۲۹ بهمن ۱۳۹۱، ۱۴:۲۵

خسروی تاکید کرد:

اقتصاد توليد محور باشد/ ضرورت كاهش بودجه‌هاي جاري کشور

اقتصاد توليد محور باشد/ ضرورت كاهش بودجه‌هاي جاري کشور

سمنان-خبرگزاری مهر: نماينده مردم سمنان و مهديشهر در مجلس شوراي اسلامي تجارت محور بودن را بزرگترين مشكل اقتصاد كشور دانست و تاکید کرد: اقتصاد بايد توليد محور باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا خسروي صبح یکشنبه در نشست هم‌ انديشي فعالان و مديران اقتصادي شهرستان سمنان ضمن تاکید بر اینکه اقتصاد بايد توليد محور باشد، گفت: شرايط باید به گونه‌اي باشد كه توليد نقش مهم و اساسي در اقتصاد كشور داشته باشد.

 


وی افزود: بايد تلاش كنيم شرايطي را براي ايجاد رقابت اقتصادي خوب و مفيد فراهم كنيم و چرخه توليد را در اقتصاد ايران به راه بياندازيم.

 

ضرورت كاهش بودجه‌هاي جاري کشور

 

نماينده مردم سمنان و مهديشهر در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اینکه بخش زيادي از بودجه كشور از درآمدهاي نفتي تأمين مي‌شود خاطر‌نشان كرد: در مباحث كلان اقتصادي، هنوز نتوانسته‌ايم بخشي از درآمد‌هاي نفتي را به صنعت و توليد اختصاص دهيم بايد صنعت كشور را نيز بر اين مبنا ببينيم.

 

خسروی با اشاره به اینکه بودجه‌كشور چيزي حدود 144 هزار ميليارد تومان است، اضافه كرد: از اين مقدار 44 هزار ميليارد تومان به بودجه‌هاي عمراني و يكصد ميليارد تومان آن بودجه‌هاي جاري است.

 

وی ضمن تاکید بر اینکه بايد كاري كنيم و به گونه‌اي برنامه‌ريزي كنيم كه بودجه‌هاي جاري را كاهش دهيم تصریح کرد: بودجه باید صرف مباحث اقتصادي و صنعتي شود.

 

سياست هاي بانكي كشور تورم ايجاد مي‌كند

 

مدير كل امور اقتصادي و دارايي استان سمنان نيز در اين جلسه كاهش توليد، افزايش تورم، كاهش سرمايه‌گذاري بخش خصوصي، افزايش نقدينگي، كسري بودجه و نوسانات نرخ ارز را به عنوان عوامل اصلي كاهش ارزش پول ملي مطرح كرد و گفت: اقتصاد كشور، بايد از حالت بانك محور خارج شود، سياست هاي بانكي كشور خود به گونه‌اي است كه تورم ايجاد مي‌كند.

 

محمد آقايي با بیان اینکه اتفاقات اقتصادی جامعه باید ريشه‌يابي شود وگرنه موجب بروز آسيب جدي می شود اضافه كرد: امروزه اتفاقاتي افتاده كه همه اينها دست به دست هم داده و يك نوساناتي در اقتصاد كشور ايجاد كرده و تورم به وجود آورده است.

 

اقتصاد كشور باید از حالت بانك محوري خارج شود

 

مدير كل امور اقتصادي و دارايي استان سمنان ضمن تصریح بر اینکه تنظيم نرخ سود بانكي باید به گونه‌اي باشد كه يك شرايط رقابتي در كشور ايجاد کند تأكيد كرد: اقتصاد كشور باید از حالت بانك محوري خارج شود.

 

وي با بیان اینکه نبايد خودمان را جدا از دولت بدانيم افزود: نبايد سياست هاي دولت را به چالش بكشيم، بلکه در اصلاحات اقتصادي همراه دولت باشيم و با دولت تعامل كنيم.

 

افزایش سود سپرده های بانکی باعث ایجاد تورم در جامعه می شود

 

رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن استان سمنان نيز در اين جلسه گفت: اگر از كشورهاي مختلف الگو برداري كنيم مي‌بينيم اگر بسياري از كشورها ارزش پول خود را كم مي‌كنند هيچگاه به قدرت خريد مردم آسيبي نمي‌زنند.

 

اصغر جمعه‌اي با بیان اینکه در جايي كه مؤسسسات مالي در قالب بانكهاي مختلف افزايش مي‌يابند و پرداخت سود سپرده بعضأ افزايش پيدا مي‌كند، باعث ایجاد تورم در جامعه می شود افزود: در این حالت پول از چرخه توليد درآمده و به جاي اينكه در این چرخه باشد در جايي ديگر هزينه مي‌شود.

 

وي‌ تأكيد كرد: با اين وضعيت هيچ واحد توليدي نيست كه بعد از كسر هزينه‌ها بتواند سودآوري داشته باشد.

 

بنا بر این گزارش: تعدادي از فعالان اقتصادي استان سمنان در اين جلسه در خصوص ارائه راهكارهايي براي افزايش ارزش پول ملي از طريق رشد اقتصادي، افزايش توليد مستمر، ثبات نقدينگي، مهار تورم و از طريق صادرات و واردات و سياستهاي كلان دولت به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر 1817226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha