۱۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۰۵

اخبار جهاد کشاورزی/

تولید 35 تن کود ارگانیک و آلی در مرند

تولید 35 تن کود ارگانیک و آلی در مرند

تبریز – خبرگزاری مهر: مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند از تولید 35 تن کود ارگانیک و آلی ورمی کمپوست در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلال رحیم زاده در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه مصرف کودهای شیمیایی درحال کاهش و در عوض تولید محصول سالم درحال افزایش است، ادامه داد: این مساله باعث تعادل عناصرغذایی ماکرو، میکرو ومیکروارگانیسم های داخل خاک می شود و درنتیجه تولید محصولات ارگانیک افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق برنامه پنجم اقتصادی مبنی بر افزایش مصرف کودهای بیولوژیکی تا30 درصد بایستی به تولید این کود آلی توجه بیشتری صورت گیرد افزود: امسال با حمایت های مدیریت جهادکشاورزی مرند در قالب توسعه کشاورزی و اعطای تسهیلات بانکی نسبت به افزایش تولید آن اقدام نموده ایم که از اوایل سال جاری در دو سالن به میزان تقریبی 35 تن کود آلی ورمی کمپوست تولید می شود.

رحیم زاده افزود: این مدیریت ازکلیه علاقمندان به فعالیت در این رشته دعوت می کند نسبت به اخذ تسهیلات بانکی کم بهره اقدام کنند.

افزایش 75 درصدی بیمه محصولات کشاورزی در بستان آباد

حسین فروغی، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بستان آباد در گفتگو با خبرنگاران افزود: تعهدات شرکت های بیمه گر شامل حوادث طبیعی ازجمله سیل، سرمازدگی، یخبندان و خشکسالی است.

وی میزان اراضی زراعی پاییزه بیمه شده شهرستان در سال زراعی گذشته را 10هزارو 192 هکتار عنوان کرد و گفت: امسال این میزان به 17 هزار و700 هکتار افزایش یافته است.

فروغی با بیان اینکه امسال با برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی مصرف آب در بخش کشاورزی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است افزود: برنامه ریزی جامعی از سوی مدیریت جهاد کشاورزی برای توسعه آبیاری بارانی در منطقه صورت پذیرفته و بستان آباد با بیش از سه هزار و 500 هکتار اراضی زیرپوشش آبیاری بارانی رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد.

برگزاری 11 کارگاه تهیه کمپوست غنی شده محلی برای 250 بهره بردار

علی رخ افروز، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزری آذربایجان شرقی گفت: در راستای توسعه و گسترش تولید محصول سالم، 11کارگاه آموزش تهیه کمپوست غنی شده محلی، برای 250 بهره بردار بخش های زراعی و باغی در مناطق روستایی استان برگزار شده و اصول تولید این کود، توسط کارشناسان، به شرکت کنندگان ارائه شده است.

وی افزود: کمپوست به آزادسازی مواد غذایی، تقویت خاک و رویش گیاهان کمک می نماید و فرایند تجزیه کنترل شده مواد آلی در حرارت و رطوبت مناسب به وسیله باکتری ها، قارچ ها، کپک ها و سایر میکروارگانیسم های هوازی و یا غیر هوازی را شامل می شود.

رخ افروز اظهار امیدواری کرد با گسترش فرهنگ تولید واستفاده از کمپوست در مناطق کشاورزی، گامی موثر دراصلاح خاک و همچنین  بهبود کیفت محصولات تولیدی با تکیه بر تولید محصول سالم برداشته شود.

کد خبر 1810103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha