عماد افروغ در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هتک حرمت حرم حضرت معصومه در جریان سخنرانی رئیس مجلس در روز 22 بهمن اظهار کرد: کلا اتفاقی که در قم افتاد و قبلا هم در مواردی نظیر نماز جمعه شیراز درسال 63 -64 و حرم امام خمینی(ره) در سالهای اخیر شاهد آن بوده ایم، هیچ توجیه دینی، اخلاقی، سیاسی و عقلی ندارد و خلاف اینها است.
وی افزود: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم تقریبا در مقاطع مختلف شاهد این قبیل تند روی ها و برخوردها از سوی جریانات سیاسی مختلف بوده ایم که پیشتر علیه امام جمعه شیراز، در چند سال اخیر علیه یکی از نوادگان امام(ره) و روز گذشته هم در حرم حضرت معصومه(ع) و علیه رئیس مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد.
افروغ ادامه داد: اتفاقا وجه مشترک هر سه مورد ، گونه ای ارتباط با قدرت رسمی دولتی بوده است .
بهره برداری افراطی و احساسی از تخریب
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم تصریح کرد: اینگونه رفتارها از سوی جریانات سیاسی جای تامل داشته و حکایت از این دارد که رفتار یکسانی در تخریب افراد بعضا از سوی جریانات سیاسی به کار گرفته می شود که به گونه ای در نظر دارد از این گونه جریان ها یک بهره برداری افراطی و احساسی کنند.
وی ادامه داد: اینکه در این گونه برخوردها چه اندیشه و تحلیلی نهفته است از اصل ماجرا مهمتر است. جریان روز گذشته نشان داد برخی به دنبال این هستند که از شور مردم استفاده کرده و آنها را بی شعور و نافهم بنمایانند. اهداف اصلی این گونه رفتارها را می توان ایجاد فضای هیجانی برای پیشبرد خواسته ها از طریق مردم و تحریف شور و هیجان آنها دانست که نکته ای اساسی و مهم است و باید درجای خود تحلیل شود.
22 بهمن جای طرح شعار انحرافی نیست
افروغ در ارتباط با بهره برداری رئیس جمهور از تریبون عمومی و بیان شعار جریان انحرافی در راهپیمایی 22 بهمن گفت: نمی دانم این شعار به چه معنا است. اگر منظور این باشد که در پاییز و زمستان به سر می بریم و بعد از این فصل بهار و احیاء است خوب طبیعی است که همه منتظرند چند روزی هم تعطیل باشند و به دید وبازدید بروندکه بیان این موضوع جایش در 22 بهمن نیست.
شاید برون رفت از شرایط انقلاب اسلامی را بهار می داند
وی در عین حال تاکید کرد که 22 بهمن خود یک بهار، زایش و احیاء است چرا برخی سعی می کنند که در پرده، ایما و اشاره سخن بگویند. شاید منظورشان چیز دیگری است و برون رفت از انقلاب اسلامی و شرایط موجود را بهار می دانند.
این استاد دانشگاه با بیان جمله امام در ارتباط با انقلاب اسلامی که این رویداد بزرگ را تحفه ای الهی برای مردم غارت زده ایران می دانست، عنوان کرد: نباید یادمان برود که چه پشتوانه مردمی، اسلامی، دینی و... در پس این انقلاب اسلامی بزرگ نهفته است. نباید از خاطر ببریم که هر چه داریم از اسلام و انقلاب اسلامی است.
به یک شرط انقلاب های منطقه را می توان بهار خواند
وی اضافه کرد: من حتی هیچ اشکالی نمی بینم که در مورد اتفاقات منطقه و بیداری اسلامی از بهار یاد کنیم به شرط اینکه یادمان نرود محرک اینها اسلام عزیز است که ابعاد مختلف آن بر مبنای ایجاد فضای آزاد، اخلاقی، اسلامی و معنوی استوار شده است.
طرح شعار انتخاباتی زیبنده رئیس جمهور و 22 بهمن نیست
افروغ گفت: اگر منظور از طرح برخی جملات از سوی رئیس جمهور درارتباط با بهار یک شعار انتخاباتی خاص غیر از معانی، مفاهیم و مضامینی که ارائه شد باشد این موضوع نه زیبنده رئیس جمهور و نه زیبنده راهپیمایی بزرگ 22 بهمن که جشن تولد انقلاب اسلامی محسوب می شود، است.
