۱۹ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۰۳

اخبار میراث فرهنگی کردستان/

ساماندهی 50 خانه استیجاری در بانه/350 اثر تاریخی در سقز شناسایی شد

ساماندهی 50 خانه استیجاری در بانه/350 اثر تاریخی در سقز شناسایی شد

سنندج - خبرگزاری مهر: معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از ساماندهی 50 باب خانه استیجاری در شهرستان بانه خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آرمان وطن دوست در این رابطه اظهار داشت: در راستای ارائه هر چه بهتر خدمات به مسافران و گردشگران نوروزی برنامه ها و اقداماتی در خصوص ساماندهی خانه های استیجاری شهرستان بانه انجام شده است.

وی افزود: صدور مجوز برای ساماندهی خانه های استیجاری با نام شرکت لاوان فراز بانه، پیگیری و اخذ مجوز برای ساماندهی خانه های استیجاری روستای هدف گردشگری پالنگان، راه اندازی دو مرکز اطلاع رسانی مربوط به خانه های استیجاری شهرستان بانه، راه اندازی مرکز رزرواسیون خانه های استیجاری و بازدید و نظارت مستمر با همکاری شبکه بهداشت از خانه های استیجاری این شهرستان از جمله برنامه های در دست اقدام برای ارائه خدمات بهتر به گردشگران و مسافران نوروزی به این شهرستان و دیگر نقاط استان است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: یک مرکز اطلاع رسانی گردشگری نیز در عمارت احمد زاده سنندج برای راهنمایی مسافران و گردشگران ورودی به استان کردستان راه اندازی شده است.

شناسایی 350 اثر تاریخی در شهرستان سقز

مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سقز بیان کرد: در شهرستان سقز طی شش فصل بررسی باستان شناسی 350 اثر تاریخی شناسایی شده که 145 مورد آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و 20 پرونده دیگر برای ثبت آثار در دست اقدام است.

محمد گلالی پور یادآور شد: این شهرستان تنها شهرستانی است که بررسی باستان شناسی تمام بخش های آن انجام شده است و از آثار شاخص شهرستان سقز می توان به قلعه زیویه اشاره کرد که در شمال شرق سقز در جوار روستایی به همین نام واقع شده است.

وی گفت: تاکنون 12 فصل کاوش باستان شناسی در لعه زیویه انجام شده و اخیرا نیز در خرداد ماه سال 91 این قلعه تعیین حریم شد و در حال حاضر آثار بدست آمده در این قلعه زینت بخش موزه های متروپولیتن، لوور، آرمیتاژ، برلین، توکیو، تهران و سنندج است.

تیمچه امیر تومان بنائی تاریخی از دوران صفویه

مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیجار بیان کرد: تیمچه امیرتومان یکی از بناهای تاریخی شهرستان بیجار محسوب می شود که مربوط به دوران صفویان بوده و در زمان قاجار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

احمد الیاسوند گفت: این بنا شامل یک حیاط مرکزی است که داری 12 دهنه در اطراف است و دو دهنه مرکزی ضلع های شرقی و غربی بنا را در بر می گیرد.

وی افزود: در وسط حیاط حوض آب مدوری قرار دارد که با سنگ تراشیده شده و مصالح این بنا عمدتا سنگ و آجر با ملات گچ و آهک است و از داخل نیز با پوشش گچ پوشیده شده است.

محله قطارچیان سنندج مجموعه ای از بناهای تاریخی از دوره صفویه تا قاجاریه

کارشناس حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان بیان کرد: محله قطارچیان سنندج یکی از محلات بسیار قدیمی در سطح شهر سنندج و استان کردستان است که دارای ویژگی های خاص معماری سنتی مربوط به دوران زندیه، صفویه و قاجاریه است.

خبات خلیلی یادآور شد: یکی ازشاخص ترین ویژگی این محله بافت پلکانی منازل و همچنین وجود معابر اصلی و فرعی و کوچه های بن بست متعدد است.

وی گفت: یکی از بناهای قدیمی این مجموعه تاریخی عمارت وکیل الملک است که مربوط به دوره زندیه بوده و یکی از بناهای تاریخی و منحصر به فرد این محله به شمار می رود که دارای مساحتی بالغ بر هشت هزار مترمربع است.

کد خبر 1811047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha