به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر علی مدد جهرمی گفت: در 9 ماهه امسال در مجموع 8 میلیون و 482 هزار و 253 هزار تن کالا از گمرکات کشور ترانزیت خارجی شده که سهم عبور خارجی کالا به تفکیک شیوه حمل 92 درصد مربوط به جادهای و 8 درصد ریلی بوده است.
معاون حقوقی و نظارت گمرک، افزود: در 9 ماهه امسال بیش از 14هزار فقره پرونده قاچاق کالا به ارزش 8 هزار و 638 میلیارد و 228 میلیون دلار در گمرکات کشور تشکیل شده است.
وی پوشاک، پارچه، سوخت و فلزات گرانبها را از اقلام عمده قاچاق کالا اعلام و در خصوص اقدامات و راهکارهای دفتر حقوقی برای رسیدگی سریعتر به پروندههای قاچاق مطالبی بیان کرد. با توجه به راهاندازی سیستم جامع قضایی در گمرکات، اطلاعات پروندهها در سیستم به صورت دقیق وارد و از طریق سامانه مزبور، پروندههای قاچاق پیگیری میشود.
جهرمی درباره عملکرد دفتر نظارت بر ترانزیت، بیان داشت: طی 9 ماهه سال جاری یک میلیون و 700 هزار تن کالا از 6 گمرک مهم مبدا شامل گمرکات بازرگان شهیدرجایی بندرعباس، میرجاوه، سرخس، تمرچین و بندرلنگه ترانزیت داخلی شده است و جمع کل ترانزیت داخلی گمرکات کشور در مدت مذکور 3 میلیون و 258 هزار تن بوده است.
معاون گمرک ایران افزود: طی همین مدت بیش از یک میلیون و 908 هزار تن کالا از شش گمرک مهم مقصد شامل سهلان، تهران، جلفا، قزوین، اصفهان و منطقه ویژه سلفچگان ترانزیت داخلی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اجرای سامانه هوشمند ترانزیت در 11 گمرک مهم کشور شامل شهیدرجایی، شهید باهنر، بندرلنگه، بوشهر، چابهار، امیرآباد، بازرگان، تهران، فرودگاه امام خمینی(ره)، خرمشهر و بندر امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: در مرحله دوم پیادهسازی این سامانه در 15 گمرک خسروی، دوغارون، سهلان، نوردوز، باشماق، سرخس، جلفا، اینچهبرون، تمرچین، میرجاوه، آستارا، انزلی، پرویزخان، میلک و ماهیرود صورت خواهد گرفت.
این مقام مسئول در گمرک ایران، با نگاهی به عملکرد دفتر بازبینی و حسابرسی گمرک، فعال کردن کمیته پیگیری مطالبات معوق در گمرکات و ارسال به موقع آمار عملکرد بازبینی و اطلاعات کوتاژ اظهارنامهها از طریق اف تی پی، پالایش اطلاعات ماده 7 با توجه به اطلاعات ارسالی به هر گمرک، ارسال به موقع اظهارنامهها به بازبینیها با توجه به مهلت 6 ماهه قانون جدید گمرک، جلوگیری از دسترسی ارباب رجوع به اظهارنامهها پس از ترخیص، توجه به مطالبه نامههای ستاد و کنترل اظهارنامههای مشابه در محل، ابلاغ قانونی مطالبهنامهها در موعد مقرر، اهتمام بیشتر به مسأله "بیش بود ارزش"، نظارت مستقیم مدیران بر سامانه ماده 7 و موارد مرتبط را به مدیران گمرکات اجرایی توصیه کرد.
معاون حقوقی و نظارت گمرک، همچنین با بیان شمهای از فعالیتهای مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک که به تازگی شروع به کار کرده است، به تشریح اهم وظایف این مرکز پرداخت و در مورد مبارزه با پولشویی، گفت: گمرکات اجرایی موظف به اجرای دستورالعملهای شناسایی عملیات مشکوک، شناسایی خدمت گیرندگان، شناسایی اشخاص مظنون و ارسال گزارشهای جامع در خصوص کلید اقدامات انجام شده هر 3 ماه یکبار به مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته هستند.
جهرمی به عملکرد گمرکات در زمینه کشف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: طی 9 ماهه سال جاری 147 کیلوگرم انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی از سوی مأموران هوشیار و با تجربه گمرکات کشف شده است که 79 درصد آن را تریاک و مشتقات آن، 16 درصد را مرفین، 4 درصد را شیشه و یک درصد را حشیش تشکیل داده است.
نظر شما