۲۲ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

با گریم و طراحی لباس خوب/

"تن تن" و "کاپیتان هادوک" بر صحنه تئاتر زنده شدند

"تن تن" و "کاپیتان هادوک" بر صحنه تئاتر زنده شدند

این روزها نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" در سالن شماره یک تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است و ویژگی بارز و قابل توجه این اثر نمایشی گریم فوق ‌العاده‌ای است که توسط سارا اسکندری گریمور این اثر نمایشی و همچنین طراحی لباسی است که توسط آتوسا قلمفرسایی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، در عرصه داستان‌های مصور همواره شخصیت‌هایی وجود داشته‌اند که برای خواننده‌های این مجموعه داستان‌ها از نسل‌های مختلف جذاب و دوست داشتنی بوده‌اند. وقتی قرار باشد بر اساس این مجموعه داستان‌ها و شخصیت‌های آن‌ها فیلم یا تئاتری ساخته شود کار سخت و دشواری است.

یکی از نکاتی که ساخت اینگونه پروژه‌های تصویری را سخت می‌کند شباهت چهره و شخصیت‌های پروژه به چهره و شخصیت‌هایی است که در مجموعه داستان‌های مصور به تصویر کشیده شده و برای خوانندگان و علاقه‌مندان آشنا هستند. ماجراهای "تن تن و میلو" برای چندین نسل در ایران شناخته شده و جذاب و دوست داشتنی است.

این مجموعه که روایتگر اتفاقاتی است که برای یک خبرنگار جوان و سگ‌اش رخ می‌دهد در دنیا مورد توجه بسیاری از هنرمندان صاحب‌نام عرصه سینما بوده است. به عنوان مثال استیون اسپیلبرگ در سال گذشته میلادی فیلمی را در این خصوص تولید و اکران کرد.



شاید در عرصه تصویر و انیمیشن و با توجه به امکاناتی که رایانه و جلوه‌های رایانه‌ای در اختیار کارگردان و تولید کننده می‌گذارد کار شبیه سازی شخصیت‌ها و فضای داستانی مدنظر راحت‌تر از تولید یک اثر نمایشی در خصوص داستان و شخصیت‌های مورد نظر باشد.

این روزها آروند دشت‌آرای به همراه گروه اش نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" را در تماشاخانه ایرانشهر اجرا می‌کنند. ویژگی بارز این اثر نمایشی گریم فوق العاده‌ای است که توسط سارا اسکندری انجام شده است. با ورود به سالن نمایش و با توجه به پیش زمینه ذهنی که نسبت به چهره تن تن و شخصیت‌های دوست داشتنی داستان نظیر کاپیتان هادوک، دوپون‌ها، نستور، پروفسور تورنسل، کاستافیوره و ژنرال آلکازار وجود دارد، مخاطب با چهره‌هایی مواجه می‌شود که بسیار به تصاویر ذهنی‌ و همچنین تصاویری که در کتاب‌های منتشر شده از مجموعه تن تن و میلو وجود دارد، شبیه هستند.

این گریم فوق العاده باعث شده که حس نوستالژی مخاطب آشنا با مجموعه داستان‌های "تن تن و میلو" برانگیخته شده و با این نمایش همراه شود. شاید به جرأت بتوان گفت که طی سال‌های اخیر شاهد طراحی و اجرای چنین گریم حرفه‌ای و قابل توجهی در عرصه تئاتر نبوده‌ایم.



البته سارا اسکندری به عنوان گریمور این اثر نمایشی همزمان با نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" طراحی و گریم نمایش "ویتسک" به کارگردانی رضا ثروتی را هم انجام داده که به زعم بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران یکی از نقاط قوت آن اثر نمایشی نیز هست.

به طور حتم اگر نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" از چنین گریم حرفه‌ای و قابل توجهی بهره‌مند نبود به لحاظ برقراری ارتباط با مخاطب با مشکل مواجه می‌شد. زیرا شبیه نبودن بازیگران روی صحنه به شخصیت‌های محبوب و نوستالژیک داستان‌های مصور برای مخاطبان یک اثر نمایشی باعث ایجاد دافعه و ارتباط برقرار نکردن با اثر می‌شود.

متأسفانه در عرصه گریم تئاتر توجه چندانی به فعالان و متخصصان این عرصه نمی‌شود اما جا دارد با دیده شدن چنین فعالیت‌های حرفه‌ای و قابل توجه از فعالان و متخصصان این عرصه که چنین تجربیات شگفت‌انگیزی را رقم می‌زنند، تجلیل و تقدیر شود.

در کنار طراحی و گریم ویژه این اثر نمایشی، طراحی لباس نیز توسط آتوسا قلمفرسایی به خوبی انجام شده است. این طراحی نیز توانسته در نزدیک شدن شخصیت‌های نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" به شخصیت‌های دوست داشتنی داستان‌های مصور "تن تن و میلو" تأثیر بسزایی داشته باشد.

کد خبر 1812673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha