۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۵:۵۸

فيلم زندگي مبارز هندي جنجال آفريد

كارگردان فيلمي كه بر اساس زندگي يك مبارز استقلال طلب هندي ساخته شده، از تصميم خود براي برپايي بزرگترين تجمع طرفداران يك فيلم سينمايي منصرف شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري مهر، شيام بنگال كه مي خواست ركورد بيشترين تعداد تماشاگر نخستين اكران يك فيلم را با حضور 30 هزار نفر به نام خود و فيلم "بوز: قهرمان فراموش شده" در كتاب ركوردهاي گينس ثبت كند، به دليل اعتراض هاي روزافزون حرف خود را پس گرفت.
مخالفان بيش از همه به نحوه تصوير كردن مرگ و وضعيت تأهل سوباش چاندرا و عنوان فيلم معترضند. آنها مي گويند بوز هرگز ازدواج نكرده بود و قهرماني فراموش شده هم نيست.
"بوز: قهرمان فراموش شده" تلاشي است از سوي شيام بنگال، فيلمساز معروف هندي، براي به تصوير كشيدن زندگي مبارزي كه بسياري از هندوها او را درست نقطه مقابل مهاتما گاندي، پدر استقلال هند، مي دانند. چرا كه بوز معتقد به كسب استقلال از طريق اعمال خشونت و مبارزه مسلحانه بود. او ارتش ملي هند را در دوران جنگ دوم جهاني و براي مبارزه با استعمار بريتانيا بر كشورش بنا نهاد و حتي با آلمان و ژاپن پيمان اتحاد بست، ولي در اوت 1945 و اندكي پيش از پايان جنگ در يك سانحه هوايي در تايوان كشته شد.
پس از اوج گرفتن اعتراض ها به فيلم پنج ميليون دلاري بنگال، او و تهيه كنندگان "قهرمان فراموش شده" تصميم گرفتند علاوه بر لغو مراسم اكران افتتاحيه در كلكته، نمايش عمومي فيلم را هم از روز ششم مي به يك هفته بعد تغيير دهند. بنگال در مصاحبه با خبرگزاري فرانسه گفت: "ما فقط نمي خواستيم هيچ بهانه اي به دست خشونت طلبان بدهيم. متأسفانه ما در هند هنوز قواعد دمكراسي را در موافقت يا مخالفت با چيزي نياموخته ايم. ما براي ساختن اين فيلم تحقيقات دقيقي انجام داده و حتي سه سال وقت صرف توليد اثري حماسي كرده ايم."
بنگال درباره بهانه هاي مخالفان افزود: "تحقيقات ما نشان مي دهد كه بوز با زني اتريشي ازدواج كرده بود و دختري دارد كه اكنون در آلمان زندگي مي كند. عنوان فيلم را به اين دليل انتخاب كرديم كه او در خارج از ايالت بنگال غربي چندان شناخته شده نبود. درباره نحوه مرگ هم ما صرفاً به نتايج تحقيقات و رأي دادگاه عالي استناد كرديم."
چاندرا به دليل مخالفت با بريتانيا در جنگ دوم جهاني مدت دو سال را در زندان سپري كرد. يعني دقيقاً سرنوشتي كه مهاتما گاندي و جواهر لعل نهرو هم آن را تجربه كردند. گرچه مخالفت چاندرا خشونت آميز بود و مخالفت رهبر و نخست وزير هند مسالمت آميز.

کد خبر 180353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha