مسعود نصرتي مدير كل موزه هاي كشور در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ضمن اعلام اين خبر اظهار داشت : ساخت بناي اين موزه از سال 1355 آغاز و مراحل مختلف آن به تناوب انجام شده است ، به طوري كه در حين كار وقفه هاي طولاني وجود داشته و در نهايت پس از پايان ، در سال 1380 پيشنهاد بهره گيري از بناي فوق بعنوان موزه قرآن مطرح شد .
وي با اشاره به اينكه ساختمان موزه در سه طبقه احداث شده است ، گفت : زير بناي موزه 10 هزار متر مربع است كه در عمق 14 متري زمين قرار دارد .
نصرتي ، بخش هنرهاي سنتي مربوط به قرآن ، نمايشگاه ادواري و بخش نسخه هاي خطي قرآن و اشياء قرآني را بخش هاي تشكيل دهنده موزه قرآن اعلام كرد كه در سه طبقه آن تعبيه مي شوند .
مدير كل موزه هاي كشور با اشاره به اينكه تاكنون بين 80 تا 90 جلد قرآن خطي و همچنين يكسري اشياء قرآني گردآوري شده است ، گفت : براي تكميل و تجهيز موزه ، اشيائي نيز خريداري شده است و در صورت نياز و شناسايي آثار ارزشمند قرآني ، خريدهاي لازم انجام خواهد شد .
وي با اعلام اينكه بخشي از قرآن هاي موزه ، به قرآن هاي دوران صفويه و قاجار تعلق دارد ، افزود : در اين موزه قرآن هاي متعلق به دورانهاي مختلف قرار خواهد گرفت كه قرآن هايي خطي متعلق به قرن سوم هجري نيز در ميان آنها وجود دارد .
نصرتي با تأكيد بر اينكه بطور قطع موزه در آينده و به مرور زمان تجهيز و تكميل تر خواهد شد ، گفت : در حال حاضر مراحل لازم به منظور افتتاح و آغاز فعاليت رسمي موزه در برنامه كاري قرار دارد و ديگر اقدامات ، بسته به نظر مديري است كه براي موزه انتخاب خواهد شد .
وي با اعلام اينكه موزه فوق ، نخستين موزه تخصصي قرآن كريم در كشور است ، در مورد زمان افتتاح موزه ملي قرآن گفت : پيش بيني شده كه موزه ، 28 ارديبهشت ماه ، همزمان با روز جهاني موزه و ميراث فرهنگي افتتاح شود ، اما اين تاريخ قطعي نيست .
مدير كل موزه ها ، وجود نورگير بر بام ساختمان ، آمفي تئاتري با گنجايش 500 نفر ، عدم نياز به آسانسور ، بهره گيري از مصالح بادوام و ضد زلزله بودن بنا و همچنين كتابخانه را از ويژگي هاي اين موزه اعلام كرد .
موزه ملي قرآن ، تقاطع خيابان وليعصر و امام خميني (ره) و در جوار كاخ مرمر و ساختمان نگارستان قرار دارد .
نظر شما