دكتر محسن زهرايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، افزود: شهرونداني كه در مناطقي از كشور نظير سيستان و بلوچستان و هرمزگان زندگي كرده و يا به اين مناطق رفت و آمد دارند به علت وجود پشه آنوفل به عنوان حشره ناقل بيماري مالاريا در اين مناطق، بايد براي در و پنجره هاي منازل خود از توري هاي مناسب استفاده كنند ، همچنين تمامي افراد بويژه كودكان بايد هنگام خواب از پشه بند استفاده كنند تا از آسيب رساندن اين پشه ها به آنها جلوگيري شود.
وي اظهار داشت: از برنامه هاي وزارت بهداشت براي جلوگيري از گسترش اين بيماري نظير انجام سم پاشي و مبارزه با لاروهاي پشه موجود در مكان هاي رشد و تكثير اين حشره است.
دكتر زهرايي ادامه داد: همچنين زه كشي آب هاي سطحي راكد در جلوگيري از ابتلا و گسترش اين بيماري بسيار مهم است، چون خشك شدن بركه هاي راكد كه محل رشد اين نوع پشه است ، مي تواند اين آبها را هدايت كند و به آبهاي جاري يا منابع آبهاي زيرزميني رسانده و اين بيماري را در ميان مردم گسترش دهد.
وي تصريح كرد: افزايش موارد بيماريهاي اسهالي و مالاريا جزء بيماري هاي عمده اي هستند كه معمولا در ماه هاي گرم سال شايع مي شوند و از آنجا كه گرما در كشور ما پيش از زمان موعد خود فرا مي رسد بنابراين اين بيماري زودتر از زمان خود مشاهده مي شود.
معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت و درمان اظهار داشت: شايع ترين علائم بيماري مالاريا تب و لرز است همچنين فرد مبتلا به اين بيماري دچار علائم ديگري نظير افزايش تعريق و سردرد نيز خواهد شد.
گفتني است اين بيماري به مدت دو هفته قابل درمان است و در صورتي كه مالاريا در افراد دچار فقر تغذيه اي يا افرادي كه داراي ضعف سيستم ايمني و مقاومت نسبت به بيماري هستند ، درمان نشود مي تواند سبب ادامه اين بيماري تا سالها و يا موجب مرگ آنها شود همچنين آسيب مغزي و كليوي به علت تجمع سلول هاي خوني در داخل عروق از جمله عوارض احتمالي اين بيماري است.
نظر شما