به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، دكتر محمد نوري معاون اشتغال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با حضور در غرفه هفته نامه بازار كار در دوازدهمين نمايشگاه مطبوعات ضمن اعلام اين خبر گفت : در سال گذشته 32 هزار نفر از فارغ التحصيلان گروه پزشكي و پيراپزشكي در بخش هاي دولتي و خصوصي مشغول به كار شده اند كه يك سوم آنها از تسهيلات اشتغالي وزارتخانه بهره جسته اند.
وي افزود : اين تسهيلات با توجه به نوع كار و تعداد افراديكه در مراكز خصوصي جذب مي شوند متغير بوده است.
وي هدف از ايجاد اشتغال براي فارغ التحصيلان گروه هاي پزشكي و پيراپزشكي را تكميل سيستم سلامت كشور، ورود فارغ التحصيلان به بازار كار كشور، ايجاد تعادل و شفافيت در عرصه اشتغال اين حوزه، شناخت عوامل موثر بر اشتغال، تعريف و ايجاد فضاها و زمينه هاي جديد كاري و بهره مندي جامعه از خدمات گروه پزشكي خواند.
وي يادآور شد : يكي از اهداف مهم اين وزارتخانه كه به منظور ساماندهي وضعيت اشتغال فارغ التحصيلان صورت مي گيرد، حضور در بازار كار خارجي و منطقه اي است كه نتايجي همچون اعزام نيرو به خارج از كشور و ارائه خدمات به بيماران خارج از كشور را در بردارد.
دكتر نوري لازمه حضور در بازار كار منطقه اي را عواملي همچون شناخت شركت هاي بيمارياب داخلي و خارجي، شناسايي تعرفه هاي درماني خارج از كشور، شناخت بيمارستان هاي بين المللي و ساماندهي وضعيت گردشگري و جهانگردي كشور دانست و اظهار نمود: بر اساس ماده 87 قانون برنامه چهارم توسعه كشور، ايران بايستي به قطب پزشكي منطقه تبديل شود و بر همين اساس 30 درصد از ارز مصرفي بخش سلامت كشور از طريق پذيرش بيماران خارجي، ارائه خدمات سلامتي و صادرات تجهيزات پزشكي تامين گردد، به اين منظور گروهي تحت عنوان ستاد بين المللي خدمات سلامت با حضور نمايندگان بخش خصوصي، مجلس شوراي اسلامي و وزارتخانه تشكيل شده است.
معاون اشتغال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي پذيرش دانشجوي خارجي را از ديگر برنامه هاي اين وزارتخانه عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: به منظور ايجاد همكاري هاي بين المللي در عرصه اشتغال در سال گذشته كشورهاي عربستان، كويت، امارات متحده عربي، بحرين، آذربايجان، تاجيكستان، قرقيزستان، ارمنستان، تركيه، عراق، افغانستان، و سريلانكا به عنوان كشورهاي هدف مورد بررسي قرار گرفتند و طي گفتگوهايي كه با مسئولان اين كشورها داشتيم، هماهنگي هاي لازم براي همكاري در بخش خصوصي شامل آژانس هاي بيمار ياب، بيمارستان و شركت هاي صادر كننده دارو و تجهيزات پزشكي به عمل آمد.
وي در اين باره افزود: با حضور نمايندگان كشورهاي مذكور در نمايشگاه بين المللي تجهيزات پزشكي كه 5 خرداد ماه در ايران افتتاح مي شود، اين همكاري ها شكل اجرايي به خود خواهد گرفت.
دكتر نوري در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در گسترش ديگر زمينه هاي اشتغال فارغ التحصيلان اظهار داشت: به منظور ايجاد فرصت هاي جديد شغلي، آئين نامه، تاسيس "بيمارستانها"، "درمانگاهها" ، "مراكز توانبخشي" ، "مراكز راديولوژي" و "مراكز ضد اعتياد" بررسي و اصلاح گرديد كه بر اين اساس 70 درصد از افراديكه جذب اين مراكز مي شوند بايستي از ميان افراد جوياي كار باشند و كساني كه در جاي ديگر اشتغال دارند نمي توانند جذب اين مراكز شوند.
وي افزود: تعريف و ايجاد فرصت ها و فضاهاي جديد شغلي كه پيش از اين توجهي به آن ها نمي شد از قبيل تاسيس مراكز درماني فرودگاه ها، حضور كارشناسان تغذيه در رستورانها و استفاده از پزشك قطار از ديگر اقداماتي است كه در اين زمينه انجام شده است و بر اين اساس 25 زمينه شغلي جديد مد نظر ما بود كه از اين ميان 13 مورد به تصويب دولت رسيد و 12 مورد ديگر نيز در دست بررسي است.
دكتر نوري در خصوص حمايت از مراكز كاريابي و بيماريابي اظهار داشت: در سال جاري بودجه اي به منظور ارائه تسهيلات به مراكز كاريابي در اختيار ما قرار گرفته است، همچنين به ازاي اعزام هر نفر به خارج از كشور، يك ماه از حقوق اين افراد به مراكز كاريابي تعلق مي گيرد.
وي افزود : مراكز بيماريابي نيز به ازاي وارد كردن هر بيمار به داخل كشور و ايجاد دفاتر خارج از كشور از تسهيلات ويژه اي برخوردار مي شوند، ضمن اينكه براي اسكان بيماران خارجي در كشور نيز به آنها يارانه تعلق مي گيرد.
دكتر نوري يادآور شد : هم اكنون يك گروه كارشناسي از كشور عمان به منظور جذب نيروي پرستار در كشور به سر مي برند و از ميان افراد جوياي كار تعدادي را براي كار در اين كشور پذيرش خواهند نمود.
معاون اشتغال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كاهش پذيرش دانشجو در دانشگاههاي كشور را يكي از راهكارهاي رفع معضل اشتغال فارغ التحصيلان عنوان نمود و خاطر نشان كرد: سالانه 20 تا 22 هزار نفر از فارغ التحصيلان گروه هاي پزشكي و پيرا پزشكي جذب دستگاه هاي دولتي و غير دولتي مي شوند كه با توجه به آمار 30 هزار نفري فارغ التحصيلان هر سال ، 8 هزار نفر از اين تعداد بيكار خواهند ماند.
وي ادامه داد : بيشترين آمار بيكاري در فارغ التحصيلان گروه هاي پزشكي و پيراپزشكي به ترتيب مربوط به رشته هاي مامايي ، پرستاري، پزشكي، عمومي، علوم آزمايشگاهي، راديولوژي و بيهوشي است كه مجموعا 70 درصد فارغ التحصيلان بيكار گروههاي پزشكي و پيراپزشكي را تشكيل مي دهد.
دكتر نوري در پايان با اعلام اينكه 8 تا 9 درصد فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي و پيراپزشكي بيكار هستند، خاطر نشان ساخت: با تلاش هايي كه در وزارت بهداشت انجام شده تاكنون توانسته ايم از افزايش تعداد بيكاران اين گروه جلوگيري نماييم.
نظر شما