وی با بیان اینکه شعار ارائه شده از سوی رئیس جمهور که منتسب به جریان انحرافی است و نفس اسلامی و انقلابی ندارد، خاطر نشان کرد: در پس این شعار جریانی نهفته است که متناسب با روز شعارهای خود را تعریف و از آن بهره برداری می کند. آنها متناسب با فضا از شعارها استفاده کرده و رویکرد شعار خود را تغییر می دهند که این رویکردی ماکیاولیستی است.
این فعال سیاسی افزود: جریانی که شعار انتخاباتی آن روز گذشته از سوی رئیس جمهور درراهپیمایی 22 بهمن عنوان شد جریانی مخرب است که نگاه ویژه ای به قدرت دارد و آن را تقدیس می کند. آنها شیرینی قدرت را به هیچ عنوان درافزایش شعور و آگاهی مردم نمی پندارند.
جریان انحرافی به شعور و کرامت انسانها بی توجه است
وی با بیان اینکه احساسش از تلون مواضع این جریان تفسیر غلطی است که آنها از دین، اسلام و انقلاب اسلامی دارند، یادآوری کرد: آخر و ته این مواضع را که نگاه کنید یک بی توجهی به شان و کرامت انسانی، شعور مردم و نگاهی ارباب رعیتی نهفته است که هیچ ربطی به انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی ندارد.
آنهایی که شعارشان هر روز تغییر می کند فرصت طلب و اشعری مسلک هستند
افروغ تصریح کرد: اگر خوب به مواضع این جریان نگاه کنیم انها هر روز رنگ عوض می کنند یکروز با عنوان رعیت گرایی خود را نشان می دهند و یک روز با شکل و شمایلی دیگر که به هر حال صورتهای متفاوت این تفسیر غلط است اینها جریانی فرصت طلب و اشعری مسلک هستند که مردم را هیچ نمی شمارند.
وی ابراز عقیده کرد: امروز کسانی در راس قرار گرفته اند که نباید به شعارهای آنها درلحظه نگاه کرد بلکه باید به این رویکرد آنان نگاهی فرایندی داشته باشیم و ببینیم درگذشته چه موضعی گرفته و امروز به دنبال چه چیزی هستند.
با جریانی مواجه ایم که بی اخلاقی و هتک حرمت مومن را به اوج رسانده است
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم ادامه داد: امروز با جریان و کسانی مواجهیم که دم از اخلاق می زنند اما بی اخلاقی را به اوج خودرسانده اند، دم ازحفظ حرمت می زنند اما هتک مومن را به درجه اعلی خود رسانده اند. دم از مردم گرایی می زنند اما مردم فریبی را تمام کرده اند. بنده فکر می کنم ظاهرا عده ای از انقلاب اسلامی آزار و آسیب دیده اند و امروز در صدد جبران هستند.
جریانی به دنبال آسیب زدن به انقلاب اسلامی از درون است
وی گفت: این گروه وجریان درکمین نشسته اند که به انقلاب اسلامی از درون آسیب بزنند لذا باید مراقب باشیم که این آسیب به انقلاب وارد نشود. بنده احساس می کنم که این گروه جدای از شعار انگیزه انتقام دارند و از امام، انقلاب اسلامی ومردمی که این انقلاب را به ثمر رسانده اند، می خواهند انتقام بگیرند.
افروغ اضافه کرد: این جریان امروز قدرت مانور یافته و اگر خوب تحلیل نکنیم ممکن است در دام آنها گرفتار شویم. نظر بنده این است که از هر طریقی نباید با این جریان مقابله کنیم چرا که خواست آنها دقیقا در پی گرفتن چنین رویکردی است.
مردم آگاهیشان بالا برود، جریان منحرف را کنار میگذارند
وی خاطر نشان کرد: باید سعی کنیم از طریق صحیح و اخلاقی با این جریان برخورد کرده و آن را کنار بزنیم. راهی که می توان برای چنین خواسته ای تعریف کرد این است که هر چه آگاهی مردم بالاتر برود خودشان این جریان را کنار خواهند گذاشت منتهی برای این کار نباید عجولانه تصمیم گرفت و عمل کرد.
نظر شما