دکتر محمود شیخ زین الدین در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهداف اجرای این پروژه تحقیقاتی در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، افزود: طراحی و ساخت این دستگاه به منظور تولید گسترده دستگاههای خم لوله CNC با روش خم آزاد که مورد نیاز صنعت کشور است، صورت گرفت.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه تکنولوژی ساخت این دستگاه تاکنون در اختیار سه کشور ژاپن، آمریکا و آلمان بوده است، اظهار داشت: به دلیل تحریمها این دستگاه در اختیار ایران قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه در ساخت این دستگاه کلیه مراحل تحلیل و مدلسازی فرآیند، طراحی اجزای دستگاه، ساخت، مونتاژ و راه اندازی دستگاه توسط محققان این مرکز انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر این محققان توانایی ساخت انواع دستگاههای CNC و به ویژه دستگاه خم لوله و پروفیل CNC به روش آزاد در ابعاد مختلف را دارد.
شیخ زین الدین، با اشاره به مزایای این دستگاه خاطر نشان کرد: کنترل CNC در سه، پنج و شش محور، سطح بالای اتوماسیون دستگاه مورد نظر و افزایش سرعت تولید، قابلیت تولید خمهای پیوسته روی یک لوله یا پروفیل با شعاعهای متفاوت، تولید خمهای سه بعدی با فاصله بسیار کم بین دو خم و انجام خمها تنها با دو قالب از مهمترین مزایای این دستگاه است.
وی کاهش هزینههای ساخت قالب، عدم نیاز به تعویض قالب برای شعاع خمهای مختلف و حذف زمان و هزینههایی که برای تعویض قالب برای تولید شعاع خمهای مختلف لازم است و کاهش احتمال نازک شدگی دیواره خارجی خم را از دیگر قابلیتهای این دستگاه ذکر کرد.
شیخ زین الدین به بیان کاربردهای متنوع این دستگاه در صنایع مختلف پرداخت و یادآور شد: از جمله صناع مرتبط با خم لوله و پروفایل، میتوان به صناع لوازم خانگ شامل یخچال سازی، اجاق گاز، کولر گاز و آبگرمکن اشاره کرد ضمن آنکه در صناع خودورسازی، هوافضا، ساختمان و ساخت واحدهای پیش ساخته و صناع نفت و گاز و پتروشیمی کار برد دارد.
نظر شما