به گزارش خبرنگار مهر، در اولین روز جشنواره فیلم فجر در برج میلاد حضور ابراهیم حاتمی کیا کارگردان شاخص سینمای ایران برای نمایش فیلم سه بعدی "آقای الف" حایز اهمیت بود. وی برای دیدن این فیلم به تالار ایوان شمس آمد. حضور این کارگردان برای دیدن فیلم عطشانی مورد توجه اهالی رسانه قرار گرفت. وی هم اکنون فیلم سینمایی "چ" را در مراحل فنی دارد و به همین دلیل این فیلم در جشنواره فجر به نمایش درنمیآید.
هدیه تهرانی و فیلم "هیچ کجا، هیچ کس"
هدیه تهرانی بازیگر ستاره سینمای ایران برای نمایش فیلم "هیچ کجا، هیچ کس" ساخته ابراهیم شیبانی در سانس دوم به برج میلاد آمد. البته وی پس از نمایش فیلم این سالن را ترک کرد.
فیلم شیبانی نیز با استقبال نسبی اهالی رسانه و منتقدان روبرو شد. البته نشست نقد و بررسی این فیلم خالی از حاشیه نبود. محمدرضا شهیدیفرد مجری این نشست به مخاطبان اجازه نداد که سوالات خود را به صورت شفاهی مطرح کنند و مانند دیگر جلسات سوالات به صورت کتبی در اختیار مجری قرار میگرفت. که این موضوع با واکنش عوامل فیلم همراه بود و با اینکه مهناز افشار از شهیدیفرد خواست که اجازه دهد اهالی رسانه سوالاتشان را شفاهی بپرسند او این اجازه را تا 5 دقیقه آخر نشست صادر نکرد.
سال گذشته در نشستها اهالی رسانه می توانستند سوالات را به طور شفاهی مطرح کنند و در پشت تریبون قرار بگیرند که این موضوع حاشیههای زیادی به همراه داشت و از آنجا که مطرح کردن سوالات از اختیار مجری خارج بود و برخی از افراد که از اهالی رسانه هم نبودند سوالاتی مطرح میکردند که از فضای حرفهای به دور بود و حتی در برخی موارد با بیاحترامی به عوامل فیلم همراه بود. شاید به همین دلیل امسال مسئولیا برگزاری این رویداد ترجیح دادند روند برگزاری نشستها را تغییر دهند.
یک پذیرایی ساده از منتقدان و اهالی رسانه
امسال بر خلاف سالهای قبل که پذیرایی مناسب و خوبی از منتقدان و اهالی رسانه در جشنواره فیلم فجر در برج میلاد صورت می گرفت، یک پذیرایی ساده و مختصر در نظر گرفته شده است و احتمالا این موضوع نیز در ادامه تدبیر جشنواره فجر برای صرفهجویی در هزینههاست.
البته پیش از این هم و در ادامه این سیاست، مقرر شده بود که سانسهای برج میلاد از ساعت 14 باشد تا موضوع پذیرایی نهار هم حل شود. اما برگزاری جلسات نمایش فیلمها از بعدازظهر با مخالفت اهالی رسانه روبرو شد و دبیر جشنواره دوباره این روال را به شکل سالهای قبل برگرداند.
هر ساله پس از اتمام نمایش هر فیلم از اهالی رسانه با چای و شیرینی پذیرایی می شد اما امسال این پذیرایی فقط در یک نوبت و آنهم با تهیه فیش انجام میشود! و اینگونه است که اهالی رسانه بیش از 10 ساعت کار را باید بدون نوشیدن چای پشت سر بگذارند.
البته یکی دیگر از نکات قابل توجه و اتفاقا تعجبآور روز اول جشنواره، نبود صندلی در محوطه بیرون سالن نمایش فیلم برای استراحت و حتی گرفتن مصاحبهها است. امسال به تعداد کم صندلی برای پذیرایی و یا حداقل استراحت مخاطبان در نظر گرفته شده است.
حضور شمقدری و استقبال وی از هیات سینماگران چینی بدون اطلاعرسانی
در اولین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر مراسم نمادین افتتاح بخش چشمانداز سینمای چین در محوطه سالن برج میلاد برگزار شد که اتفاقا جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی نیز برای این مراسم در برج میلاد حضور پیدا کرد اما هیچ اطلاعرسانی از حضور وی و برگزاری این مراسم نمادین به صورت عمومی و از بلندگو نشد و خبرنگارانی که به طور اتفاقی در سالن نمایش حضور پیدا نکرده بودند، توانستند در این مراسم شرکت کنند.
امروز حضور چشمبادامی ها در برج میلاد خیلی محسوس بود که برای افتتاحیه این بخش آمده بودند و فضای عمومی برایشان جالب بود.
آغاز به کار بازار بین المللی جشنواره فجر
شانزدهمین بازار بین المللی جشنواره فیلم فجر روز گذشته در طبقه بالای برج میلاد کار خود را آغاز کرد. در این بازار مثل سالهای پیش کمپانی های داخلی و خارجی حضور دارد. البته بیشتر صاحبان غرفه های حاضر در بازار امروز مشغول نصب بنرهای تبلیغاتی خود و آماده کردن غرفه ها بودند.
داستان کادره کردن نشستها توسط عکاسان و تصویربرداران ادامه دارد
نشست های پرسش و پاسخ فیلم های حاضر در این رویداد که عوامل فیلم ها در آن حضور دارند، عمدتا با استقبال عکاسان رسانه ها روبرو می شود و البته نه فقط عکاسان حرفهای بلکه هر کسی یک دوربین دارد آن جلو میایستند و عکس می گیرد. به طوریکه تجمع آنها در مقابل میز نشست همیشه با اعتراض خبرنگاران و مخاطبان روبرو می شود.
امسال در دومین جلسه نشست فیلم، شهیدیفرد مجری مراسم با تجمع طولانی عکاسان برخورد کرد. وی که از این موضوع عصبانی شده بود چندین بار از آنها درخواست کرد که پس از گرفتن عکس های خود به کنار بروند. که البته این موضوع باعث شد که در جلسات بعدی این اتفاق کمتر تکرار شود.
استقبال از فیلمهای اولین روز جشنواره فجر
فیلم "آقای الف" ساخته علی عطشانی در اولین نمایش خود در برج میلاد با استقبال روبرو شد. البته تالار ایوان شمس ظرفیت بسیار کمتری به نسبت برج میلاد دارد ولی این سالن در زمان نمایش این فیلم پر بود. نمایش فیلم "هیچ کجا هیچکس" هم با استقبال رو به رو شد.
در سانس سوم فیلم "او خوب سنگ می زند" ساخته هادی محقق به نمایش در آمد که در سالن افراد کمتری حضور داشتند.
اما در سانس چهارم برج میلاد که فیلم "بیگناهان" فرامرز قریبیان به نمایش در آمد، سالن کاملا پر بود. به طوریکه افرادی در بالکن نشستند و حتی روی پله های سالن اصلی نیز مخاطبان حضور داشتند.
نمایش دیجیتالی موفق
در این دوره جشنواره به همت عباسیان و شورای برگزاری، تمامی آثار به صورت دیجیتالی به نمایش درمی آیند. با اینکه پیشبینی می شد این تجربه اول با کم و کاستی هایی روبرو شود اما در اولین روز هیچ مشکلی برای نمایش به وجود نیامد و فیلم ها با کیفیت تصویر و صدای خوبی روی پرده رفتند.
البته در زمان نمایش "آقای الف" در سالن ایوان شمس، پس از گذشت 10 دقیقه از فیلم، به یکباره نمایش قطع شد.که عطشانی در اینباره توضیح داد: در این سالن فنای که روی دستگاه نمایش قرار داشت سوخت و ما به همراه مسئولان سالن مجبور شدیم زمانی را برای تعمیر این دستگاه اختصاص دهیم و از چیزی به اسم سطل به جای فن استفاده کنیم!
نظر شما