۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۳۹

گزارش مهر؛

حضور غیرقانونی مأموران محیط زیست فیروزکوه در مناطق تحت حفاظت گرمسار

حضور غیرقانونی مأموران محیط زیست فیروزکوه در مناطق تحت حفاظت گرمسار

گرمسار-خبرگزاری مهر: طبیعت دوستان شهرستان گرمسار مدتی است که با مسئله برخورد مأموران محیط زیست منطقه فیروزکوه و بازرسی‌های غیرقانونی این ماموران در حریم مناطق تحت حفاظت گرمسار مواجه می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخورد و بازرسی های غیرقانونی مأموران محیط زیست منطقه فیروزکوه در مناطق حفاظت شده شهرستان گرمسار طبیعت دوستان این شهرستان را با مشکل مواجه کرده است.

می توان مدعی شد که این امر در طی سه الی چهار سال گذشته بصورت جسته و گریخته بارها برای شکارچیان و حتی افراد عادی و گردشگران و طبیعت دوستان نیز اتفاق افتاده است.
 
این مهم تا جایی است که تداعی گر تنگ تر و کوچک تر شدن غیرقانونی مناطق تحت حفاظت گرمسار و پیشروی منطقه فیروزکوه در اذهان مختلف است.
 
برخی از دوستداران طبیعت گرمساری خواستار حق قانونی خود شدند
 
برخی از اهالی شهرستان گرمسار طی نامه ای به  اداره حفاظت محیط زیست گرمسار خواستار مشخص شدن حدود و حریم مناطق زیستی این شهرستان شده اند که درقسمتی از این نامه آمده است: توجه به اینکه ما خود را به جهت حفظ منابع ارزشمند طبیعی همواره ملزم به اطاعت از قوانین محیط زیست و مأموران زحمتکش شهرستان دانسته و می دانیم و همچنین به جهت حفظ اقتدار و دلگرمی مأموران اداره گرمسار و نیز اتمام مواجه مردم با این دوگانگی برخورد، با درایتی که از رئیس محیط زیست شهرستان گرمسار سراغ داریم به این موضوع رسیدگی و به این سوالات پاسخ داده شود که اولاً حدود و حریم مناطق زیستی شهرستان تا کجاست و آیا احیاناً وسعت این حدود منقوض گردیده یا نه و ثانیاً آیا مأموران مناطق دیگر صرف وجود یکسری توجیهات غلط و غیرقانونی حق ورود به مناطق دیگر و برخورد و تفتیش با کسانی که حتی گاهی شکارچی قانونی هم هستند را دارند یا نه؟
 
در قسمت دیگری از این نامه آمده است: وجود اینگونه مسائل و عدم رسیدگی و توجه مسئولان در دراز مدت نه تنها باعث دلسردی مجموعه طبیعت دوستان اعم از مأمور و گردشگر و حتی شکارچی قانونمند خواهد شد بلکه موجب از دست رفتن و کوچکتر شدن هر چه بیشتر این ثروت و دامنه وسعت مناطق ما توسط زیاده خواهان و گستاخ تر شدن دست اندازان خواهد شد.
 
حفاظت محیط زیست شهرستان های همجــوار خارج از حوزه ماموریتی خود اقدام نکنند
 
مدیر حفاظت از محیط زیست شهرستان گرمسار در جوابیه نامه دوستداران طبیعت در این شهرستان گفت: بلافاصله پس از وصول نامه اعتراض شهروندان محترم، پیگیـری و مکاتبات لازم از طریق اداره کل حفاظت محیط زیسـت استان سمنان با استان تهران انجام شده است تا ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان های همجــوار خارج از حوزه ماموریتی خود و بدون هماهنگـی با این اداره اقدام نکنند.
 
خاتمی ضمن تشکر از همه شهروندان گرمسار و آرادان که به مسائل زیست محیطـی و محیط زیست منطقه توجه ویژه داشتــه و قلبشان برای حفظ انفال الهی و منابع طبیعی و ملی کشور عزیزمان می تپد افزود: به استناد بند "و" ماده شش قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست منطقه کوه سفید واقع در استان های تهران و سمنان از تاریخ پانزدهم شهریور ماه 88 به مدت پنج سال با حدود و مشخصه ذیل شکار ممنوع اعلام شده است.   
            
جهات اربعه منطقه شکار ممنوع کوه سفید اعلام شد
 
وی گفت: از روستای اصلان به طرف شرق در امتداد رودخانه دماوند پس از تمیسیان تا قبل از روستای کاجان ابتدای خط الراس جنوبی مزرعه در ورجه در امتداد خط الراس بطرف شرق تا دکل مخابراتی سپس در امتداد جاده به طرف شرق تا قلعه حاج عسگر و اردوگاه تربیتی نور و سپس به طرف شمال در امتداد رودخانه پس از گذشتن از روستاهای زیارت پایین و بالا و دوست آباد تا روستای ران و از این نقطه در امتداد جاده به طرف شمال تا تقاطع آن با جاده آسفالته گیلاوند- جابان سپس به طرف شرق در امتداد جاده آسفالته پس از گذشتن از جابان- سربندان- سیدآباد تا روستای مشهد حصار شکار ممنوع است.    
                                                                                                        
مدیر حفاظت از محیط زیست شهرستان گرمسار با بیان اینکه از روستای مشهد حصار به طرف جنوب در امتداد رودخانه پس از گذشتن از روستاهای چمن حصار، حصاربن تا روستای موین و سیمین دشت و از آنجا در امتداد راه آهن تا تلاقی رودخانه حبله رود با خط راه اهن نیز شکار ممنوع شده اظهار داشت: همچنین از تلاقی رودخانه حبله رود با خط راه آهن، در محل تقاطع مرز سیاسی دو استان به طرف غرب تا ارتفاعات حسین خانی و در امتداد خط الراس و عبور از ارتفاعات نیز شکار کردن ممنوع است.
 
وی تصریح کرد: همچنین  از سنگاب در امتداد جاده جیپ رو بطرف شمال تا ناهارخوران و از این نقطه در امتداد خط الراس به طرف شمالغرب تا ضلع شرقی منطقه حفاظت شده جاجرود و از این نقطه تا روستای اصلان نیز شکار کردن ممنوع شده است.   
                                                                                   
خاتمی با بیان اینکه محیط زیست چه در بخش محیط طبیعی و حیات وحش و چه در بخش محیط انسانی محدود به مرزهای سیاسی و جغرافیایی نیسـت، افزود: حتی از نظر بین المللی نیز این مساله سالهاسـت که مورد توجه است و تمامی دانشمندان علوم محیط زیسـت معتقدند اثرات زیست محیطی به مرزهای سیاسی یک کشور محدود نمی شود، ریزگردها که میهمان ناخوانده از کشورهای همسایه جنوب و جنوب غرب هستند نمونه ای بارز از این موضوع است.
 
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان گرمسار با اشاره به اینکه مناطق تحت مدیریت این سازمان در بسیاری از موارد در گستره جغرافیایی چند شهرستان و یا استان وسعت می یابد، افزود: مدیریت متمرکز و واحد بر آنها لازمه حفظ و حراست بهتر است، منطقه شکار ممنـوع کوه سفید در شهرستان های گرمسار، آرادان ، دماوند و فیروزکوه واقع شده است که تحت مدیریت شهرستان دماوند است همان طور که پارک ملی کویر گرمسـار نیز مشترک بین گرمسار و استان های اصفهان، قم و تهران است لکن تحت مدیریت گرمسار بوده و صرفاً توسط مامورین یگان حفاظت پارک ملی کویر حفظ می شود.
 
وی با اشاره به اینکه تعامل و همکاری مامورین شهرستان های همجوار و مشترک موجب حراست بهتر خواهد شد گفت: با توجه به اینکه  در سه یا چهار سال اخیر بصــورت جسته و گریخته موضوع تکرار شده جای سوال است که چرا تاکنــون این امر از طرف هیچ یک از شهرندان محترم گرمسار یا آرادان به این اداره و مراجع ذی صلاح گزارش نشده است.
 
در پایان این جوابیه آمده این اداره همواره دست تمامی دوستداران طبیعــت را در جهت حفظ بهتر مناطق و حیات وحش به گرمی می فشارد اما آیا رسانه ای کردن موضوع کمکی به حفظ محیط زیست می کند یا موجب تشویش اذهان عمومی می شود؟
کد خبر 1801475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha