به گزارش خبرنگار مهر، سلول سرطانی شباهت زیادی به سلول های طبیعی بدن ندارد و تقسیمات بی هدف و سریع سلول های سرطانی در هر نقطه از بدن که باشد به تدریج توده یا توموری را تشکیل می دهد و به مجموعه این توده سلولی و علایم و عوارض ناشی از آنها بیماری سرطان گفته می شود.
مرگ و میر به دلیل بیماری سرطان در کردستان 14 درصد اعلام شده است و به همین دلیل است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان همواره خواستار توجه بیشتر مردم به هشدارهای سلامت هستند و تلاش می کنند مردم نیز این مسائل را به صورت ویژه مورد توجه قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ظهر شنبه در جمع اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان با تشریع وضعیت این استان در خصوص بیماری سرطان اظهار داشت: متاسفانه 14 درصد مرگ کردستانی ها ناشی از ابتلا به بیماری سرطان است.
فرزام بیدارپور اظهار داشت: جدای از ژنتیک دو عامل نقش کلیدی در شیوع سرطان دارد یکی آلودگی زیست محیطی مانند آب، خاک، هوا و مواد شیمیایی و دوم شیوه های زندگی با توجه به کم تحرکی، استفاده از غذاهای آماده و افزایش استرس در بین مردم است.
وی افزود: رتبه سوم مرگ کشور مربوط به سرطان است و این نشان از آن دارد که باید با فرهنگ سازی مناسب و افزایش امکانات به جنگ طاعون قرن رفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: وقتی استرس و فشار روانی بیشتر از حد ممکن باشد اختلال در عملکرد سلول ایجاد می شود و تکثیر بی رویه سلول ها موجب سرطان می شود.
یک سوم سرطان ها در صورت تشخیص زودرس قابل درمان است
بیدار پور یادآور شد: با توجه به یافته های پزشکی هم اکنون یک سوم سرطان ها در صورت تشخیص زودرس قابل درمان و بهبودی کامل است.
وی ادامه داد: میانگین کشوری شناسایی و ثبت سرطان شناسایی 100 مورد از هر 100 هزار نفر جمعیت است که این رقم در کردستان بالاتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: هر ساله باید هزار و 500 بیمار سرطانی در استان کردستان شناسایی شود که خوشبختانه با فعالیت های مستمر و فرهنگ سازی مناسب در سال گذشته 80 درصد از بیماران سرطانی شناسایی و به مراکز مربوطه اعزام شدند.
بیدار پور اظهار داشت: خوشبختانه درمان قطعی تمامی سرطان ها به جز پیوند مغر و استخوان در استان کردستان انجام می شود.
ثبت هزار و 277 مورد سرطان در کردستان
وی افزود: بر اساس سیستم ثبت سرطان در سال گذشته هزار و 277 مورد سرطان در کردستان شناسایی شد که تمامی افراد شناسایی شده تحت درمان قرار گرفته اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: از این تعداد بیمار بیشترین رنج سنی سرطان در سن 55 تا 64 سالگی است و کمترین آن در سنین صفر تا 14 سال بوده است.
بیدار پور یادآور شد: بیشترین سرطان سال 90 در استان کردستان مربوط به سرطان پوست با 189 مورد، معده 188، مری 119 و خون 103 مورد بوده است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس آمارهای موجود شایع ترین سرطان در خانم ها پوست، روده و مری و در آقایان معده، پوست، مثانه و مری است.
سرطان های گوارشی در حال افزایش است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: متاسفانه به دلیل رژیم غذایی نامناسب، چاقی، کم تحرکی، استمعال سیگار، استفاده از غذاهای مانده و عدم رعایت نکات بهداشتی سرطان های گوارشی در استان کردستان در حال افزایش است.
شناسایی 502 مورد سرطان در سنندج
بیدار پور در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری اظهار داشت: بیشترین مورد سرطان بر اساس جمعیت 502 مورد در شهرستان سنندج است.
وی افزود: سقز 158، مریوان 147، قروه و دیواندره 73، بانه 41، کامیاران 33 مورد و بیجار 32 مورد سرطان شناسایی شده است.
استفاده از چاه های خانگی افزایش سرطان را به دنبال دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: متاسفانه در شهرستان های قروه و بیجار استفاده از چاه های خانگی عامل اصلی افزایش سرطان است که انتظار می رود مردم با دقت و حساسیت بیشتری نسبت به تامین آب آشامیدنی مورد نیاز خود اقدام کنند.
بیدار پور یادآور شد: چاه های خانگی به دلیل وجود آرسنیک و فلزات سنگین بسیار مضر و سرطان زا است و نیاز است با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب این چاه ها به حداقل برسد.
غربالگری عامل پیشگیری از سرطان است
در ادامه جلسه فوق تخصص خون و آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج نیز گفت: غربالگری و مراجعه به پزشک تنها راه پیشگیری و معالجه سریع سرطان با کمترین زمان و هزینه است.
بایزید قادری در این نشست خبری با خبرنگاران رسانه های جمعی استان کردستان اظهار داشت: در مرحله اولیه سرطان و شناسایی به موقع آن 95 درصد آنها معالجه می شوند.
وی افزود: ژنتیک و عوامل محیطی از علل عمده ابتلا به سرطان هستند که نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب در این راستا است.
فوق تخصص خون و آنکولوژی بیمارستان توحید بیان کرد: داروهای شیمیایی، نیترات موجود در غذاهای مانده، سیگار، چای داغ، ترشی های چند ساله، نمک، عفونت و بی ترحکی از عوامل دخیل در ابتلا به سرطان هستند.
قادری در ادامه یادآور شد: چاقی، رژیم غذایی نامناسب، التهاب، اشعه و استفاده از غذاهای آماده از دیگر دلایل ابتلا به سرطان است.
سرطان پوست شایع ترین سرطان
وی با اشاره به بیشترین سرطان شناسایی شده، ادامه داد: شایع ترین سرطان در کشور سرطان پوست است که به سرطان آرام مشهور است.
فوق تخصص خون و آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج گفت: این نوع سرطان به دلیل نور خورشید و اشعه های پزشکی ایجاد می شود.
قادری افزود: انتظار می رود با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب مردم در غربالگری بیماری سرطان شرکت کنند تا با شناسایی به موقع مانع از بروز مشکلات جدی شویم.
نظر شما