۲۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۴۱

قانون تعرفه خدمات پرستاری در بایگانی/25 بار دستور رئیس جمهور اجرا نشد

قانون تعرفه خدمات پرستاری در بایگانی/25 بار دستور رئیس جمهور اجرا نشد

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: طی 2 سال گذشته رئیس جمهور 25 بار دستور اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به وزارت بهداشت و رفاه صادر کرد اما این قانون با گذشت حدود 5 سال از زمان تصویب آن هنوز اجرا نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، غضنفر میرزابیگی افزود: طی روزهای گذشته هم سرپرست جدید وزارت بهداشت و هم معاون درمان او از تصویب تعرفه های پزشکی سال 92 تا آخر اسفند و واقعی شدن آن خبر دادند اما با گذشت حدود 5 سال از زمان تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری این قانون همچنان فقط روی کاغذ مانده و اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: درخواست 90 درصد ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی که افراد غیر پزشک متخصص شامل پزشکان عمومی،پرستاران و ماماست، این است که در شورای عالی بیمه و دولت به تعرفه های سایر گروههای خدمات دهنده در حوزه سلامت و از جمله پرستاران هم رسیدگی شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: سازمانهای بیمه گر باید مطابق قانون به نحوی خدمات سلامت را تعرفه گذاری کنند که بین قیمت پایین و کیفیت بالا رقابت ایجاد شود و قطعاً ارائه خدمات توسط پرستاران می تواند از هزینه های گرانقیمت تحمیلی به مردم کم کند.

وی گفت: قرار بود تا پایان زمان اجرای برنامه توسعه چهارم سهم مردم از هزینه های سلامت به زیر 30درصد برسد اما اکنون برعکس شده و سهم دولت از این هزینه ها 30درصد است و مردم 70درصد هزینه های سلامت را از جیبشان پرداخت می کنند.

میرزابیگی ادامه داد: طبق آمارهای رسمی سال گذشته، 45 هزار میلیارد تومان برای خدمات سلامت در کشور هزینه شد که سهم دولت از این میزان فقط 12 هزار و 500 میلیارد تومان بود و برآوردها این است که اعتباری که امسال برای سلامت مردم هزینه می شود به بیش از 55 هزار میلیارد تومان برسد که کماکان بیش از 70 درصد آن به دوش مردم است.

وی تأکید کرد: دولت باید سرانه و سهم خود را از این هزینه ها بالا ببرد تا بیش از این به مردم فشار نیاید.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: یکی از راههایی که می توانست به کاهش هزینه های مردم و افزایش رضایتمندی ارائه کنندگان خدمات منجر شود، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود اما طی 2 سال گذشته 25 بار رئیس جمهور دستور اجرای آن را به وزارتخانه های بهداشت و رفاه صادر کرد و این رکوردی است که تصور نمی کنم در هیچ موضوعی رئیس جمهور 25 بار دستور داده باشد و البته دستورش اجرا نشده باشد.

میرزابیگی ادامه داد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری پشتوانه دو قانون مصوب مجلس را دارد یکی قانونی به همین نام و دیگری یک بند از قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت اما هنوز حتی پایلوت اجرای این قانون که قرار بود در 3 بیمارستان کشور انجام شود، اجرا نشده است.

وی گفت: رئیس جمهوری بارها دستور اجرای این قانون را صادر کرد و به وزارتخانه های مسئول دستور داد«سریعاً اجرا کنید» یا «تا دهه فجر اجرا شود» یا «اجرا کنید و نتیجه را گزارش دهید».اگر دستگاه دیگری چنین رکوردی از دستور اجرای یک قانون و اجرا نشدن آن دارد اعلام کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: آقای احمدی نژاد حتی دستور عضویت سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه را صادر کرد تا نظرات جامعه پرستاری هم در این شورا شنیده شود اما هیچکدام از این دستورات به گوش سیستم پزشک سالار نرفت که نرفت.

وی گفت: در سالهای گذشته مسئول وزارت بهداشت طی نامه ای به رئیس جمهوری نوشت که اجرای این قانون 2500 میلیارد تومان اعتبار می خواهد و تلاش کرد رئیس جمهور را مرعوب کند تا این قانون اجرا نشود. در حالی که اولاً از نظر سازمان نظام پرستاری اجرای این قانون نصف این اعتبار را هم نمی خواهد دوم اینکه حتی اگر به گفته آنان چنین اعتباری هم لازم باشد چطور می شود اجازه داد، 55 هزار میلیارد تومان از جیب مردم هزینه شود اما نمی توان چنین اعتباری را برای کاهش هزینه های مردم و افزایش رضایتمندی آنها هزینه کرد.

میرزابیگی ادامه داد: چرا باید همه تصمیمات و بودجه ها به طور مطلق العنان فقط برای 10 درصد جامعه ارائه کننده خدمات سلامت که همان پزشکان متخصص هستند باشد. متأسفانه 90 درصد بقیه این جامعه کلاً فراموش شده اند.

کد خبر 1815998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha