به گزارش خبرگزاری مهر، عماد احمدوند چهارشنبه در آیین افتتاح اولین ازمایشگاه نانوتکنولوژی دانش آموزی فارس در پژوهش سرای رازی ناحیه دو آموزش و پرورش شیراز با بیان اینکه این آزمایشگاه مانند آزمایشگاه های غربی ولی با ساخت دستگاه های تولید داخل افتتاح می شود، بیان کرد: وجود یک آزمایشگاه برای یک استان کافی نیست و در واقع باید شرایط به گونه ای رقم خورد که هر شهر یک آزمایشگاه نانوتکنولوژی برای دآنش آموزان داشته باشد.
وی گفت: حدود 11 سال پیش یکی از پرفسورهای ایرانی مقیم آمریکا مشاور ریاست جمهوری وقت ایران را در برنامه ای در این کشور ملاقات و موضوع خرید یک میکروسکوپ ازیک کشور خارجی را مطرح می کند.
مدیر کارگروه ترویج ستاد ویژه فناوری نانو تکنولوژی کشور افزود: پس از آن یک تیم تحقیقاتی موضوع نانو تکنولوژی را پیگیری می کند و امروز پس از گذشت یک دوره 11 ساله در حوزه نانو، شاهد این افتتاح اولین آزمایشگاه نانوتکنولوژی برای دانش آموزان استان فارس هستیم.
وی اضافه کرد: اینگونه انعکاس دهیم که توسعه این حوزه در کشور برای خدمت به مردم زیر سایه قدرت الهی است.
احمدوند با اشاره به جریان علمی یک دهه اخیر در ایران اسلامی، تصریح کرد: جریان علمی در طول یک دهه اخیر با جهش قابل توجهی رو به رو شده، به گونه ای که در حال حاضر کشور ما در حوزه نانو فناوری رتبه هشت جهان را به خود اختصاص داده و هماوردی نزدیکی با کشورهای برتر در این حوزه دارد.
وی ادامه داد: در حوزه نانو فعالیت های سنگینی در دانشگاه ها به وجود آمده که نمی توان آن را یک استثنا دانست زیرا فضای عمومی کشور از نظر علمی رشد شایسته ای دارد و امروز ما به جایی رسیده ایم که به راحتی می توانیم بگوییم در کمتر از یک دهه دیگر از بسیاری از موقعیت های فعلی عبور کرده ایم.
به گفته مدیر کارگروه ترویج ستاد ویژه فناوری نانو تکنولوژی، فضای دانش آموزی در حوزه نانو در یک دهه آینده شتاب قابل توجهی خواهد داشت زیرا در یک دهه دیگر رشد علمی ما مبتنی بر کار پژ.وهشی خواهد بود که آن را یک نقطه عطف می دانیم.
احمدوند در ادامه به وجود یک برنامه منسجم در زمینه توسعه نانو در کشور اشاره و گفت: ما باید برای نسل جوان به ویژه دآنش آموزان فناوری نانو را به عنوان یک اصل تبیین کنیم و همچنین ادبیات ما با دانش اموزان اینگونه باشد که قابلیت های این حوزه بازگفته شود و فرزندان ما پژوهش در آن را وظیفه خود بدانند.
نظر شما