۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۵:۲۸

يك متخصص مغز معروف تأكيد كرد :

اينكه در باب مغز و ذهن چه نمي توانيم بدانيم به اندازه آنچه در قبال آنها مي دانيم اهميت دارد

پروفسور استيون روس يكي از متخصصان مطرح مغز و ذهن در كتابي كه اخيراً با عنوان " مغز قرن بيست و يكم" نگاشته معتقد است حجم بسيار زياد مطالبي كه تا كنون در باب مغز و ذهن نگاشته شده اين مجال را به ما مي دهد كه آن چه را كه نمي توانيم در باب مغز و ذهن بدانيم ارزيابي كنيم و اين پرسش به اندازه آن چه مي توانيم در باب آنها بدانيم اهميت دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"،  يكي از مهمترين پرسشهاي كنوني در اين باب آن است كه چگونه متخصصان مغز و فيلسوفان ذهن مي توانند از دستاوردها تكنولوژيك و روشهاي تكنولوژيك كه اخيراً ابداع شده اند استفاده كنند كه اين روشها از روشهاي موجود در علم ژنتيك تا دستاوردهاي علوم مهندسي را در بر مي گيرند.

به نظر اين پژوهشگر برجسته رشته اي را جز علوم مغز و فلسفه ذهن نمي توان سراغ گرفت كه تا اين اندازه با بحثهاي تخصصي رشته هاي گوناگون در پيوند باشد و تا اين اندازه ماهيت ميان رشته اي  داشته باشد. به طوري كه علومي مانند پزشكي، عصب شناسي، منطق، رياضيات، علوم رايانه اي، زيست شناسي و زبان شناسي به همراه فلسفه بجد در راستاي طرح و حل مسائل علوم مربوط به مغز و ذهن اهميت دارند.

به نظر روس حتي تصورات و دستاوردهاي اديان شرق در باب مغز و ذهن هم بسي به كار آنها كه در اين شاخه فعاليت مي كنند مي آيد. روس هم مانند بسياري از متفكران هم رشته خود همه اين دغدغه ها و پرسشها را ذبل عنوان آگاهي مي گنجاند و معتقد است تا ما در اين زمينه واجد ديدگاهي منسجم نشويم بسياي از تلاشهاي ديگر ما عقيم خواهند ماند. 

بيشترين تأكيد روس اما بر اين نكته است كه در علوم مربوط به مغز و ذهن هم اين پرسش كانتي يعني اينكه چه مي توانم بدانم اهميت و ارج بسيار دارد.  

 

کد خبر 182288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha