری بوده است.
وی یاد آورشد: این امر باید در کارها دیده بشود و کار ما باید آنچنان گیرا باشد که مخاطب بداند که کار ساخته ذهن یک مهندس معمار است.
نصیری در پایان گفت: نباید تمام آموخته های دوران دانشگاهی خود را در کار پیاده سازی کنیم که کارمان شلوغ جلوه کند، بلکه باید این امر در سایه اندیشمندی و همراه با سادگی باشد.
نفس برگزاری این نمایشگاه جای تقدیر دارد/ جای خالی نمایشگاه در مرکز استان
خواجه ئیان از اساتید معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم در این مراسم اظهار داشت: جدا از تجزیه و تحلیل کارها، نفس برگزاری این نمایشگاه جای تقدیر دارد و این کاری است که هنوز در مرکز استان هم صورت نگرفته است و ما چنین نمایشگاهی را در بوشهر به یاد نداریم.
وی در ادامه بیان داشت: اگر هر از گاهی اینچنین نمایشگاهی برگزار شود و مردم از آن دیدن کنند، انگیزه ای نیز برای مهندسین معمار ما می شود تا از طریق این نمایشگاه بهتر به مردم معرفی بشوند و کار خود را به استفاده کنندگان اصلی این طرح ها ارائه می کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر اضافه کرد: در مجموع نمی توان گفت که کارها عالی بوده است ولی در بین آنها چند کار خوب هم وجود داشت و این انتخاب ما دلیلی بر کم اهمیت و کم ارزش بودن سایر کارها نیست.
وی متذکر شد: ممکن است برخی کارها حجم و طراحی خیلی خوبی داشته باشند ولی دارای ارائه ضعیفی بوده باشند و در مجموع سه کار ازبین 26 اثر رسیده برگزیده شد.
خواجه ئیان در پایان گفت: برگزاری این نمایشگاه برای اولین بار بسیار خوب است و در تاریخ معماری این شهرستان به عنوان نقطه عطفی به شمار می آید و امیدوارم که در آینده این نمایشگاه استمرار و تداوم داشته باشد.
معرفی نفرات برتر مسابقه و نمایشگاه معماری
مسئول برگزاری این نمایشگاه نیز در این مراسم اظهار داشت: از بین 26 اثر رسیده به نمایشگاه و مسابقه آثار معماری مهندسین معمار شهرستان گناوه هشت اثر برای مرحله اول داوری انتخاب شدند.
پیمان اسفندیاری اضافه کرد: پس از دو ساعت کار کارشناسی و براساس محوریت اهداف نمایشگاه در پایان سه اثر به عنوان کار برگزیده انتخاب شدند.
وی در ادامه بیان داشت: در پایان خانم ها محدثه دست رنج به مقام نخست، نسیم خضرپور به مقام دوم و مرضیه گرنه نیز به مقام سوم بخش مسابقه این نمایشگاه دست یافتند و این دلیلی برکم ارزش بودن دیگر کارها نیست.
وی متذکرشد: این نمایشگاه کاری از کانون بسیج مهندسین شهرستان گناوه بوده که با همراهی نمایندگی نظام مهندسی ساختمان گناوه و حمایت شهرداری بندر گناوه برگزار شده است.
اسفندیاری در پایان گفت: این نخستین نمایشگاه و مسابقه آثار معماری مهندسین معمار در استان بوشهر بوده و جا دارد در اینجا از همکاری صمیمانه رسانه های شهرستان در راستای منعکس کردن اخبار نمایشگاه نهایت قدر دانی را داشته باشم.
نظر شما