۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۹:۱۰

در نشست نقد و بررسي كتاب " ليلي نام همه دختران زمين است " عنوان شد

عرفان نظرآهاري : ليلي قصه من اسطوره اي نيست

نشست نقد و بررسي كتاب " ليلي نام همه دختران زمين است " در دومين روز نمايشگاه بين المللي كتاب تهران در سراي اهل قلم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، دراين نشست نقد و بررسي ، عرفان نظرآهاري مولف اثر ، علي محمد رفيعي - كتابشناس و منتقد و آتوسا صالحي - شاعر ، حضور داشتند.

ابتدا آتوسا صالحي با اشاره به فعاليت هاي نظرآهاري در حوزه ادبيات نوجوان گفت : عرفان نظر آهاري متولد 1353 است و قريب به ده سال است كه در حوزه ادبيات نوجوان قلم مي زند. وي تاكنون جوايزي همچون جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ، جشنواره رشد، لوح زرين جشنواره كانون و ... را به خود اختصاص داده است. از او تاكنون آثاري همچون از روزهاي سادگي ، پشت كوچه هاي ابر، كوله پشتي ات كجاست و نامه هاي خط خطي منتشر شده است و به زودي سه اثر ديگر از اين قلم روانه بازار كتاب مي شود.

عرفان نظرآهاري در ادامه اين نشست گفت: ليلي نام ديگر عشق است و آزادي ، ليلي نام همه مادران و دختران زمين است. احساس مي كنم زندگي روزمره اين روزها آنقدر تكراري و ملال آور است كه بدون تكيه به داستان غير قابل تحمل مي شود.

در روزگاري كه بسياري اعتقادب ه اسطوره شكني  قصه زدايي دارند و معتقدند زندگي را بايد درست به رنگ حقيقت تجربه كرد، معتقدم زندگي بدون قصه و افسانه به شدت معمولي است.

نظرآهاري با اشاره به شخصيت اصلي ليلي نام همه دختران زمين است، افزود: ليلي اين قصه ، عينا ليلي اسطوره اي نيست ، تغيير كرده است و براي تغيير دادن ما سر از اين قصه درآورده است. شخصا اعتقاد دارم اگر از اسطوره ها به شكل كهن بخواهيم استفاده كنيم، هيچ كمكي به داستان امروز نمي شود. بايد دستمالي برداشت و گردوغبار را از روي آنها زدود و شكلي امروزي كه با زندگي همخواني داشته باشد، از آنها ارايه داد.

وي گفت: وقتي مرزهاي زماني و مكاني را بشكنيم، درست آن وقت است كه مي بينيم، زندگي ما هم مي تواند مثل قهرمانان داستان زيبا باشد، ما هم ليلي مي شويم و زندگي امروز سرشار از روح مي شود و درست در اين لحظه است كه معنا پيدا مي كند.

درادامه اين نشست علي محمد رفيعي ، منتقد با اشاره به سابقه فعاليت هاي نظرآهاري گفت: نويسنده اين سبك داستان نويسي را از ده سال پيش شروع كرد، نگارش هاي ديني كه شكل و رندگي تازه دارند.متاسفانه ادبيات تخيلي - ديني هرگز در ايران جدي گرفته نشد و كمتر نويسنده اي است كه به اين سبك سوق پيدا كرده باشد.

منظورم ادبيات معنوي است كه با تكيه به مفاهيم عرفاني ، فلسفي و حتي مفاهيم ديني همچون نيايش و دعا شكل گرفته شاد. بازآفريني اين مسائل و پاسخ به پرسش هاي روز در قالب ادبيات و هنر تاثيري باورنكردني دارد.

وي با اشاره به خصوصيات نويسنده اي كه در اين حوزه فعاليت مي كند، گفت: نويسنده اي كه در حوزه ادبيات داستاني معنوي قلم مي زند، قبل از هر چيز خودش بايد به درك عميقي از مفاهيم معنوي رسيده باشد و اين مسائل در درون خود او ساماني داشته باشند تا او قدرت بازآفريني آنها را به شكل داستان داشته باشد و از عهده اش برآيد.

رفيعي با اشاره به اينكه نويسنده ليلي ، نيايش را با زباني ساده و شاعرانه بازآفريني كرده است تاكيد كرد: داستان هاي اين چنيني وظيفه همه نويسندگاني است كه دغدغه ارتقاي مسائل معنوي را در جامعه دارند. به نظرم تاثير اين مفاهيم وقتي به شكل غير مستقيم و در قالب داستان مطرح مي شوند دو چندان است و به اين ترتيب مي توان نيازهاي معنوي جامعه را پاسخ داد، بدون اينكه احساسات غلطي كه در ذهن برخي از نوجوانان وجود دارد فعال شود. به نظرم اين روزها جامعه جوان ما به اين كتاب ها نياز دارد.

در ادامه اين نشست نوجواناني كه پيش تر اين كتاب را خوانده بودند، در حضور نويسنده و جمعي از اهالي قلم به ارايه نظرات شان درباره "ليلي نام تمام دختران زمين است" پرداختند .

کد خبر 180114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha