به گزارش خبرنگار مهر، در عرصه داستانهای مصور همواره شخصیتهایی وجود داشتهاند که برای خوانندههای این مجموعه داستانها از نسلهای مختلف جذاب و دوست داشتنی بودهاند. وقتی قرار باشد بر اساس این مجموعه داستانها و شخصیتهای آنها فیلم یا تئاتری ساخته شود کار سخت و دشواری است.
یکی از نکاتی که ساخت اینگونه پروژههای تصویری را سخت میکند شباهت چهره و شخصیتهای پروژه به چهره و شخصیتهایی است که در مجموعه داستانهای مصور به تصویر کشیده شده و برای خوانندگان و علاقهمندان آشنا هستند. ماجراهای "تن تن و میلو" برای چندین نسل در ایران شناخته شده و جذاب و دوست داشتنی است.
این مجموعه که روایتگر اتفاقاتی است که برای یک خبرنگار جوان و سگاش رخ میدهد در دنیا مورد توجه بسیاری از هنرمندان صاحبنام عرصه سینما بوده است. به عنوان مثال استیون اسپیلبرگ در سال گذشته میلادی فیلمی را در این خصوص تولید و اکران کرد.
شاید در عرصه تصویر و انیمیشن و با توجه به امکاناتی که رایانه و جلوههای رایانهای در اختیار کارگردان و تولید کننده میگذارد کار شبیه سازی شخصیتها و فضای داستانی مدنظر راحتتر از تولید یک اثر نمایشی در خصوص داستان و شخصیتهای مورد نظر باشد.
این روزها آروند دشتآرای به همراه گروه اش نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" را در تماشاخانه ایرانشهر اجرا میکنند. ویژگی بارز این اثر نمایشی گریم فوق العادهای است که توسط سارا اسکندری انجام شده است. با ورود به سالن نمایش و با توجه به پیش زمینه ذهنی که نسبت به چهره تن تن و شخصیتهای دوست داشتنی داستان نظیر کاپیتان هادوک، دوپونها، نستور، پروفسور تورنسل، کاستافیوره و ژنرال آلکازار وجود دارد، مخاطب با چهرههایی مواجه میشود که بسیار به تصاویر ذهنی و همچنین تصاویری که در کتابهای منتشر شده از مجموعه تن تن و میلو وجود دارد، شبیه هستند.
این گریم فوق العاده باعث شده که حس نوستالژی مخاطب آشنا با مجموعه داستانهای "تن تن و میلو" برانگیخته شده و با این نمایش همراه شود. شاید به جرأت بتوان گفت که طی سالهای اخیر شاهد طراحی و اجرای چنین گریم حرفهای و قابل توجهی در عرصه تئاتر نبودهایم.
البته سارا اسکندری به عنوان گریمور این اثر نمایشی همزمان با نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" طراحی و گریم نمایش "ویتسک" به کارگردانی رضا ثروتی را هم انجام داده که به زعم بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران یکی از نقاط قوت آن اثر نمایشی نیز هست.
به طور حتم اگر نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" از چنین گریم حرفهای و قابل توجهی بهرهمند نبود به لحاظ برقراری ارتباط با مخاطب با مشکل مواجه میشد. زیرا شبیه نبودن بازیگران روی صحنه به شخصیتهای محبوب و نوستالژیک داستانهای مصور برای مخاطبان یک اثر نمایشی باعث ایجاد دافعه و ارتباط برقرار نکردن با اثر میشود.
متأسفانه در عرصه گریم تئاتر توجه چندانی به فعالان و متخصصان این عرصه نمیشود اما جا دارد با دیده شدن چنین فعالیتهای حرفهای و قابل توجه از فعالان و متخصصان این عرصه که چنین تجربیات شگفتانگیزی را رقم میزنند، تجلیل و تقدیر شود.
در کنار طراحی و گریم ویژه این اثر نمایشی، طراحی لباس نیز توسط آتوسا قلمفرسایی به خوبی انجام شده است. این طراحی نیز توانسته در نزدیک شدن شخصیتهای نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" به شخصیتهای دوست داشتنی داستانهای مصور "تن تن و میلو" تأثیر بسزایی داشته باشد.
این روزها نمایش "تن تن و راز قصر مونداس" در سالن شماره یک تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است و ویژگی بارز و قابل توجه این اثر نمایشی گریم فوق العادهای است که توسط سارا اسکندری گریمور این اثر نمایشی و همچنین طراحی لباسی است که توسط آتوسا قلمفرسایی صورت گرفته است.
کد خبر 1812673
نظر شما